vineri, 4 august 2017
Karma poate fi bună sau rea
Karma e într-un fel neînţeleasă în întreaga lume. Karma se referă la consecinţele care decurg din experienţele cuiva, câştigate prin acţiunile din cursul vieţii. Se fac referiri la karma în cursul conversaţiilor, la televiziune şi în filme.
Karma e inclusă în multe dintre sistemele de învăţături din zilele noastre.Dar, deşi se vorbeşte mult despre karma, foarte puţini înţeleg pe deplin conceptul. Chiar şi anumiţi guru indieni de faimă internaţională au fost auziţi pronunţând cuvintele "Oh, karma mea", după ce-au trecut printr-o experienţă de viaţă inconfortabilă.
Asta în vreme ce arareori, dacă nu cumva niciodată, nu auzim pe cineva să exclame bucuros după o experienţă plăcută "Oh, karma mea".
Ce este karma? Karma poate fi bună sau rea. Karma bună se dobândeşte în multe feluri, de pildă când ajutăm pe cineva. Totuşi, karma bună aparenumai dacă darul e făcut din toată inima, fără câştig material sau recunoştinţăurmărite ca scop în această viaţă. Şi karma rea se dobândeşte în multe feluri,de la karma rea minoră, care apare atunci când furi bani de la cineva până la acumulările mari de karmă negativă care apar la persoane care scurtează viaţaaltora prin poluare, otrăviri chimice, utilaje greşite etc.
Karma se referă şi la totalul net al acţiunilor unei persoane, la suma lecţiilor de viaţă ale cuiva la nivelul tuturor încarnărilor. Karma poate fi sintetizată în 11 cuvinte: "În viaţă, nu există recompense, nu există pedepse,există numai consecinţe". Linia de total a karmei duce la suma netă a tuturor acţiunilor unui om, în toate încarnările acestuia. Karma este suma tuturor experienţelor pe care cineva le parcurge în toate vieţile şi încarnările sale.
Întrebările pe care fiecare ar trebui să şi le pună în legătură cu karma proprie ar include câteva dintre cele ce urmează. Care este totalul net al karmei mele în acest punct al vieţii mele? E echilibrată karma mea? Există ceva ce trebuiesă învăţ la actualul meu nivel de conştiinţă din incidentele karmice trecute?Karma nu este o pedeapsă de la Dumnezeu, ci numai un proces ce neajută şi ne călăuzeşte pe cărarea spirituală.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.