miercuri, 29 iulie 2015
Calendar ingeri august-decembrie 2015
Dragii mei am realizat calendar cu ingeri, primul pe august va fi ARHANGHELUL MIHAIL, urmeaza si ceilalti ingeri.
Pentru septembrie este Arhanghelul Gabriel, am schimbat modelul, cel cu frunze este potrivit toamnei si se vede mai bine poza.
Este pana la sfarsitul acestui an.
Sa il folositi cu placere !
miercuri, 22 iulie 2015
Legile dinamice ale prosperitatii
Legea fundamentala. Daruieste pentru a primi.
Oamenii cu adevarat bogati sunt in deplina rezonanta cu aceasta lege. In primul rand ofera apoi asteapta sa primeasca, cat ofera cel putin atat primesc. Nu am fost multa vreme adeptul acestei legi. Am incercat din rasputeri sa demonstrez ca “se poate si altfel”. Acum sunt impresionat de forta si prezenta universala a acestei legi. In natura aceasta lege o intalnim ca si “legea recoltei”. Poti culege doar daca ai semanat. Ordinea fireasca a lucrurilor este aceasta. Intai dai si apoi primesti.
Legea nr. 1. Legea vidului
Legea vidului, cunoscuta in alte documente ca si legea vacuumului. Spatiul de lucru al prosperitatii este infinit, cu toate acestea pentru a primi trebuie sa te debarsezi de “vechituri”. Cum functioneaza? Extrem de simplu. Daca vrei sa primesti un lucru nou mai intai scapa de cele vechi (poate folosesti aici legea fundamentala si le daruiesti) si apoi vei dobadi si lucrul nou pe care ti-l doresti. Altfel nu functioneaza pentru aca lucrul cel nou nu are unde sa apara cand viata ta, debaraua ta, dulapurile tale sunt pline de “vechituri” de care tu nu te poti desparti.
Legea nr. 2. Legea creativitatii.
A fi creativ, adica a genera solutii este una din abilitatile esentiale pentru a atinge succesul in orice domeniu. Aceasta lege functioneaza si in domeniul prosperitatii. Pentru a ajunge la prosperitate ai nevoie de un plan. Nu este suficient sa iti doresti, trebuie sa raspunzi si la intrebarea: CUM? Toti cei care isi realizeaza visele, indiferent de domeniu au depasit obstacolele prin actiune planificata. Actiuni zilnice, saptamanale, lunare, anuale. Daca ceva nu functioneaza in planul tau fii creativ si gaseste alt drum.
Legea nr.3. Legea imaginatiei.
Puterea imaginatiei este infinita. Nimic din ce a realizat omenirea pana azi nu ar fi fost posibil fara ca cineva sa imagineze mai intai aceste realizari. Da drumul imaginatiei tale. Las-o sa zboare si incepe cu gandul la final, cum spune Stephen Covey. Un ingredient de baza atunci cand folosesti aceasta lege este sa imaginezi fara egoism. Este esential sa iti imaginezi beneficii pentru cat mai multi oameni, atunci legea imaginatiei va functiona la maxim. Ceea ce gandesti aceea vei obtine. Incotro este indreptata privirea ta intr-acolo te vor duce pasii tai.
Legea nr.4. Legea comenzii.
Nu uita sa ceri! Este una din legile cele mai greu de aplicat corect. Insa si aceasta ca si toate celelalte este omniprezenta. Copilul care nu plange nu primeste de mancare. Daca iti doresti ceva si ti-ai imaginat exact ce anume doresti, incepe sa ceri. Ai grija la cuvintele tale pentru ca sunt expresia gandurilor tale. Daca afirmatiile tale sunt negative asta vei primi. Cand vrei mancare spui: VREAU MANCARE!
Daca spui: “Nu vreau sa mai fiu flamand”. Ce vei obtine? Nimic. Sau daca spui: “Niciodata nu imi ajung banii”. Ce crezi ca vei dobandi? Legea comenzii functioneaza prin afirmatii, iar afirmatiile tale determina ceea ce primesti in schimb.
Legea nr. 5. Legea abundentei (sporirii).
Exista doua atitudini majore pe care le poti adopta cand vine vorba despre bani. O atitudine a cresterii si a abundentei sau o atitudine a saraciei si a descresterii. Se spune ca oamenii saraci folosesc doar doua dintre operatiile aritmetice de baza, scaderea si impartirea pe cand oamenii bogati stiu si le folosesc si pe celelalte doua adunarea si inmultirea.
Legea nr.6. Legea atitudinii.
Aceasta lege este continuarea fireasca a legii anterioare, legea abundentei. Atitudinea pe care o ai fata de bani se reflecta in tot ceea ce gandesti si spui despre bani. Daca condamni bogatii si bogatia, daca risipesti banii pe lucruri fara importanta, daca nu ai ordine in gestionarea banilor personali, banii nu se vor simti bine in compania ta si vor pleca in alta parte. In schimb atunci cand ai respect fata de bani si incerci sa intelegi, fara a judeca, modul in care oameni normali din jurul tau devin prosperi si chiar bogati vei avea doar de castigat. In concluzie scoate invidia si judecatile personale din arsenalul tau personal.
Legea nr. 7. Legea antica a prosperitatii.
Aceasta lege este poate cea mai controversata si mai discutata dintre toate legile prosperitatii. Este legea zeciuielii sau a celor 10%. Am negat-o si am blamat-o si eu personal o foarte buna perioada din viata mea, in special atunci cand eram foarte tanar. Dupa ce am inteles cum functioneaza si mai ales ca functioneaza, am respectat-o neconditionat si rezultatele sunt extraordinare. Plateste-ti partenerul de afaceri! Cine este acesta? Partenerul tau in orice afacere este universul. Nu vreau sa indrept discutia asta catre o religie sau alta, legea este omniprezenta si se refera la orice religie, la atei sau la antiatei.
Legea nr.8. Legea iubirii si bunavointei.
Catherine Ponder spune ca “nu conteaza cate legi ale prosperitatii cunosti daca nu esti in stare sa traiesti in iubire si armonie cu ceilalti”. Toti oamenii cu adevarat bogati si prosperi pe care i-am cunoscut sunt binevoitori si isi iubesc semenii. Nu te poti bucura cu adevat de prosperitate imprastiind in jurul tau iubire si reavointa, este impotriva legilor nescrise ale naturii. Toti oamenii de afaceri cu adevarat prosperi au ajuns la prosperitate pentru ca s-au gandit in primul rand la oameni si la cum pot sa le faca viata mai buna.
Legea nr.9. Legea rugaciunii.
Toti oamenii se roaga intr-o forma sau alta. Unii se roaga cand joaca la loto, altii cand se uita la meci, majoritatea se roaga cand au examene sau necazuri de trecut. Cu siguranta foarte multa lume se roaga pentru bani si prosperitate. La fel ca si legea comenzii, legea rugaciunii functioneaza atunci cand este folosita corect. Sunt diferite forme de rugaciune si ele au evoluat de-a lungul timpului in functie de spiritualitatea indivizilor. O forma din ce in ce mai explorata de rugaciune este meditatia. Oricum, indiferent de forma ei exista suficiente dovezi ca rugaciunea este unul din pilonii prosperitatii.
Legea nr. 10. Legea increderii in sine.
Pentru a fi prosperi oamenii trebuie sa aiba incredere in ei insisi, in talentele si capacitatea lor de a se dezvolta. Atunci cand suntem prunci, in primele luni de viata, invatam zilnic ceva care ne tine in evolutie. De ce ne oprim din aceasta evolutie la maturitate? Credem ca le stim pe toate sau ne-am pierdut increderea in noi datorita esecurilor pe care le-am trait? Toti oamenii de succes au crezut si cred in capacitatea lor de a avea succes, indiferent de domeniul in care au excelat. Daca te inconjori de oameni care au incredere in ei, vei observa automat cum nivelul tau de incredere in tine creste.
Legea nr. 11. Legea farmecului.
De buna seama veti zambi cand voi afirma ce exista o mare legatura intre farmec si prosperitate. Pentru ca in intregul concept al farmecului esenta generata, in exterior, din interior, este armonia. Armonia atrage prosperitatea. A nu se confunda insa farmecul personal cu frumusetea. Intalnim adesea oameni care au un farmec personal anume chiar daca nu ar putea participa niciodata la un concurs de frumusete. Pe de alta parte farmecul genereaza amabilitate si aprecieri la adresa celor din jur. Contrar a ceea ce se crede de obicei farmecul personal nu are varsta. Mi-a fost dat sa cunosc oameni fermecatori cu varste si de 13 ani si de 87 de ani. In concluzie oamenii care au farmec vor avea mai multi bani si vor gasi calea spre prosperitate.
Legea nr.12. Legea perseverentei.
Calvin Coolidge, fost presedinte american spunea “Nimic in aceasta lume nu poate inlocui perseverenta. Nici talentul; nimic nu e mai raspandit decat oamenii talentati care nu au succes. Nici educatia; lumea este plina de esuati instruiti. Doar persistenta si hotararea sunt atotputernice. Sloganul “mergi inainte” a rezolvat si va rezolva toate problemele rasei umane”
Perseverenta si cadenta (ritmicitatea) sunt ingredientele care fac imposibilul sa devina posibil.
Acest post este recenzia celor doua volume cu titlul “Legile Dinamice ale Prosperitatii” scrise de Catherine Ponder in anul …1962. Puteti realiza fiecare dintre voi cat de actuale sunt aceste legi azi, dupa 50 de ani de la publicarea lor.
luni, 20 iulie 2015
Ingerul Gabriel, ajutor pentru cei care nu au copii
Azi revin cu arhanghelul Gabriel, pentru ca am fost des intrebata de cei care nu au inca copii si isi doresc, pentru cei care vor al doilea copil, pentru toti cei care vor o raza de speranta in aceasta situatie.
