sâmbătă, 19 ianuarie 2019
Campanula, o floare speciala
Daca iti doresti ceva deosebit in casa ta sau in gradina ta, cred ca am gasit planta ideala pentru tine. Sigur o sa iesi din anonimat fiind posesorul unei flori Campanula. Fii unic si daca esti pasionat de bun gust, culoare si design peisagistic, inseamna ca citesti ce trebuie.
Campanula- floarea clopotel face parte din ordinul Asterales, familia Campanulaceae. Este o planta erbacee perena, cu tulpini agatatoare sau taratoare, originara din nordul Italiei. Inaltimea ei variaza intre 30-90 cm in functie de specie. I se spune floare –clopotel pentru ca florile au un aspect de clopotel in culori superbe ca: alb, albastru, roz, violet.
Ceea ce nu multa lume stie despre aceasta planta este ca pe langa aspectul ei decorativ, planta poate fi folosita si in scop terapeutic. Se pot folosi clopoteii in pregatirea salatelor, avand un gust dulceag. Mai mult, se zice ca in antichitate, din radacinile plantei se prepara o infuzie impotriva durerilor in gat. Este foarte buna si pentru calmarea tusei si a durerilor de spate si se spune ca induce o stare de bine si de relaxare.
Si daca tot te-ai hotarat sa-ti iei o asemenea planta in casa/gradina ta, iata cateva reguli de aur pe care ar trebui sa le urmezi:
SOLUL: ar fi de preferat sa existe un amestec alcatuit din: mranita, pamant de frunze si pamant de gradina, care sa asigure un drenaj optim pentru planta. Pamantul trebuie sa fie fertil si poate fi folosit chiar un substrat universal pentru flori pe care puteti sa-l din magazinele de specialitate, chiar si online.
TEMPERATURA: prefera temperaturile moderate. De preferat temperaturile sa se incadrese in intervalul 15-17 grade Celsius, iar pe timp de iarna floarea trebuie sa fie ferita de locurile reci, unde ar putea sa inghete.
LUMINA: un factor deciziv in dezvoltarea optima a plantei. Asadar, trebuie pozitionata in spatii luminoase, dar nu amplasat in bataia directa a razelor de soare. Adora spatiile aerisite, luminoase si putin racoroase.
UDATUL: se face diferit in functie de anotimp. Astfel pe perioada iernii, udatul nu trebuie sa fie foarte des, ba chiar solul trebuie sa fie tinut chiar uscat. In celelalte anotimpuri, udatul se face cu apa la temperatura camerei. Maxim de 2 ori pe saptamana. Solul trebuie mentinut reavan.
Bine de stiut:
= pentru a stimula ramificarea, planta poate fi taiata primavara
= are nevoie de un sol cu pH neutru
= administrarea ingrasamintelor trebuie facuta in perioada verii de doua ori pe luna
Sursa Buchetedeflori.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.