vineri, 7 aprilie 2017

ACUMULAREA BIOENERGIEI CU AJUTORUL ARBUŞTILOR ŞI FLORILOR



În afară de arbori, mai sunt dotaţi cu energie pozitivă şi arbuştii, florile, iarba, fiecare dintre aceştia deţinând o gamă unică de informaţie, cu toate că energia lor ajunge numai până la nivelul eteric al corpului. Din cele mai vechi timpuri, oamenii, cunoscând aceste calităţi benefice ale arbuştilor şi florilor, le-au folosit în interesul lor.

Edificatoare în acest sens sunt anumite observaţii referitoare la aceste plante: Aloe - originară din Orientul Apropiat. Este o plantă cu o deosebită influenţă benefică, în special între orele 15 şi 17.

Ramurile şi frunzele acesteia, atârnate pe la uşi şi geamuri, aduc prosperitate şi longevitate. Ciclamenul - această plantă acţionează benefic între orele 6 şi 8 dimineaţa, în Roma antică era folosită pentru profilaxia năpastelor. Mărul - acţionează la valoare maximă între 10 şi 13. Laurul - acţionează cel mai intens între 12 şi 17.

Smârdanul - acţionează cel mai puternic între 16 şi 20. Toate aceste plante sunt considerate paratrăsnete naturale. Salvia sau jalesul, ambele denumiri fiind legate de o legendă străveche, care spune că într-o împrejurare nefericită când Fecioara Măria a fost alungată cu pietre, neavând unde să se ascundă, plantele de lângă ea au crescut dintr-o dată foarte înalte şi astfel au adăpostit-o.

De atunci salvia a rămas un salvator pentru toate afecţiunile. Cârmâzul - o altă plantă cunoscută încă din antichitate şi semnalată chiar în Biblie, pentru calităţile sale misterioase de a reda vederea, în Grecia antică această plantă era folosită de femeile tinere pentru înfrumuseţare; cu ea îşi vopseau părul şi astfel, prin influenţa ce o exercita asupra tensiunii intracraniene şi intraoculare, anume diminuând-le, ochii lor deveneau mai frumoşi, mai strălucitori.

Crinul - această frumoasă plantă este capabilă să capteze energiile negative. Orele sale de maximă activitate sunt între 6 şi 10. Este indicat să nu dormim cu aceste flori în încăpere. Trandafirul chinezesc - acţionează ca purificator al aerului din încăperi, activând mai puternic în intervalul 15-19. 

Hortensia - plantă purificatoare ce emană fitocide care alungă muştele şi ţânţarii din încăperi, acţionează puternic între orele 15-19. Busuiocul - am simţit cu toţii influenţa binefăcătoare a acestei plante, care emană o energie constantă şi „sfântă”. Aceste sumare informaţii le puteţi folosi pentru meditaţie şi mai ales pentru a vă schimba atitudinea de nepăsare fată de aceste plante.

În cele ce urmează veţi putea urmări care este tehnica de comunicare cu florile. I. Ne apropiem cu gândul curat de floare, relaxându-ne; apoi, folosind imaginaţia, apropiem floarea de mâinile şi corpul nostru. Metoda de vizualizare poate fi la alegere oricare - de la simbol la original. II. Ne imaginăm apoi că ne-am contopit cu floarea şi, astfel simţim în corp o căldură binefăcătoare, gingaşă, uneori furnicături sau poate chiar dureri, acest lucru manifestându-se indiferent de energia pe care o deţinem.

Cei afectaţi de energii malefice pot simţi chiar o răceală şi o respingere în palme. III. Este recomandabil să fim foarte atenţi la schimbările ce se produc în organismul nostru, schimbări ce variază în funcţie de capacitatea de concentrare a fiecăruia. IV. În final trebuie să mulţumim florilor pentru energia dăruită, străduindu-ne să simţim şi să pătrundem această stare benefică cel puţin 2-3 ore.



Chiar şi florile din buchete deţin o energie ce se schimbă în cazul tăierii lor. Nu numai energia plantelor poate acţiona asupra corpului uman din punct de vedere curativ şi profilactic, ci şi mirosul sau culoarea acestora, fiecare culoare având unda sa de acţiune. Cele mai scurte unde sunt cele ale florilor de culori închise, violet, albastru închis.

Aceste culori acţionează liniştitor asupra sistemului nervos central. Culorile roşu şi orange au unde mai lungi şi mai,active de acţiune, stimulând sistemul nervos simpatic şi parasimpatic. Culoarea galbenă, supranumită şi „soarele pământului”, în funcţie de tonalităţile sale, poate să acţioneze asupra organismului tonifiant sau calmant. Culorile alb şi negru sunt considerate ca neutre.

Combinând şi suprapunând aceste culori, putem acţiona asupra stării psihice sau chiar asupra stării psihofiziologice a organismului. Cu scopul de a mări capacitatea de apărare a organismului, se apelează la florile de culoare roşu strălucitor, cum sunt: trandafiri, garoafe, bujori, lalele, gladiole, ş.a., flori ce au o acţiune stimulatoare asupra tonusului organismului şi în special asupra sistemului nervos, efectul putând fi sporit dacă combinăm mai multe culori cu tonuri purpurii strălucitoare. Oamenii nu au aceeaşi percepţie a culorilor din gama florilor.

Bărbaţii preferă de obicei culorile albastre, femeile culorile vii, roşii, purpurii, iar la copii culorile se schimbă dependent de vârstă. Astfel, la 4-9 ani atenţia este captată de culorile roşu - orange; la 10-12 ani de galben, verde, roşu; la 13-18 ani urmează verde, orange, albastru; la 17-19 ani sunt preferate culorile tonifiante, roşu portocaliu.

Un aspect privind acumularea energiei cu ajutorul florilor este acea parte meditativă, care dezvoltă gustul estetic sau chiar măreşte capacităţile spirituale, în acest sens, una din cele mai eficace şi accesibile metode este procedeul de aranjare în compoziţie a plantelor şi florilor ikebana.

Dacă dorim să ne descărcăm de o încordare emoţională, psihică, ne orientăm către o idee pozitivă, care ne relaxează, în acelaşi timp luând şi 3-5 crenguţe de flori, frunze, pe care le aranjăm în diferite poziţii, dându-le un anumit sens şi denumiri cu un gând filozofic. Este de dorit ca aceste compoziţii să se aranjeze în faţa oglinzii şi cu cât ne concentrăm mai mult asupra aspectului floral, cu atât mai mult se produce acea descărcare psihică, emoţională.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.