marți, 4 august 2015

Ritualurile Arhanghelilor Mihail si Gabriel pentru a scapa de necazuri



Ritual pentru a scapa de necazuri

Cei care vor sa fie aparati de necazuri tot anul trebuie sa mearga la biserica cu o bluza sau un alt obiect de imbracaminte pe timpul slujbei facute in cinstea Arhanghelilor Mihail si Gavriil si sa se roage in fata icoanei cu acestia. La plecarea din biserica se aprind 3 lumanari la <vii>, in cinstea Sfantei Treimi si 3 lumanari la <morti> in cinstea Fecioarei Maria si a celor doi sfinti arhangheli. Bluza respectiva trebuie purtata ori de cate ori persoana in cauza se simte neputincioasa sau trece prin momente mai grele.

Ritual pentru a curata ghinionul

Aveti nevoie de o matura noua, de grau si de o fotografie – a voastra sau a persoanei pentru care savarsiti ritualul. Puneti fotografia pe masa, apoi puneti peste ea graul, sub forma unei cruci. Maturati usor boabele de grau, spunand:

“Cu puterea crucii matur ghinionul ce m-a cuprins (sau ghinionul lui X). Cum matur eu graul, asa matura puterea crucii ghinionul”.

Apoi luati boabele de grau si puneti-le intr-un ghiveci. Cu putin ulei sfintit faceti pe ghiveci o cruce, apoi aveti grija de viitoarea “recolta”. Ghiveciul respectiv trebuie sa stea mereu in spatele usii de la intrare – gasiti o scuza pentru cei care va intreaba ce cauta acolo.

Ritual pentru curatirea gandurilor rele

E normal ca la un moment dat, cand ne analizam, sa descoperim si o latura negativa care nu ne place. Pentru ca lumea in care traim este atat de rea, incat rautatea patrunde treptat si in gandurile si comportamentul nostru. Pentru ca lucrurile sa nu degenereze, e bine sa scapam de gandurile rele – sau sa-i scapam pe cei din apropierea noastra. Pentru asta aveti nevoie de aghiazma, busuioc si tamaie. Se va umple cada (sau albia) cu apa, peste care se va turna un litru de aghiazma luata la Boboteaza. Se arunca trei fire de busuioc si se tamaiaza, sub forma de cruce, spunand:

“Binecuvintez aceasta apa cu puterea Crucii, in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh”.

Se pune in apa o cruciulita de aur si se cufunda un obiect de imbracaminte de-al persoanei pentru care este savarsit ritualul. Se lasa asa pana a doua zi. Se ia obiectul si se freaca de mai multe ori intre degete, spunand:

“Cum apa sfintita a curatat aceasta bluza, asa sa se curete si gandurile cele rele ale lui X”.

Se stoarce bine de tot bluza si se taie o bucata mica din ea, care se pune la icoana casei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.