Gabriel înseamnă "puterea lui Dumnezeu." Gabriel guverneaza apa, emotia, psihicul si miscarea. Împreună cu Mihail, el este considerat unul dintre cei doi arhangheli cu rang mare.
Gabriel actioneaza ca un vindecator în care el poate ajuta la eliberarea toxinelor corpului, gândurilor necurate ale mintii sau dureri ale inimii. Când simti ca esti atacat psihic prin influentă negativă, cheama-l pe Gabriel pentru a învinge.
Ingerii zilelor saptamanii
Ingerii si zilele saptamanii in care ei au putere sa va ajute mai mult
♦ Cassiel domneste peste duminică; el este Îngerul Norocului
♦ Sachiel domneste peste luni; el este Îngerul Puterii
♦ Samael domneste peste marti; el este Îngerul succesului
♦ Anael domneste peste miercuri; el este Îngerul bunăstarii
♦ Raphael domneste peste joi; el este Îngerul Norocului Neasteptat
♦ Mihail domneste peste Vineri; el este Îngerul Iubirii
♦ Gabriel domneste peste sambata; el este Îngerul Protectiei
Pentru ca rugaciunile cate ingeri sa aiba succes trebuie sa tineti cont si de ziua in care va rugati...
duminică, 12 iulie 2015
Ritualul lumanarilor cu ajutorul arhanghelilor
Puneti-va 3 dorinte cand aprindeti lumanarile,rugandu-va la arhanghelii Rafael,Mihail si Gabriel sa va ajute.
Prima dorinta este pentru serviciu/afacere,a doua pentru dragoste si a treia una care stiti ca este imposibila sau mai greu realizabila.
Pot fi si alte dorinte, numai sa fie in numar de 3.
Pot fi si alte dorinte, numai sa fie in numar de 3.
Lasati lumanarile sa arda.
Exact la 3 zile dupa acest lucru,faceti public acest ritual pe un forum sau scrieti la ziar multumiri pentru arhanghelii care va ajuta.
Multumesc arhanghelilor Mihail,Gabriel si Rafael ..
luni, 6 iulie 2015
Plante Feng Shui pe care trebuie să le ai în casă
Florile sunt deseori asociate cu sănătatea, bunăstarea si apropierea dintre oameni, de aceea trebuie să ai in casă cel puţin o plantă care infloreşte. Florile transmit energie pozitivă, iar in cultura Feng Shui ele sunt asociate cu graţia, iubirea şi prosperitatea. Dacă vrei să profiţi şi tu de toate acestea, iată ce plante Feng Shui ar trebui să ai in casă.
Crinul, zambilele sau lalelele
In cultura Feng Shui, crinul, zambilele, lalelele si in general toate florile cu bulbi sunt asociate cu abundenţa. Deşi in general aceste flori sunt plantate in gradină, este bine să ştii că le poţi tine si in casă. Plantează bulbii de flori in ghivece si plasează ghivecele spre geam, pentru a putea capta lumina naturală a soarelui.
Bujorul
Bujorul este o altă plantă Feng Shui ce nu ar trebui să-ţi lipsească din casă. In cultura Feng Shui, aceasta planta este asociata cu dragostea si romantismul. Specialistii spun ca bujorul ar trebui tinut in dormitor, intrucat ii apropie pe parteneri si ii face sa redescopere pasiunea. Este bine sa stii ca plantarea si ingrijirea bujorului in casa este destul de greoaie, insa merita din plin efortul depus.
Inmoaie semintele de bujor in apă timp de 4 zile, apoi introdu-le intr-un sol bine drenat. Acoperă ghiveciul cu plastic si plasează-l intr-o incăpere călduţă pentru următoarele 3 luni. Apoi plasează ghiveciul intr-un loc unde poate capta lumina soarelui timp de 8 ore pe zi.
Poţi alege bujori in nuanţe de roşu intens, portocaliu, roz fuchsia sau galben imperial.
Planta de jad
Planta de jad are si ea un rol bine stabilit in cultura Feng Shui. Despre aceasta floare se spune ca atrage prosperitate in casa, mai ales daca este tinuta langa o usa.
Orhideele
Undele soiuri de orhidee sunt foarte usor de ingrijit in propria locuinţă. Este o floare clasică in cultura Feng Shui si simbolizează fertilitatea. Specialiştii spun ca orhideele sunt şi simbolul perfectiunii, al purităţii, al frumuseţii şi al liniştii.
Bambusul norocos
Bambusul norocos este, asa cum isi spune si numele, o plantă ce aduce noroc. Cel puţin aceasta este credinţa in cultura Feng Shui. Fie ca si tu crezi in aceasta idee, fie că pur si simplu iti place planta, nu ezita să o tii in casă. Are un aspect elegant si este o pată de culoare.
Gardeniile si begoniile
Gardeniile si begoniile sunt plante pe care trebuie sa le ai in casa, daca vrei sa atragi afectiune si onoruri. Daca nu ai avut pana acum gardenia in casa, este bine sa stii ca aceasta planta este dificila si pretentioasa, nu vrea nici prea multa, nici prea putina apa, nu vrea nici prea multa, nici prea putina lumina.
FENG SHUI pentru dragoste si romantism
Esti in cautarea unui partener de viaţă? Vrei sa-ţi imbunatateşti relaţia actuala, adăugând puţină armonie şi dragoste? Am câteva sugestii pentru tine care sunt sigură că îţi pot fi de folos.
Dacă aplici aceste sfaturi în viaţa de cuplu sau pentru a avea o relaţie activă, vei putea observa schimbări majore, într-un timp relativ scurt. Este vorba doar de energie şi de ceea ce vrei să aduci nou, este vorba de felul în care gndeşti şi accepti lucrurile.
Culorile joaca un rol important in modul in care percepem lumea din jurul nostru.În Feng Shui, se consideră a fi culori romantice rosu, roz şi culoarea piersicii. Rozul este mai feminin şi se referă la relaţii şi la dragoste, în timp ce roşu invocă pasiune şi senzualitate. Culoarea piersicii este legată de ceea ce în Feng Shui se numeşte „Norocul florii de piersic” şi te face să fii atractiv/ă în faţa celorlalţi. (Norocul Florii de piersic este o metoda folosita in scopul activării norocului in dragoste sau pentru a intalni parteneri de sex opus).
În concluzie, dacă faci parte din persoanele care sunt în căutarea unui partener de viata, in căutarea jumătăţii, este important să porţi elemente de culoarea piersicii si culoarea roz. Dacă aceste culori nu-ţi sunt pe plac, poţi să le porţi sub forma unor accesorii mici şi mai ascunse.
Culoarea piersicii este deosebit de eficientă în atragerea unui partener de sex opus. De fapt, dacă te aflii într-o relaţie, ar trebui să eviţi culoarea piersicii pentru că ar putea fi ca un magnet pentru alţi parteneri.
Această relaţie transversală între zona de relaţii şi zona de auto-cunoaştere este absolut esenţială în procesul de primire a dragostei. Cum poţi să iubeşti cu adevărat pe cineva dacă nu te iubeşti pe tine însuţi?
În Feng Shui ni se atrage atenţia asupra acestei dinamici între iubire şi iubirea de sine. Ai nevoie să lucrezi cu Sinele şi cu creşterea interioară pentru a fi în măsură să atragi partenerul ideal.
Curăţă, ordonează, aruncă!
În Feng Shui, dezordinea excesivă e dovada unei vieţi lipsite de echilibru. Dacă vrei să atragi lucrurile bune, e important să elimini din locuinţa ta tot ceea ce poate afecta energia casei. Pentru că toate astea îţi afectează şi propria-ţi energie. Aşadar, nu păstra nimic din ceea ce nu-ţi trebuie, mai bine sortează, donează, aruncă. Fă asta cu regularitate, astfel încât, în permanenţă, să fie ordine în casa ta! Şterge praful, elimină pânzele de păianjen, nu lăsa nimic aruncat pe jos. Ştiai că o haină care a căzut pe jos nu mai trebuie purtată, pentru că s-a umplut de praf şi de energii negative?
Înfrumuseţează-ţi dormitorul!
Pentru că vorbim despre dragoste, camera cea mai importantă e dormitorul. Trebuie să fie curat şi ordonat, dar nu e suficient! Ideal e să-l transformi într-un spaţiu agreabil, care să fie mai mult decât un simplu loc pentru dormit. Poţi adăuga două mici fotolii (neapărat două!) şi câteva accesorii delicate – o lenjerie de pat din fibre naturale, două veioze albe, perdele transparente. Aprinde lumânări parfumate, seară de seară, pentru o încărcătură romantică. În schimb, bibelourile şi vazele vechi sunt total interzise în Feng Shui. Despre ele se spune că încarcă locul cu energii negative şi că trebuie aruncate!
O atmosferă nouă!
Ca să îndepărtezi energiile rele care stagnează de multă vreme în camera ta, e important să aeriseşti cât mai mult posibil. Chiar şi visele din timpul nopţii creează o atmosferă încărcată. Motiv pentru care specialiştii în Feng Shui spun că nu e bine să treacă nicio dimineaţă, fără să aeriseşti. Nu contează nici gradele de afară, nici faptul că te grăbeşti. Un alt sfat e acela de a purifica aerul, folosind tămâie sau un clopoţel. Toate astea, se spune, îţi vor permite să alungi decepţiile, lipsa de încredere în sine, neînţelegerile, nervozitatea, trăirile negative, produse de energiile deloc benefice. Reţine că acestea se găsesc întotdeauna jos, la nivelul podelei.
Atenţie la reprezentări!
