duminică, 24 septembrie 2017

Limbajul ingerilor (3)


Clarvăzătorul ştie că nu este posibil să descrii cu adevărat lumea spirituală cum este ea, că poţi face aceasta doar 
într-o anumită măsură cu ajutorul imaginilor şi conceptelor
umane. 

Ceea ce spune legat de "pacea Cerurilor" este valabil şi pentru toate
celelalte desdrieri ale lumii de dincolo şi în particular, legat de descrierea fiinţelor angelice, cărora misticul le dăruieşte o parte atât de mare din lucrările sale: "Cel care nu a perceput pacea Cerurilor, nu poate înţelege starea de pace în care se află îngerii. 

Atât timp cât omul trăieşte fiind conştient numai de corp, nu poate înţelege această stare de pace, pentru că în mod curent cunoşterea umană obişnuită este legată numai de anumite fenomene ale naturii. 

Cel care doreşte să înţeleagă aceasta, trebuie să-şi eleveze gândirea şi s-o conducă dincolo de lumea fizică, pentru că numai astfel poate să ajungă să cunoască îngerii. Şi numai dacă va proceda astfel va ajunge să experimenteze pacea Cerurilor şi să poată să o descrie-şi nu cum este ea de fapt, deoarece cuvintele umane nu sunt suficiente pentru a o descrie."

Îngerii nu au noţiunea timpului terestru, pentru că lumea de dincolo se găseşte într-o altă stare temporală. Totul pentru ei se măsoară funcţie de bogăţia universului lor interior: căldura de care dispun este strict corelată cu gradul de iubire pe care-1 pot
emana; lumina funcţie de înţelepciunea pe care o au. Astfel, îi influenţează pe oameni şi le dăruiesc idei spirituale, care în cazul oamenilor cel mai adesea se transformă în idei legate de lumea fizică concretă, bineînţeles în funcţie şi de nivelul persoanei care recepţionează mesajul.

Toată puterea îngerilor provine direct de la Dumnezeu şi îngerii nu-şi atribuie nici un merit pentru ceea ce fac; ei sunt nişte fiinţe libere, iar de gradul libertăţii lor depinde calitatea şi intensitatea iubirii lor, de aici derivând în continuare totul.Îngerii din ceruri au un limbaj anume, identic pentru întreaga lume a îngerilor.


Acest limbaj nu trebuie să-l înveţe, ci este înnăscut în toate fiinţele angelice,"derivând direct din dragostea şi din modul lor de a gândi." Sunetul acestui limbaj corespunde stării lor de iubire, iar articularea sunetului (deci cuvintele) corespunde exprimării gândirii lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.