Fara sa stie, cei mai multi oameni savarsesc primul lor ritual al lumanarii la o varsta foarte frageda, la prima sau a doua zi de nastere, cand sint in stare sa-si puna o dorinta sincera sufland in lumanarile de pe tortul de aniversare.
Din timpuri stravechi, lumanarile au avut locul lor in ceremoniile si ritualurile nenumaratelor culturi. Lumina lumanarii nu numai ca ilumineaza, dar si transforma atmosfera. Poate face un decor misterios si meditativ, poate invoca reflectii interioare sau poate fascina.
Flacara palpaitoare a unei lumanari poate inspira focalizarea, ajutandu-ne sa ne concentram asupra sperantelor si viselor noastre, iar stingerea unei lumanari poate fi un act important. Din cauza asta, varietatea ritualurilor cu lumanari executate astazi sint atat rezultatul miilor de ani de traditie cat si cel al inovatiei multor suflete.
E la fel de potrivit sa-ti inventezi propriul tau ritual sau sa imprumuti din cele folosite de altii.
Lumanarile, atat cele care au o semnificatie speciala, cat si cele albe simple, pot fi folosite in ritualuri de vindecare, in adunari, ritualuri in care se pun dorinte, sau orice fel de ritual pe care mintea voastra il poate concepe.
Ritualul poate fi oricat de simplu sau de complicat doriti.
Un inceput bun este alegerea unei lumanari de o culoare potrivita. Multi oameni cred ca lumanarile albe aduc adevarul, cele verzi bani, cele roz iubirea, cele purpurii ambitia, cele portocalii atractie si cele rosii putere, dar poti alege orice culoare pe care o gasesti semnificativa.
1.Un simplu ritual in care iti pui dorinte este asemanator cu cel al aniversarii zilei de nastere: aprinzi lumanarea si petreci ceva timp concentrandu-te si asupra flacarii si asupra a ceea ce iti doresti.
Priveste la flacara si vizualizeaza rezultatul final pana crezi ca este adevarat. Apoi, cu recunostinta si cu delicatete, stinge flacara.
Adeseori însă, Graţia Divină se manifestă chiar şi pentru cei care sunt supuşi unor rătăciri infernale, sfinţii îngeri de lumină intervenind în ajutorul celui sau celei care, deşi sunt în suferinţă sau în eroare, se roagă intens la Dumnezeu sau chiar şi dacă alte fiinţe umane se roagă pentru ei ori realizează ofrandă de lumină (aprind zilnic câte 7 lumânări, timp de 49 dezile, consacrându-le persoanei respective).Ritualurile cu lumanari au fost folosite de diverse culturi cum ar fi cele ale popoarelor egiptene, chineze si celtice, pentru o multitudine de scopuri. Poti simti ca in savarsirea ritualului cu lumanarea poti sa te conectezi cu ritmurile stravechi, lente si pline de intelepciune ale trecutului sau ca iti croiesti un nou drum in viitor.
Oricare ar fi calea, fiecare lumanare pe care o arzi iti alimenteaza cu combustibil focul interior si te ajuta sa descoperi ce este posibil.