Uneori, fără să-ţi dai seama, te împiedici singură să-ţi găseşti dragostea sau să te bucuri de relaţia ta de cuplu. Reprezentările – gesturi sau obiecte, simboluri - au mult mai multă putere decât ai crede. Iată de ce e necesar să construieşti un decor în care să fie evident că e loc pentru doi, chiar dacă eşti singură. În plus, unele obiecte îţi amintesc atât de mult de trecut, încât îţi pot frâna pofta de-a te bucura de viitor.Atunci, e recomandat să arunci unele suveniruri, să renunţi la unele fotografii care, fără să-ţi dai seama, ocupă prea mult loc în viaţa ta.
Despre pat şi alte obiecte
Obiectele care îţi amintesc de singurătate sau de perioadele mai puţin fericite din tot ce ai trăit alături de partenerul tău, sunt total interzise. La fel ca şi obiectele care merg pe cifra unu sau au în centru vidul de orice fel: un singur fotoliu, un tablou cu un singur personaj, vasele goale, care simbolizează aşteptarea.
Un element foarte important în tot acest decor este patul. Dacă eşti singură şi în căutarea iubirii, e indicat să dormi într-un pat dublu, cu două perne şi două veioze, ca şi cum ai demonstra prin asta că eşti pregătită ca în viaţa ta să apară acel cineva pe care îl aştepţi. Iar dacă te-ai certat cu soţul tău şi îl trimiţi să doarmă pe canapeaua din sufragerie, nu îi da şi perna! Sunt şanse ca tot acest conflict să se rezolve mai greu.
De ce Feng Shui?
Ciudate mai sunt şi învăţăturile Feng Shui-ului! Dar omul modern pare să le adore. Poate pentru că totul în Feng Shui se reduce la simplitate şi la o stare de bine ce pare atât de uşor de obţinut. Dar pe care, tot căutând-o, avem impresia că o găsim din ce în ce mai greu în agitaţia care ne guvernează azi relaţiile, obligaţiile, chiar şi timpul liber. Feng Shui-ul e o poveste veche, pe care noi, oamenii, parcă o descoperim abia acum. Ne vine greu s-o credem, dar nici n-avem mare lucru de pierdut.
sâmbătă, 4 iulie 2015
Etapele calatoriei samanice - 7
Pregătiţi-vă pentru această călătorie, deschizând spaţiul sacru. Aşezaţi-vă confortabil, fixaţi-vă privirea în faţa voastră (sau închideţi ochii), şi aşezaţi mâinile în poziţie de rugăciune, în dreptul inimii. Declaraţi cu voce tare intenţia voastră de a intra în legă tură cu animalul vostru de putere, pe parcursul acestei călătorii. Deschideţi spaţiul sacru. Realizaţi exerciţiul Micii Morţi şi călătoriţi în grădina din Lumea de Jos. Atunci când îl salutaţi pe Păzitorul Pragului, menţionaţi intenţia de a vă întâlni animalul de putere. 74 Aşezaţi-vă pe o piatră de pe pajiştea din grădina voastră, simţiţi spiritul animalului care se apropie de voi, din spate. Simţiţi cum părul de pe ceafă începe să se ridice şi cum ochii animalului sunt aţintiţi asupra voastră, pe măsură ce se apropie. Ascultaţi-i respiraţia în spatele vostru. Acum, întoarceţi-vă, deschideţi imaginar ochii şi priviţi în ochii animalului vostru de putere. întindeţi mâinile şi atingeţi-i blana, botul, coarnele, solzii, aripile sau labele. Priviţi în ochii lui şi întrebaţi: „ Ce daruri îmi aduci?", „ Care este leacul tău?", „ Care sunt caracteristicile tale?", „ Care sunt puterile tale?, „ Care sunt slăbiciunile tale?,, Cum mă vei ajuta să mă vindec?", „De cât timp mă urmăreşti?", „Cum pot să am grijă de tine şi să te hrănesc?", „De când eşti pe urmele mele?"şi „De ce tu, şi nu un alt animal de putere?" Angajaţi acest dialog atât timp cât e nevoie. Când sunteţi gata, invitaţi-l să se întoarcă cu voi. Luaţi-vă rămas bun de la Păzitorul Pragului, Domnul Vieţii şi al Morţii. Cufundaţi-vă în ape, chemaţi spiritul animalului să se reîntoarcă cu voi. întindeţi-vă, frecaţi-vă mâinile, faţa şi deschideţi ochii. (întoarceţi-vă în cameră şi în corp). Apoi, întindeţi mâinile şi simţiţi energia animalului vostru de putere şi aduceţi-l spre voi. Duceţi-l în chakra spre care el vă ghidează. Simţiţi cum energia sa pătrunde în fiecare celulă a corpului vostru. începeţi să vă mişcaţi umerii, mâinile şi capul, la fel cum s-ar mişca respectivul animal. Simţiţi cum se contopeşte cu corpul vostru. închideţi spaţiul sacru. Exerciţiu: un jurnal pentru dialogul cu animalul vostru de putere Acest exerciţiu vă va conduce să găsiţi darurile unice ale animalului vostru de putere.
Acum că aţi cercetat animalul vostru de putere, veţi învăţa cum să întrupaţi unele dintre calităţile sale. Aceasta trebuie să fie o practică conştientă, făcută pe parcursul zilei. Puteţi să vă treziţi şi să vă întindeţi la fel cum face animalul vostru dimineaţa, sau să luaţi o ceaşcă de cafea (ceai), în acelaşi mod în care ar face-o el. Sau aţi putea să scrutaţi, în ansamblu, panorama din faţa voastră, având viziunea unui vultur. Folosiţi simţurile animalului, deveniţi animalul de putere, coabitaţi cu el, acceptaţi-i identitatea, astfel încât să nu aveţi un animal de putere, ci sa fiţi chiar voi animalul de putere. în secţiunea următoare, vom începe călătoria către destinul nostru - dar, înainte de a o face, s-ar putea să fie folositor să reluăm lecţiile învăţate în călătoria de recuperare a sufletului. Revedeţi din nou exerciţiile din jurnalul vostru din Partea a II-a şi citiţi-le din nou. Acordaţi-vă timp şi absorbiţi-le înţelepciunea
Cele patru animale spirit ale poporului Laika
Cele patru animale spirit ale poporului Laika
Asemenea multor nativi americani, Laika sunt atât de conectaţi la lumea animală, încât adesea iau ca pseudonim numele unui animal. Prin aceasta, ei caută să se asocieze cu energiile animalului respectiv şi să-i întrupeze puterile. Există patru animale arhetipale care sunt deosebit de importante pentru un Laika: şarpele, jaguarul, vulturul (sau condorul), şi pasărea colibri. (Poate vă amintiţi că, în rugăciunea noastră de creare a spaţiului sacru, noi invocăm aceste animale, care reprezintă cele patru principii ale vieţii.) Să studiem, în detaliu, fiecare arhetip.
1. ŞARPELE Şarpele simbolizează cunoaşterea, sexualitatea şi puterea vindecătoare a naturii. Este un arhetip universal. Atunci când Moise i-a condus pe evrei prin deşert, el a purtat un baston cu cap de şarpe care simboliza înţelepciunea; în grădina Edenului, un şarpe a tentat-o pe Eva să mănânce din fructul oprit din Pomul Cunoaşterii; în orient, şarpele simbolizează înţeleaptă energie Kundalini, 70 care se află încolăcită la baza coloanei vertebrale şi urcă prin chakre; iar simbolul medicilor, caduceul, care datează din Grecia antică, înfăţişează doi şerpi încolăciţi în jurul unei baghete. Asociat cu înţelepciunea şi vindecarea, şarpele reprezintă forţa esenţială a vieţii, cea care caută uniunea şi creaţia. Şerpii sunt, de asemenea, simbolul fertilităţii. în natură, fecunditatea este principiul creator asociat cu femininul - la urma urmei, fiecare celulă din corp caută să se dividă şi să procreeze. Când angrenăm energiile arhetipului şarpelui, noi invocăm principiul feminin creator, care poate reaprinde pasiunea noastră şi ne poate ajuta să renunţăm la trecut, aşa cum un şarpe îşi schimbă pielea.
