miercuri, 11 noiembrie 2015
Biscuiti "OCHI DE INGER" - via www.lalena.ro
Ingrediente
Faina alba calitate superioara
240 g
Unt
150 g
moale la temperatura camerei
Galbenusuri de ou
2 buc
Zahar pudra
70 g
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
Dulceata de zmeura
100 g
sau orice dulceata mai densa, marmelada, gem
pasi de urmat
1.Intr-un bol puneti toate ingredientele, in afara de dulceata.
2.Amestecati bine cu un mixer, eu am folosit spiralele de la el.
3.Apoi cu mainile adunati aluatul.
4.Formati o bila de aluat, inveliti intr-o punga si o puneti la frigider pentru 2 ore.
5.Dupa acest timp taiati aluatul in bucatele mici.
6.Formati bile mici din fiecare bucatica si le puneti pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt. Va iese exact o tava din aceste cantitati.
7.Cu degetul faceti adancituri in mijlocul fiecarei bile.
8.Le coaceti 10-12 minute in cuptor preincalzit la 200 grade, pana incep usor sa se rumeneasca.
9.Lasati sa se racoreasca apoi puneti cate putina dulceata in fiecare adancitura. Eu am pus zmeura preparata fara fierbere, cu zahar.
Lasati peste noaptea sa se usuce putin dulceata deasupra, va fi mai usor de depozitat si mancat, sa nu va murdariti.
10.Pudrati cu zahar si serviti.
Foarte bune, fragede, aromate si foarte fine, le recomand neaparat.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.