Dorinta noastra, a tuturor femeilor, este aceea de a emana rafinament, stil si autenticitate, de a taia respiratia privitorilor si de a atrage admiratia intregii lumi. Iar aceasta dorinta nu este simtita de la inventarea fotografiei sau de la lansarea retelelor de socializare, ci de la primele semne ale dezvoltarii civilizatiei, când crearea de bijuterii reprezenta principala preocupare a micilor mestesugari, marilor artizani si renumitilor bijutieri, care intotdeauna au fost cunoscuti pentru sanatatea si longevitatea lor. Totusi, ti-ar placea sa afli de ce obiceiul de a purta bijuterii de argint nu este doar unul foarte placut, ci si extrem de benefic organismului tau?
Asadar, daca pâna in momentul acesta ai avut impresia ca rolul bijuteriilor de argint este unul pur estetic, acest articol cu siguranta iti va imbunatati cunostintele despre lumea bijuteriilor!
Pentru a pretui si mai mult bijuteriile de argint, va dezvaluim mai jos doar câteva dintre beneficiile remarcabile ale acestui metal pretios, beneficii constatate de specialisti inca din antichitate, dar tinute ascunse timp de milenii:
1. Argintul are efecte remarcabile asupra starii de spirit
Argintul ne intareste emotiile, ne trezeste abilitatile intuitive si absoarbe emotiile negative. Purtate zilnic, bijuteriile din argint pot calma atat nervozitatea si stresul, cat si iritabilitatea, sensibilitatea si chiar durerile de cap.
2. Argintul incetineste imbatranirea!
Tot mai utilizat in industria cosmetica, argintul are capacitatea de a pastra longevitatea, de a stimula imunitatea si de a reduce ridurile, ionii de argint avand un puternic efect imunomodulator.
3. Argintul are influente asupra functiilor corpului nostru!
Argintul contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Astfel, prin purtarea in timpul noptii a unui inel de argint pe degetul mic, vom normaliza activitatea inimii. Prin purtarea unui inel pe index, vom ajuta la normalizarea tractului gastrointestinal.
4. Argintul ne scapa de deochi!
De cate ori ti s-a intamplat sa simti ca ai fost deochiata? Se spune ca argintul protejeaza impotriva deochiului, motiv pentru care, de multe ori, acesta se foloseste in descantece pentru deochi. Pe langa purtarea culorii rosii iata deci ce mai poti face: poarta o cruciulita de argint sau pastreaza un banut de argint in portofel. Acestea te vor apara de energiile negative!
5. Argintul amplifica senzualitatea feminina!
Si aceasta nu doar pentru faptul ca, purtate cu stil, bijuteriile de argint au marea calitate de a ne pune in valoare frumusetea. Argintul in sine are o energie feminina. Acesta este asociat cu Luna si cu esenta feminina Yin, motiv pentru care alchimistii il considerau metalul lunii si al zeitelor.
6. Argintul stimuleaza intuitia!
Este dovedit faptul ca, purtat zilnic, argintul are capacitatea de a spori stimularea cerebrala. Savantii au demonstrat faptul ca, purtat impreuna cu o piatra de amazonit, argintul are o actiune si mai puternica asupra intuitiei.
7. Argintul ne vindeca ranile!
Argintul este un remediu natural foarte eficient impotriva infectiilor. Argintul a fost utilizat in acest scop cu foarte mult timp inaintea penicilinei, fiind apreciat inca din Egiptul Antic, cand era cu mult mai valoros decat aurul. In ciuda anilor dedicati de cercetartori pentru identificarea unui produs farmaceutic superior, argintul este considerat cea mai eficienta modalitate de lupta impotriva germenilor si de vindecare rapida a cazurilor de arsuri severe. Iar aceasta deoarece argintul elibereaza spontan ioni negativi, care au actiune germicida. Tocmai de aceea, argintul a fost utilizat la confectionarea de instrumente medicale si proteze, decenii la rand. Chiar si acum, pentru realizarea cu succes a pivotilor endodontici din stomatologie, se utilizeaza argint.
8. Pus in apa, argintul are efecte incredibile asupra acesteia!
In Evul Mediu, cand Europa era devastata de epidemii de ciuma, acestea faceau ravagii mai ales in randul taranilor si a orasenilor saraci, nobilii si aristocratii ramanand imuni. De ce acest lucru? Multa vreme s-a crezut ca burghezia beneficia de o protectie speciala. In realitate, cel care i-a ferit de aceste epidemii a fost tocmai argintul. Aceasta pentru ca apa si vinul celor bogati erau pastrate in vase de argint, iar acestia utilizau in mod frecvent tacamuri, farfurii si pahare de argint. Asadar, apa pastrata astfel are calitatile unui antibiotic natural extrem de eficient. In timpul secolului trecut, fermierii americani obisnuiau sa puna monede de argint de un dolar in galetile de lapte proaspat, cu scopul de a-i incetini procesul de acrire. In acelasi timp, rezultatele experimentelor doctorului Henry Margraff au demonstrat faptul ca argintul are capacitatea de a distruge in doar 6 minute peste 650 de microorganisme, virusuri si bacterii. Tocmai de aceea, in prezent, argintul este utilizat la fabricarea filtrelor din rezervoarele de apa ale avioanelor si navetelor spatiale, pentru a ajuta la eliminarea germenilor din apa. De asemenea, argintul este tot mai utilizat pentru a inlocui clorul din piscinele de inot, deoarece are o actiune germicida mai puternica decat acesta si nu are mirosul si celelalte efecte neplacute ale clorului.
9. Argintul amelioreaza setea!
Atunci cand nu avem posibilitatea de a ne hidrata, pentru ameliorarea setei este recomandat sa tinem in gura un obiect de argint
10. Argintul intensifica efectele benefice ale pietrelor pretioase si semipretioase!
Acesta este motivul pentru care este recomandat ca bijuteriile de argint sa fie realizate prin imbinarea cu pietre pretioase sau semipretioase, in special ametist sau turcoaz, sau pur si simplu sa fie purtate in combinatie cu pandantive realizate din acestea.
Asadar, pe langa faptul ca argintul emana o alura misterioasa, antica si magica, acesta are nenumarate beneficii asupra organismului. Tocmai de aceea iti recomandam ca, atunci cand decizi sa achizitionezi bijuteriile din argint, sa tii cont si de beneficiile pe care aceasta le poate aduce sanatatii tale. Alege-ti sursa cu foarte mare grija, studiaza cu atentie calitatea argintului si tine intotdeauna cont de tipul pietrei semipretioase sau pretioase pe care bijuteria o contine!
Sursa: leador.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.