2. JAGUARUL Jaguarul este regele pădurilor ecuatoriale amazoniene, dar şi cel mai important animal pentru şamanul din junglă, pentru că reprezintă puterea transformării. El are o importanţă atât de mare, încât antropologul Peter Furst a scris: „Şamanii şi jaguarii nu sunt doar acelaşi lucru, ci sunt absolut identici." Aceasta nu trebuie să ne surprindă. în adâncul pădurilor ecuatoriale, jaguarii sunt văzuţi ca păzitori ai junglei, deoarece ei se află în vârful lanţului trofic şi nu mai au alte animale de pradă superioare lor, în afară de om. Prin suprimarea animalelor mai slabe din pădure, jaguarul ajută la eliminarea a ceea ce trebuie să moară, pentru ca noul să se nască. Astfel, această fiinţă ne învaţă că perioadele de criză sunt, de fapt, oportunităţi - iar moartea este o chemare la renaştere. în junglă, supravieţuirea înseamnă o reînnoire continuă - iar jaguarul este forţa schimbării, a vieţii şi a morţii. Laika înţelege că perioadele de stabilitate sunt doar temporare, deoarece totul în univers moare şi renaşte întotdeauna. Ei recunosc că haosul şi ordinea (sau expansiunea şi contracţia) reprezintă ciclul natural al vieţii. Energia jaguarului poate reînnoi o fiinţă, o organizaţie sau o aşezare. Uneori, ca răspuns la natura ciclică a ordinii şi haosului, un sat trebuie să fie abandonat şi membrii săi trebuie să se mute în alt loc - de fapt, pe tot teritoriul american, dovezile arheologice arată că aşezările Maya şi Inka au fost abandonate fără nici un motiv aparent. Abandonarea acestor oraşe este o reflexie a ciclului viaţă-moarte, reprezentat de Jaguar. Jaguarii aveau o asemenea putere asupra popoarelor vechi, încât civilizaţii întregi s-au identificat cu ei. Olmecii, care au trăit acum 3000 de ani în urmă, în partea centrală a Mexicului, au fost prima civilizaţie avansată a continentelor americane. Cunoscut ca „poporul jaguar" (şamanii se numeau „preoţii jaguar"), aproape jumătate din sculpturile şi statuile lor sunt reprezentări antropomorfice de oameni şi feline; multe dintre ele înfăţişează adulţi şi copii cu capete de jaguar. Mayoruna, un trib indigen din pădurea Amazoniană, se mai numesc „oamenii jaguarului": Ei şi-au tatuat feţele pentru ca să arate ca nişte pisici, şi chiar şi-au introdus colţi de mistreţ în nări, pentru ca să semene cu aceste feline mari. în cartea sa Amazon Beaming, Petru Popescu ne spune povestea lui Loren Mclntyre, fotograf la National Geographic şi explorator (faimos pentru descoperirea izvoarelor Amazonului în Anzii peruvieni, în 1971), care, în anii 1960, a trăit printre băştinaşii Mayoruna, timp de mai multe luni. Mclntyre a mărturisit că, în afară de limba lor maternă, aceştia îşi dezvoltaseră capacitatea de a comunica telepatic cu ceilalţi membri ai tribului, proiectând mesajele direct în mintea acestora. Capacitatea de a comunica fără cuvinte este unul dintre atributele legendare ale şamanilor jaguar. în primele mele călătorii în Amazon, mentorul meu, un bătrân Laika, m-a rugat să petrec o noapte într-un luminiş din junglă, pentru o sesiune de călătorie spirituală. El m-a avertizat să nu adorm, deoarece mergea să cheme jaguarii să mă viziteze. înainte de a începe, chiar la apusul soarelui, m-a invitat să beau ayahuasca, băutura care se foloseşte în junglă, pentru a produce stări alterate de conştiinţă. în mod politicos am refuzat paharul de lichid cu gust oribil - îmi era deja destul de frică şi tremuram la ideea de a petrece o noapte singur în junglă, chiar şi în starea mea normală de conştiinţă. Nimic extraordinar nu s-a petrecut, până când am aţipit; când m-am trezit, nu mai eram eu însumi - dintr-o dată, eram în corpul unei pisici uriaşe! A întrupa un jaguar a fost o experienţă de neuitat.
3. VULTURUL Vulturul este un spirit animal puternic, ce simbolizează clarviziunea, claritatea şi viziunea completă. Şamanul înţelege că energia vulturului ne ajută să percepem întregul spectacol al vieţii, 71 fără să ne înnămolim în miriadele de detalii minore. Energia vulturului ne poate ajuta să ne găsim viziunea care să ne ghideze în viaţă, prin capacitatea de a privi atât în trecut, cât şi în viitor şi să înţelegem atât de unde venim, cât şi ce vom deveni. Vulturul ne oferă aripi pentru a survola înălţimile, să fim deasupra zbaterilor noastre cotidiane. El ne oferă o putere de vizualizare extraordinară, întrucât are o acuitate vizuală de şase ori mai bună decât a unei fiinţe umane, căci această pasăre poate localiza un şoarece într-un tufiş, când se află la 5.000 de metri altitudine, vede tabloul complet şi apoi, cu o precizie foarte mare şi fără nici o ezitare, coboară să-şi prindă prada. Vulturul reprezintă şi principiul autotranscendent al naturii (ca atare, este adesea asociat cu Lumea de Sus, şi nu cu cea de Jos). Biologii au identificat acest principiu ca fiind unul dintre programele primordiale ale naturii. El ghidează mâna evoluţiei - adică, moleculele vii care se unesc pentru a deveni celule şi care formează ţesuturi, apoi organe, iar, în final, transcend ansamblul de organe şi de ţesuturi, pentru a forma fiinţe complexe, cum ar fi oamenii sau balenele. Fiecare salt transcendent este inclus în toate nivelele inferioare: celulele sunt incluse în molecule - dar le transcend; organele sunt formate doar din celule - dar sunt cu mult mai mult decât ele; de exemplu, papagalii roşii sunt constituiţi din organe, dar nu pot fi descrişi exclusiv doar de ele, deoarece întregul transcende suma părţilor. Problema celulelor este cel mai bine rezolvată de către organe, în timp ce necesităţile organelor sunt rezolvate cel mai bine de un organism ca al fluturelui, sau al unei fiinţe umane, de exemplu, care poate să le asigure hrană şi siguranţă, într-un mod mai eficient. Aceleaşi principii operează şi în viaţa noastră cotidiană. Vulturul ne arată că nu ne putem satisface nevoile emoţionale cu lucruri materiale şi că există o soluţie spirituală pentru fiecare problemă. Pe aripile vulturului, ne ridicăm deasupra luptelor noastre de zi cu zi, câştigăm perspectivă şi vedem lucrurile aşa cum sunt ele de fapt.
4. PASAREA COLIBRI
Micuţă, sprintenă şi curajoasă, pasărea colibri ne arată cum să pornim în călătoria extraordinară a evoluţiei şi a creşterii. Aceasta este cea mai nobilă călătorie pe care o fiinţă o poate realiza: călătoria către propriul spirit. în fiecare an, o anumită specie de păsări colibri realizează o călătorie incredibilă, migrând din Brazilia în Canada, de-a lungul Mării Caraibelor. La o primă privire, aceste creaturi foarte mici nu par a fi potrivite pentru un zbor atât de lung -nu au aripi mari ca şi vulturii, iar corpurile lor mici nu pot înmagazina prea multă mâncare - cu toate acestea, ele răspund unei chemări anuale de a realiza această călătorie incredibilă. Când suntem atinşi de energiile acestui arhetip, suntem propulsaţi să ne avântăm în călătoria noastră eroică, ce ne conduce înapoi la sursă, acolo unde a fost născut spiritul nostru. Atunci când nu avem suficient timp, bani sau cunoaştere pentru ceea ce ne dorim, energia păsării colibri ne poate oferi curajul, forţa şi îndrumarea de care avem nevoie pentru a reuşi. Atunci când ne negăm chemarea, începem să murim, deoarece, ca fiinţe vii, întotdeauna trebuie să ne străduim să explorăm şi să descoperim. Atunci când ne-am limitat la a trăi în confort, renunţând la descoperiri - sau când compromitem aspiraţia sufletului de a evolua, amânând călătoria noastră spirituală, până când vom avea destul timp sau suficienţi bani - începem să ne vestejim. Dar când urmăm exemplul păsării colibri şi retrezim instinctele naturale de a învăţa şi de a explora, vieţile noastre se transformă în călătorii spirituale binecuvântate.
Etapele calatoriei samanice - 6
Exerciţiu: călătorie în spaţiul comorilor
Deschideţi spaţiul sacru, realizaţi exerciţiul Micii Morţi şi călătoriţi spre grădina voastră din Lumea de Jos. Afirmaţi-vă intenţia de a vă descoperi unealta sacră şi ruga-ţi-lpe Păzitorul Pragului să vă ghideze spre Spaţiul Comorilor. Atunci când intraţi, rugaţi-l să vă ofere un instrument pe care să-l puteţi folosi pentru a vă exprima darurile. Ca şi înainte, începeţi un dialog cu ce găsiţi acolo, indiferent dacă este o persoană, o masă sau un pocal şi puneţi întrebări pentru a determina natura uneltei voastre şi cum o puteţi folosi. Atunci când eu călătoresc în acest spaţiu, îmi place să gândesc la el ca având multe coloane, rafturi cu cărţi, cufere, un şemineu, şi o masă în centru. Ştiu că unealta de care are nevoie pacientul meu va fi masă. Uneori, masa este goală şi trebuie să îndepărtez pânzele de păianjen de pe rafturi, sau să deschid un cufăr, pentru ca să descopăr un instrument care a fost ascuns vederii. Căutaţi prin încăpere (puteţi, de asemenea, să-l rugaţi pe Păzitorul Pragului să vă îndrume şi să vă sfătuiască). Atunci când vă găsiţi unealta, luaţi-o. La ce poate fi folosită? Ce vă poate învăţa? 67 După ce vă veţi fi recuperat obiectul vindecător, începeţi călătoria înapoi, mulţumiţi-i Păzitorului Pragului, cufundaţi-vă in apă, întoarceţi-vă în spaţiu, apoi în corp, având unealta cu voi. Ţineţi-o în mână şi apoi duceţi-o către acel centrul de forţă (chakra) spre care sunteţi ghidaţi. Dacă nu primiţi instrucţiuni specifice, duceţi-o către chakra inimii. Amintiţi-vâ că este un dar energetic -inspiraţi profund şi simţiţi cum energia şi puterea lui vă umple fiecare celulă din corp. închideţi spaţiul sacru. Exerciţiu: găsirea obiectului în casă Căutaţi un obiect acasă la voi, care să fie foarte asemănător cu unealta pe care aţi descoperit-o. Nu mergeţi să cumpăraţi unul Amintiţi-vă că, cel mai adesea, uneltele sunt chiar sub nasul vostru. Căutaţi peste tot, până când veţi găsi un lucru foarte asemănător cu unealta pe care aţi primit-o. Aşezaţi-vă cu acest obiect în meditaţie, gândiţi-vă la el, lăsaţi- 1 să vă îndrume şi să vă ghideze către darurile pe care vrea să le exprime.
Exerciţiu: jurnal de dialog cu unealta sacră
După ce vă veţi recupera unealta din Lumea de Jos, exerciţiu următor vă va ajuta să învăţaţi mai multe despre rolul său în viaţa voastră, începeţi prin deschiderea spaţiului sacru. Apoi luaţi-vă jurnalul şi trageţi o linie verticală în centrul unei pagini albe. în partea stângă, scrieţi întrebările pentru unealta voastră; în partea a dreaptă, scrieţi răspunsurile pe care vi le va oferi. întrebările voastre pot fi: „Cum pot să te folosesc cel mai bine?", „Cum te pot aduce în viaţa mea de zi cu zi?", „La ce unelte ieşite din uz trebuie să renunţ, pentru ca să lucrez cu tine?", „Există unelte de care nu mai am nevoie?", „Cum îmi vei stimula creativitatea?" şi „Cum îmi serveşti ca instrument de vindecare?" Permite-ţi ca acest dialog să curgă liber - nu vă grăbiţi. închideţi spaţiul sacru, atunci când terminaţi.
Etapele calatoriei samanice - 5
Pregătiţi-vă pentru această călătorie, prin deschiderea spaţiului sacru. Aşezaţi-vă confortabil, ajungeţi la nivelul chakrei a opta şi extindeţi acest „ soare" strălucitor, pentru a vă învălui întregul corp. Realizaţi exerciţiul Micii Morţi şi călătoriţi în grădina voastră din Lumea de Jos. Când îl salutaţi pe Păzitorul Pragului, declaraţi-vă intenţia şi rugaţi-l să vă ajute să vă întâlniţi partea de Sine care a rămas întreagă şi se află încă într-o stare de graţie. Aceasta poate fi o fetiţă, un bătrân sau o femeie matură. Adresaţi-i întrebări precum: „Cine eşti?", „Ce cadouri îmi aduci?", „Cum faci să ai încredere?", „Cum te joci?", „ Cum aş putea să te caut şi să te protejez?" şi „ Ce părţi din mine trebuie să transform, pentru ca tu să rămâi cu mine?". întrebaţi-o apoi dacă este gata să vină cu voi. Uneori vă 60 va oferi o listă cu ceea ce este necesar să realizaţi, înainte să dorească să se întoarcă la voi. De exemplu, ar putea să vă întrebe: „De ce aş face acest lucru?" şi să vă spună că nu mai aveţi timp pentru inocenţa sa, pentru bucuria şi pentru jocurile sale. Câteodată vă va spune să vă întoarceţi într-o săptămână, după ce aţi clarificat relaţia voastră cu viaţa, dar vă va da sarcini aparent imposibil de îndeplinit, asemănătoare celor ce i-aufost date lui Psyche. Adesea vă va oferi o listă de credinţe, atitudini şi comportamente pe care trebuie să le modificaţi, pentru a începe călătoria eroului. Invitaţi-vă partea din Sine să se întoarcă alături de voi, atunci când este pregătită. Mergeţi înapoi în grădină şi rugaţi-o să vă urmeze. Mulţumiţi-i Păzitorului Pragului şi scufundaţi-vă în apă, permiţându-i să vă ducă în locul din care aţi plecat. Călătoriţi înapoi în camera voastră şi în corpul vostru. în continuare, deschideţi-vă braţele şi invitaţi partea din Sine să intre în corpul vostru, prin oricare chakră doriţi. Primiţi-o pe palme şi conduceţi-o la chakra aleasă. Dacă nu sunteţi siguri că aceea este chakra cărei îi aparţine părţii din Sine, aduceţi-o în chakra inimii. Respiraţi profund şi simţiţi cum esenţa părţii care v-a lipsit vă umple fiecare celulă a corpului, cu puterea şi graţia sa. Respiraţi adânc şi aveţi credinţa profundă că nu veţi mai fi niciodată separaţi de Şinele vostru. Apoi închideţi spaţiul sacru.
Exerciţiu: afirmarea personală
Este bine să aveţi o rugăciune personală care să reafirme că mergeţi prin viaţă într-un mod sacru, dar jucăuş, observând şi apreciind frumuseţea care vă înconjoară, reafirmând locul vostru în acea frumuseţe.
Următoarea rugăciune, care se bazează pe un poem tradiţional Navajo, este o mantra personală pe care am folosit-o zilnic, pentru a-mi informa lumea interioară şi a-mi menţine starea de graţie. Sunt fericit să o împărtăşesc cu voi:
Frumuseţe în faţa mea, Frumuseţe în spatele meu, Frumuseţe în jurul meu. Sunt înconjurat de Frumuseţe "Păşesc în Frumuseţe.
Rugăciunea mea personală reafirmă darurile şi Graţia Sinelui meu vindecat. Nu există nimic mai măreţ decât puterea rugăciunii -mai ales atunci când este rugăciunea voastră personală şi vine din inimă. Pe măsură ce dezvoltaţi propria rugăciune, fiţi siguri că aceasta este o afirmaţie pozitivă. Nu trebuie să fie o cerere pentru a vi se da ceva, sau pentru a se rezolva ceva, ci o expresie a preţuirii Vieţii însăşi, o unealtă care va alimenta starea de graţie şi va restaura extazul în viaţa voastră. Repetaţi această rugăciune cu regularitate, ca şi cum aţi pune apă la o plantă. Odată recuperată, starea de graţie trebuie îngrijită şi alimentată, astfel încât să vă ajute să evoluaţi şi să vă aducă bucurie şi pace.
O altă rugăciune pe care o puteţi repeta dimineaţa când vă treziţi, dar şi pe parcursul zilei, este următoarea:
Mama"Pământ, tată Cer, Va mulţumesc pentru frumuseţea, şi iubirea care mă înconjoară. Fie ca eu să aduc pacea în mine însumi şi în oricine pe care-l ating, Bucurie mie însumi şi friecărei fiinte pe cate o văd. Păşesc în Frumuseţe, bucurie şi pace. 61 Deschideţi spaţiul sacru şi spuneţi-vă rugăciunea cu voce tare. Scrieţi-o şi ţineţi-o aproape de inimă. Atunci când aţi încheiat, închideţi spaţiul sacru.
Exerciţiu: jurnal de dialog cu partea de suflet proaspăt recuperată.
Acest dialog scris în jurnal vă va ajuta să înţelegeţi partea de suflet pierdută, astfel încât să o puteţi integra mai bine în viaţa voastră. După ce aţi realizat acest exerciţiu dialog, puteţi observa că acea parte de suflet începe să vă viziteze în vis, sau în vizualizări, în timp ce meditaţi. Ca şi înainte, începeţi prin deschiderea spaţiului sacru, iar apoi trageţi o linie verticală, în mijlocul unei pagini din jurnal. în stânga, scrieţi întrebările pentru partea de suflet pierdută, iar în dreapta paginii răspunsurile. Iată câteva exemple de întrebări: „Cum te pot proteja?", „Ce lecţii ai pentru mine?", „Ce pot să fac pentru ca să te simţi în siguranţă." şi „Care sunt darurile tale pentru mine?". Permiteţi ca acest dialog să curgă liber - nu vă grăbiţi. Când aţi terminat, închideţi spaţiul sacru.
Etapele calatoriei samanice - 4
Exerciţiu: călătorie în Spaţiul Contractelor
Ca şi mai înainte, este necesar să ne pregătim pentru această călătorie, prin deschiderea unui spaţiu sacru. Aşezaţi-vă confortabil, priviţi înainte sau închideţi ochii, apoi aşezaţivă mâinile în poziţia de rugăciune. Focalizaţi-vă asupra intenţiei de a intra în Spaţiul Contractelor Sufletului. Ridicaţi-văpână la nivelul chakrei a opta şi extindeţi acest „soare" strălucitor, până când el vă va învălui întregul corp. Invocaţi cele patru direcţii cardinale, pentru a deschide un spaţiu sacru. Realizaţi exerciţiul Micii Morţi şi călătoriţi către grădina voastră din Lumea de Jos. Când îl salutaţi pe Păzitorul Pragului, afirmaţi-vă intenţia de a explora contractele sufletului pe care le-aţi făcut. El vă va ghida din grădină, spre Spaţiul Contractelor. Când sunteţi acolo, uita-ţi-vă înjur şi angajaţi-vă în dialoguri cu persoanele pe care le veţi întâlni. Puneţi întrebări de genul: „ Cine este acea persoană de lângă foc? Cine este aşezat pe şezlong? Ce sunt scenele care se petrec în jurul meu? Cine sunt personajele?" E posibil să vă întâlniţi cu voi înşivă la vârsta la care aţi intrat în acel contract, iar el sau ea vă vor spune cu ce aţi fost de acord; sau poate că veţi găsi un Sine de-al vostru dintr-o altă existenţă. Puteţi găsi chiar un contract foarte vechi şi persoana care l-a negociat prima. Adresaţi următoarele întrebări, oricărei persoane pe care o găsiţi acolo: „ Ce scrii pe tablă?", „ Ce scrii în caiet?" şi „ Ce-ţi spui ţie însuţi?" Amintiţi-vă că fiecare contract vă asigură ceva (siguranţă, iubire, relaxare), în schimbul a altceva (preţul care trebuie plătit). Ce preţ plătiţi şi ce primiţi în schimb? Merită cu adevărat? întrebaţi personajul: „Ce-doreşti cu adevărat?", „Ce-ţi este necesar pentru a trăi în pace, siguranţă sau tihnă/'" şi „Dacă ar fi să-I ceri ceva lui Dumnezeu, ce ai cere?" 53 Verificaţi limbajul contractului. Dacă aveţi nevoie de ajutor, cereţi-i Păzitorului Pragului - care este atotcunoscător - să vă explice. Apoi propuneţi o exprimare mai favorabilă. Continuaţi, până când veţi ajunge la un nou legământ, care este pozitiv şi optimist, înainte de a pleca, explicaţi noul contract tuturor persoanelor de acolo. Prin asta, vă instalaţi contactul în subconştient, astfel încât să fie eficient imediat. Spuneţi-le fiinţelor pe care le găsiţi acolo: „Nu e nevoie să mai faci asta. Acel contract nu mai este valabil. Este încheiat. Puteţi fi în pace, acum. Iată noul nostru legământ. "Asi-guraţi-vă că toate personajele din acea dramă ştiu că piesa de teatru a ajuns la final. Reafirmaţi noul contract al sufletului în faţa fiecărui personaj, astfel încât toţi să fie informaţi de noua înţelegere. Acum ieşiţi. Luaţi-vă rămas bun de la Păzitorul Pragului - Stăpânul Vieţii şi al Morţii. Spuneţi-i: „Mulţumesc pentru că mi-ai permis să intru în tărâmul Tău, acolo unde pot păşi doar cei care au trecut dincolo de moarte." Ca mai înainte, întoarceţi-vă înapoi în lume. întindeţi-vă bine, frecaţi-vă mâinile, faţa, deschideţi ochii şi reveniţi în corp. Sfârşiţi călătoria, prin închiderea spaţiului sacru.
Etapele calatoriei samanice - 3
Exerciţiu: călătorie în spaţiul traumelor
Pregătiţi-vă pentru această călătorie, deschizând un loc sacru: Aşezaţi-vă confortabil, fixaţi-vă privirea în faţă (sau închideţi' ochii), şi aşezaţi-vă mâinile în dreptul inimii, în postura rugăciunii. Creaţi intenţia optimă pentru această călătorie, apoi ridicaţi mâinile încet prin faţa frunţii, până când palmele ajung unite deasupra capului. Apoi focalizaţi- 43 vă la nivelul chakrei a opta şi extindeţi acest „ soare" strălucitor, astfel încât să vă cuprindă întregul corp, deschi-zându-vă încet mâinile spre lateral, aşa cum îşi deschide aripile un fazan. Aduceţi apoi mâinile în poală, pentru a le relaxa. Invocaţi cele patru direcţii cardinale; şarpele, jaguarul, pasărea colibri şi vulturul;precum şi Raiul şi Pământul. Faceţi exerciţiul Micii Morţi (inspiraţi şi expiraţi de şapte ori, număraţi de fiecare dată până la şapte) şi călătoriţi către grădina din Lumea de Jos. Imaginaţi-vă cum corpul vostru luminos se scufundă în pământ. Simţiţi solul bogat şi umed, rădăcinile marilor copaci şi pietrele ce se află în mâl. Mergeţi în jos prin pietriş, mai adânc şi mai profund, până când veţi găsi un râu interior. întindeţi-vă în apa lui pentru a vă odihni, simţiţi cum pietrele vă apasă spatele; imaginaţi-vă apa rece şi răcoritoare care trece peste voi, purificându-vă pentru călătorie. Permiteţi-vă să fiţi luat de către aceste ape şi dus adânc spre centrul Pământului, până când ele vă vor purta pe ţărmul unei grădini sfinte. Acum ridicaţi-vă şi uitaţi-vă împrejur. Intraţi într-o grădină cu o pajişte frumoasă, ce se întinde în faţa voastră. Vizualizaţi-vă înconjuraţi de flori, de păsările care ciripesc în pădurea din apropiere. Faceţi-vă drum pentru a ajunge la un izvor şi aşezaţi-vă un moment pentru a vă bucura de frumuseţea strălucitoare din jurul vostru. Acesta este un loc în care puteţi veni oricând, pentru a vă vindeca şi a vă reface. Acum chemaţi-l pe Păzitorul Pragului, Domnul Vieţii şi al Morţii, paznicul Lumii de Jos, cel care primeşte spiritele strămoşilor - după ce aceştia au trecut în lumea de dincolo - şi le aduce înapoi la Mamă. Mărturisiţi-vă intenţia de a călători în Spaţiul Traumelor. Păzitorul Pragului ar putea să vă întrebe: „De ce te-aş lăsa să intri în acest loc, în care doar cei morţi pot veni?" Trebuie să vă manifestaţi clar intenţia de a vi se arăta trauma originară, pentru că, altfel, nu vi se va permite să intraţi. Păzitorul Pragului poate spune: „Astăzi nu e o zi bună de călătorit". Dacă veţi auzi aceste cuvinte, urmaţi-i sfatul. Păzitorul Pragului aduce armonie în haosul Lumii de Jos, deci el va şti dacă puteţi intra acolo în siguranţă, sau nu. Când vă va permite să intraţi, trebuie să-l rugaţi pe Păzitor să vă ghideze.intr-o parte, veţi observa un deal cu o intrare într-o peşteră. Rugaţi-l să vă conducă în acea peşteră şi în Spaţiul Traumelor. Aţi venit ca să fiţi martor la trauma originară care trăieşte în voi -cea care este cea mai importantă pentru vindecarea voastră. Rugaţi-vă corpul-minte să genereze o imagine a ceea ce este depozitat pentru voi în interiorul acestei peşteri. Apoi, păşiţi în Spaţiul Traumelor şi descoperiţi piesa ce se joacă acolo. Mergeţi direct în mijlocul scenei, printre actorii pe care s-ar putea să-i recunoaşteţi sau nu. Priviţi în partea din spate a camerei: Există un foc? Cine este persoana din umbră? Pe ce se adună praful în rafturile bibliotecii? Priviţi în jurul vostru şi exploraţi. Dacă nu puteţi vizualiza bine, încercaţi să găsiţi un alt simţ care să vă ghideze -fie el simţul tactil, al mirosului, sau chiar o intuiţie legată de ceea ce s-ar putea petrece. S-ar putea să fie mai greu - dar, în acelaşi timp, poate fi mai eficient, deoarece nu veţi fi distraşi de activitatea vizuală. Şinele rănit poate fi un băieţel sau o fetiţă, un bebeluş, o persoană în vârstă, sau chiar cineva de sex diferit de al vostru. Aceste părţi ale sufletului vostru sunt aspecte a cine sunteţi voi. întreba-ţi-vă Şinele rănit: „ Cine eşti tu?", „ Când ai plecat?" şi „De ce ai plecat?" Amintiţi-vă că Şinele rănit nu este acelaşi lucru cu partea sufletului pe care mergeţi să o recuperaţi. Veţi aduce înapoi Şinele vindecat, pe care-l veţi întâlni în Spaţiul Graţiei. Acum pregătiţi-vă să plecaţi din acest spaţiu, parcurgând înapoi acelaşi drum pe care aţi venit. Luaţi-vă rămas bun de la Domnul Vieţii şi al Morţii. Spuneţi-i: „Mulţumesc pentru că mi-ai permis să intru pe tărâmul tău, unde doar cei care au păşit dincolo de moarte pot pătrunde." 44 Scufundaţi-vă în ape, lăsaţi-le să vă ducă înapoi în locul în care vă odihneaţi, şi spălaţi toate energiile care nu aparţin Lumii de Mijloc. După aceea, începeţi să călătoriţi înapoi prin stratul de piatră; treceţi dincolo de rădăcinile arborilor seculari, de bolovanii imenşi, de solul umed şi bogat; întoarceţi-vă în cameră. întin-deţi-vă tot corpul, frecaţivă mâinile, frecaţi-vă faţa, deschideţi ochii şi reveniţi în corpul vostru. închideţi spaţiul sacru.
Exerciţiu: jurnal de dialog cu sinele vostru rănit
In decursul călătoriei, aţi întâlnit câteva dintre poveştile rănirii voastre originare. în exerciţiul următor, vă veţi implica în scrierea unui dialog cu personajele principale pe care le-aţi găsit acolo, punând întrebări pentru a determina natura traumei voastre, dar şi ce trebuie făcut pentru a vă vindeca. Procesul de scriere în jurnal va trezi puternice voci vindecătoare în interiorul psihicului vostru - voci pe care se poate să nu le fi auzit de mult timp. Amintiţi-vă că, până în momentul în care este găsită vocea, acea parte a sufletului rămâne adormită - dar, odată ce a fost descoperită, ea poate începe să vă ghideze înapoi către starea de bine. Puteţi iniţia un dialog cu această parte pierdută a sufletului, scriindu-1 pe o bucată de hârtie. Pregătiţi un loc confortabil, luaţi un jurnal şi ceva de scris, apoi deschideţi spaţiul sacru. Când sunteţi gata, împărţiţi în două, pe verticală, o pagină albă. în partea stângă faceţi o listă a întrebărilor pe care doriţi să le adresaţi; în cealaltă parte, vocea părţii pierdute din sufletul vostru va răspunde la întrebări. începeţi prin a adresa întrebări simple, cum ar fi: „Cine eşti tu?", dar acordaţi-vă suficient timp pentru ca dialogul să se poată realiza în întregime. Continuaţi acest proces cât de mult posibil, rugând acea parte din sufletul vostru să vă reveleze doar ace fragment din povestea legată de traumă, care vă este necesar pentru a vă vindeca. întrebaţi-o de ce anume are nevoie ca să se vindece, dar şi cum puteţi să o onoraţi şi să o protejaţi. întrebaţi-o: „Cum aş putea să-ţi ofer siguranţă?", „Ce mă poţi învăţa?", „La ce trebuie să renunţ?" şi aşa mai departe. Atunci când dialogul a luat sfârşit, închideţi spaţiul sacru. Acest proces poate dura câteva minute, câteva ore, sau mai multe sesiuni. Acum că aţi devenit conştienţi de Şinele vostru rănit, este cazul să călătoriţi din nou - dar de această dată, în Spaţiul Contractelor Sufletului. Acolo veţi învăţa despre contractele sufletului făcute în trecut, dar şi despre modul în care le puteţi renegocia.
Etapele calatoriei samanice - 2
Exerciţiu: respiraţia Micii Morţi
Practicile de respiraţie sunt în centrul multor tradiţii spirituale, întrucât ele trezesc creierul Divin, ajutându-ne să intrăm în stări înalte de conştiinţă. Patanjali, autor al yoga sutrelor, a scris că prin practicile respiratiei pranayama, „vălul ce acoperă lumina interioară este rupt". Aici vom folosi exerciţiile de respiraţie numite „Mica Moarte". Exact ca atunci când muriţi, în acest exerciţiu veţi înceta să vă mai identificaţi cu ego-ul şi veţi experimenta starea atotcuprinzătoare de comuniune cu Spiritul. Exerciţiul de Mică Moarte produce o stare mai elevată de conştiinţă, necesară pentru călătorie. (Vă rog să vă reamintiţi că acest exerciţiu este practicat în interiorul spaţiului sacru pe care l-aţi creat.) Aşezaţi-vă confortabil, cu palmele în poală, închideţi ochii sau concentraţi-vă uşor asupra unui punct de pe podea, aflat în faţa voastră. Inspiraţi, numărând până la şapte. La sfârşitul inspiraţiei, rămâneţi în apnee şi număraţi încă o dată până la şapte. Expiraţi printr-o expiraţie continuă şi susţinută, numărând până la şapte, până când plămânii sunt goliţi de aer. în final, ţineţi-vâ respiraţia, numărând până la şapte. Repetaţi acest proces de şapte ori.
Chiar dacă acest exerciţiu pare destul de simplu, „Mica Moarte" vă poate dezorienta şi e posibil să simţiţi o stare de ameţeală. Aceasta reprezintă intrarea voastră într-o stare modificată de percepţie, aşa că ar fi bine să nu pierdeţi şirul numărătorii. Am constatat că acest exerciţiu este la fel de puternic ca şi stările de conştiinţă pe care le-am experimentat pe parcursul meditaţiilor profunde. El trezeşte creierul Divin şi îi eliberează capacităţile de a călători în afara timpului. Odată ce aţi realizat exerciţiul, începeţi să călătoriţi, pentru a explora harta Lumii de Jos. 32 Exerciţiu: călătoria în Paradis Călătoria ne duce înapoi în Edenul nostru, înapoi la Mama de care am fost separaţi atunci când am adoptat credinţa că am fost alungaţi din paradis. Este o călătorie importantă deoarece, chiar dacă nu aţi crescut într-o familie religioasă unde să fi învăţat despre Adam şi Eva, aţi fost cu siguranţă afectaţi de cultura care îmbrăţişează ideea că am părăsit paradisul şi că nu ne vom mai întoarce niciodată acolo, decât dacă vom descoperi cheia secretă a porţii, adică, să fim frumoşi, faimoşi sau bogaţi. Aceasta va fi o dulce călătorie către casă, reîntoarcerea către Mama care nu ne-a părăsit niciodată şi nici ne va părăsi vreodată. Această hartă de călătorie este diferită în fiecare cultură, dar indigenii o învăţă de la o vârstă foarte fragedă. Unele culturi, cum ar fi Yoruba, urmează rădăcinile unui mare copac până în adâncimile Pământului, în Pântecul Mamei; popoarele din zona arctică îşi imaginează că se scufundă în adâncul mării; şamanii din pădurile tropicale îşi imaginează că se scufundă în râul Amazon. Aceasta este călătoria voastră de reconectare la spiritul Pământului şi la femininul sacru. Imaginaţi-vă cum corpul vostru luminos se scufundă în Pământ. Simţiţi solul bogat şi umed, rădăcinile marilor copaci şi pietrele ce se află în mâl. Mergeţi în jos prin pietriş, mai adânc şi mai profund, până când veţi găsi un râu interior. întindeţi-vă în apa lui, simţiţi cum pietrele vă apasă spatele; imaginaţi-vă apa rece şi răcoritoare care trece peste voi, spălând toate temerile, grijile, sau alte energii pe care doriţi să le îndepărtaţi şi să nu le luaţi în tărâmul sufletului. Când sunteţi gata, lăsaţi apele să vă ducă profund în pântecul Pământului, până când ajungeţi la marginea unei grădini luxuriante. Observaţi un izvor, o pajişte şi o pădure. Găsiţi un loc pe această pajişte, în care să staţi şi să ascultaţi cântecul păsărilor. Amintiţi-vă că puteţi veni aici oricând aveţi nevoie să vă vindecaţi şi să vă reînnoiţi. Acesta este pântecul dătător de viaţă, al Marii Mame; este Paradisul vostru personal. Adresaţi-vă Păzitorului Pragului: „Tu, cel care eşti cunoscut sub o mie de nume, Domnul Vieţii şi al Morţii". Priviţi în ochii lui şi continuaţi: „Păstrător al anotimpurilor, permitemi să intru în tărâmul tău. Arată-mi paradisul meu personal". Păzitorul Pragului îi apare fiecăruia dintre noi, sub forme diferite -poate fi un strămoş iubit, un personaj ce aparţine religiei, sau o fiinţă angelică. Permiteţi-i să vă ghideze printre pomi, prin grădinile proaspete şi pajişti, pentru a întâlni toate animalele care îşi fac aici adăpostul. Bucuraţi-vă de grădina în care le puteţi vorbi râurilor, copacilor şi stâncilor şi unde natura încă vă vorbeşte. Odată ce v-aţi explorat Paradisul personal şi i-aţi descoperit izvoarele, pădurile şi stâncile faceţi drumul înapoi la locul prin care aţi intrat, scufundaţi-vă în apă, permiteţi-i să vă aducă în locul în care v-aţi odihnit înainte. Relaxaţi-vă încă o dată aici, lăsaţi apa să vă împrospăteze şi pregătiţi-vă să vă întoarceţi în lume. Acum începeţi-vă călătoria înapoi prin stratul de piatră, treceţi printre rădăcinile pomilor, treceţi printre bolovanii gigantici şi prin solul bogat şi moale. întoarceţi-vâ în cameră şi în corpul vostru. Respiraţi profund şi deschideţi ochii, simţindu-vă împrospătaţi şi înnoiţi, experimentând sentimentul de a-i aparţine Pământului, umblând cuprinşi de o frumuseţe care rezultă din descoperirea faptului că nu aţi părăsit niciodată Paradisul.
Exerciţiu: închiderea spaţiului sacru
Sfârşiţi călătoria prin închiderea spaţiului sacru, închizând şi poarta către Lumile de Sus şi de Aduceţi-vă mâinile în poziţie de rugăciune în zona inimii şi apoi deschideţi-le în lateral. Deschideţi-le larg, apoi ridicaţi-le deasupra capului, până ce palmele se unesc. Cu palmele unite, aduce-ţi-le către centrul fiinţei voastre, către inima voastră, în postura de rugăciune. Repetaţi rugăciunea în cele patru direcţii şi către Rai şi Pământ - cea pe care aţi făcut-o mai devreme, doar că de această dată, mulţumiţi-le fiecăruia dintre spiritele animale, eliberaţi-le iar apoi închideţi spaţiul sacru. Acum suntem gata să începem procesul de recuperare a sufletului.
Etapele calatoriei samanice - 1
Exerciţiu: crearea spaţiului sacru
Mai întâi, găsiţi un loc în care să vă simţiţi confortabil şi în care să nu fiţi deranjaţi. Găsiţi un scaun comod pe care să vă aşezaţi, trageţi jaluzelele, deconectaţi telefonul, aprindeţi o lumânare şi puneţi o muzică de meditaţie. Odată creat spaţiul sacru, veţi deschide uşa dintre Lumea de Mijloc în care trăiţi zilnic şi zonele pline de vrajă ale Lumii de Sus sau de Jos. Prin intermediul 30 rugăciunilor, puteţi crea un spaţiu sacru în orice loc de pe Pământ - iar de aici puteţi să porniţi călătoria. Pentru a începe, trebuie mai întâi să invocaţi cele patru principii care structurează Universul, care vă vor proteja prin faptul că vă pun în relaţie corectă cu tot ceea ce înseamnă viaţă. Strămoşii au învăţat că întreaga poezie a Creaţiei este compusă cu ajutorul celor patru litere, ale celor patru direcţii. în biologie, le cunoaştem ca AGTP, cele patru proteine de bază care formează ADN-ul, codul vieţii. (Fizicienii numesc aceste patru principii: gravitaţie, forţă nucleară slabă, forţă nucleară tare şi forţă electromagnetică.) Dar, în timp ce ştiinţa este doar capabilă să descrie acest alfabet, şamanul învaţă să scrie poeme cu ajutorul său. Ei numesc aceste litere principale „şarpele", „jaguarul",„pasărea colibri" şi,, vulturul". Când ne conectăm la aceste forţe din tărâmul sfânt al spaţiului sacru, suntem protejaţi, iar principiile care structurează Universul reacţionează. Aceasta este înţelegerea noastră cu Spiritul. Când îl chemăm, Spiritul răspunde. Pentru a deschide spaţiul sacru, fixaţi-vă privirea în faţă (sau închideţi ochii) şi aşezaţivă mâinile într-o postură de rugăciune, în dreptul inimii. Ridicaţi-vă mâinile foarte hotărât prin dreptul frunţii, astfel încât să ajungeţi, cu palmele împreunate, deasupra capului. Apoi atingeţi-vă chakra a opta, care reprezintă chiar sufletul, extinzând acest,, soare" radiant până ce vă va cuprinde tot corpul şi apoi întindeţi-vă mâinile în lateral. Aduceţi-le în poală şi experimentaţi spaţiului „plin de suflet", pe care l-aţi creat. Chemaţi cele patru direcţii cardinale Sud, Vest, Nord şi Est -dar şi Raiul şi Pământul - şi rugaţi-le să vă ajute şi să vă protejeze. Fiecare punct al acestei busole imaginare este guvernat de un animal arhetipal. în Sud, chemăm şarpele, care reprezintă cunoaşterea, sexualitatea şi puterea vindecătoare a naturii. în Vest - locul unde soarele apune - chemăm jaguarul, simbolul transformării şi al reînnoirii, al vieţii şi morţii. în Nord chemăm pasărea colibri, care simbolizează puterea şi curajul de a călători la distanţe mari şi de a porni într-o călătorie eroică de evoluţie şi spiritualizare. în Est vom invoca vulturul, care simbolizează abilitatea de a transcende această lume. Deasupra noastră invocăm Raiul şi soarele ce susţine viaţa, iar dedesubtul nostru, invocăm Pământul, femininul creativ. în cele ce urmează, voi prezenta rugăciunea mea pentru a crea un spaţiu sacru, pe care sunteţi invitaţi să o folosiţi.
(Dacă veţi începe să călătoriţi în mod regulat, s-ar putea să doriţi să aveţi propria voastră rugăciune):
Catre Vânturile Sudului, Mare Şarpe, înfaşoarată-ţi inelefe de lumina în jurul meu. Invaţa-ma sa ma lepad de trecut, în acelaşi mod în cate tu îţi lepezi vechea piele. Se paşeste blând pe Pamânt. Invaţa-ma calea frumuseţii. Catre Vântutile Vestului, Mama jaguar, protejeaza-mi spaţiul vindecator. Invaţa-ma calea catre pace, pentru a trai ireprosabil. Arata-mi calea de dincolo de moarte. Catre Vântutile din Nord, Pasare Colibri, Bunici şi Stramoşi, veniţi şi ad încălziţi mâinile aa focul nostru. Şoptiţi-mi prin vânt.
Va onorez pe voi, cei care aţi venit în faţa mea, şi pe cei ce vor veni dupa mine, copiii copiilor mei. Catre Vântutile din Est, Mare Vultur, Vino la mine din ditecţia focului unde rasare soarele. Tine-ma sub aripa ta. Arata-mi munţii la care abia îndraznesc sa visez. învaţă-ma sa zbor aripa lânga aripa cu Marele Spirit Mama Pamant Ma rog pentru vindecarea tuturor copiilor tai. Oamenii Piatra, Oamenii Plante. patrupedele, bipedele, tâtâtoarele, cele cu baana, şi cele ce au aripi, Toate relaţiile mele. Tata Soare, Bunica Luna, Naţiuni Stelare, Mare Spirit, tu cel care eşti cunoscut sub o mie de nume, Tu care eşti Cel de Nenumit, Iţi mulţumesc pentru ca mi-ai permis sa cânt Cântecul Vieţii, pentru înca o zi.
vineri, 3 iulie 2015
Miscarea gandurilor prin univers
Fiţi întotdeauna atenţi la ceea ce gândiţi, căci tot ceea ce iese din mintea voastră se întoarce înapoi. Orice gând pe care îl emiteţi este un bumerang.
Dacă urâţi pe cineva, ura se va întoarce împotriva voastră. Dacă iubiţi, veţi primi înapoi iubire. Un gând rău este de trei ori blestemat, în primul rând, el îl răneşte pe emitent, afectându-i corpul mental, în al doilea rând, el îl răneşte pe cel căruia îi este adresat, în sfârşit, el face rău întregii umanităţi prin , vicierea atmosferei sale mentale. Dacă întreţineţi gânduri de ură, sunteţi deopotrivă un criminal, căci gândurile voastre ucid în lumea lor, dar şi un sinucigaş, căci ele se întorc împotriva voastră, în plus, o minte angrenată în gânduri malefice acţionează ca un magnet, atrăgând gânduri similare şi amplificând astfel răul iniţial. Gândurile rele aruncate în atmosfera mentală otrăvesc minţile receptive. Iar cum gândul este rădăcina acţiunii, menţinerea persistentă a unui gând rău va conduce în timp la comiterea unor acţiuni criminale.
GÂNDURILE Şl VALURILE MĂRII
Gândurile sunt precum valurile unui ocean. Ele sunt nenumărate. Cucerirea lor vi se va părea la început o încercare disperată, fără şanse autentice de succes.
Unele gânduri vor rezista voinţei voastre, în timp ce altele vor ţâşni năvalnic exact atunci când credeaţi- că aţi învins. Vechile gânduri suprimate vor apare din nou după câtva timp. Cu toate acestea, nu trebuie să disperaţi: puterea lăuntrică spirituală se dobândeşte gradat. Veţi reuşi cu siguranţă până la sfârşit. Toţi marii yoghini de altădată au atins realizările lor sublime doar după ce au trecut prin aceleaşi dificultăţi.
Procesul de distrugere a clişeelor mentale este dificil şi îndelungat. Ansamblul gândurilor nu poate fi distrus într-o zi sau două. De aceea, nu trebuie să renunţaţi la practică după apariţia primelor dificultăţi.
Prima încercare ar trebui să fie reducerea dorinţelor, căci ea va genera o scădere automată a gândurilor. Apoi, gradat, ele vor dispărea.
CULOAREA Şl INFLUENŢA GÂNDURILOR DIVINE
BUDDHA obişnuia să afirme: “Tot ceea ce suntem este format din gândurile noastre”. Acestea sunt adevărata cauză a ciclului renaşterilor. De aceea, noi trebuie să purificăm aceste gânduri.
Atunci când ne aflăm în preajma unui înţelept, simţim o stare incredibilă de calm; pe când-atunci când ne aflăm în compania unui om egoist sau rău, nu ne simţim în largul nostru. Explicaţia constă în interferarea aurei noastre cu aura înţeleptului, ce emite vibraţii de pace şi linişte, ori cu aura egoistului, ce emite vibraţii malefice ale unor gânduri rele.
Unul din efectele gândurilor este crearea unei forme definite. Calitatea şi natura gândului îi determină acestuia culoarea şi claritatea formei-gând. O formă-gând este o entitate vie ce are o puternică tendinţă de a împlini intenţia autorului ei. De pildă, formele-gând albastre denotă devoţiune. Formele-gând ale renunţării de sine au cel mai frumos azuriu imaginabil, înconjurat de un halou alb-strălucitor. Formele-gând ale egoismului, orgoliului şi mâniei au, respectiv, o culoare gri-maronie, portocalie şi roşie.
Suntem întotdeauna înconjuraţi de aceste forme-gând iar minţile noastre sunt serios afectate de ele. Nici măcar un sfert din minţile noastre nu ne aparţin, ci le culegem pur şi simplu din atmosfera mentală. Majoritatea sunt gânduri rele.
De aceea, este de preferat să rostim mereu în gând numele lui Dumnezeu, căci asta ne va proteja.
AURA SI DINAMICA UNEI MINŢI DEZVOLTATE
Influenţa înaltă pe care o exercită o minte înalt dezvoltată asupra uneia mai puţin dezvoltate trebuie subliniată în mod deosebit. Este imposibil să descrii în cuvinte ce înseamnă să fii în prezenţa unui maestru, sau a unui adept avansat. Chiar dacă ei vorbesc rareori, prezenţa lor dăruieşte o senzaţie copleşitoare iar minţile celor din jur se umplu de inspiraţii nebănuite.
Mintea poartă în sine aura psihică şi mentală. Termenul sanscrit pentru aură este Tejas. El înseamnă strălucirea sau haloul ce emană din fenomenul minţii. La cei care au căutat dezvoltarea plenară a minţii lor, această aură este extrem de strălucitoare. Ea are puterea de a călători la mare distanţă şi de a afecta benefic mulţimi mari de oameni, dacă aceştia au privilegiul de a intra sub influenţa ei directă. Mai trebuie să menţionăm că aura spirituală este infinit mai puternică decât orice aură psihică, PRANA-ică (energetică) sau mentală.
MIŞCAREA GÂNDURILOR Şl A STĂRILOR
Oamenii ce au gânduri sau stări întunecate atrag către sine lucruri întunecate şi gânduri malefice de la alte persoane şi din înregistrările AKASHA-ice păstrate în eterul fizic.
Cei care au o fire tonică, încrezătoare şi voioasă atrag la rândul lor gânduri similare. De aceea, ei ating mereu succesul în tot ceea ce întreprind. Oamenii care întreţin stări negative, de depresiune, mânie sau ură, îi rănesc în mod deliberat pe alţii, căci îi infestează cu gândurile lor malefice, distructive, pe care le sădesc în subconştientul acestora. Ei se fac astfel vinovaţi de un rău uriaş pe care îl produc lumii gândurilor. Oamenii veseli şi fericiţi sunt o binecuvântare pentru societate, căci ei aduc fericirea şi altora.
Aşa cum o femeie frumoasă şi conştientă de frumuseţea ei refuză să iasă în public sau îşi acoperă faţa atunci când i-a ieşit un coş pe nas, la fel ar trebui să evitaţi şi voi să ieşiţi în public şi să vă amestecaţi cu prietenii atunci când sunteţi deprimat, sau când aveţi gânduri de ură ori gelozie, căci atunci veţi fi o ameninţare pentru toţi cei din jur, pe care i-aţi putea infesta.
MIŞCAREA GÂNDURILOR PRIN UNIVERS
După ce au părăsit creierul, gândurile încep să hoinărească. Când un gând, bun sau rău, este emis de mintea unei persoane, el dă naştere unor vibraţii în MANAS sau atmosfera mentală, ce pot călători oricât de departe în toate direcţiile.
Un înţelept trăind în Himalaya poate astfel trimite un gând puternic în orice colţ din America. Cel ce urmăreşte să se purifice în sihăstrie, purifică de fapt întreaga lume, căci nimeni nu poate împiedica aceste gânduri pure să influenţeze pe toţi cei ce doresc să le primească.
Aşa cum soarele continuă să transforme în vapori fiecare picătură de apă de pe pământ, iar aceşti vapori se ridică unindu-se şi formând astfel norii, la fel, toate gândurile pure pe care voi le proiectaţi se vor ridica în spaţiul mental, vor întâlni gândurile similare emise de cei care se aseamănă cu voi, iar în final, aceste gânduri divine vor coborî ca o ploaie mentală de o forţă copleşitoare, pentru a nimici forţele (gândurile) malefice