marți, 9 ianuarie 2018

Novena in cinstea celor noua Coruri ale Ingerilor


Novena in cinstea celor noua Coruri ale Ingerilor

(24 septembrie - 2 octombrie)

(Se recita novena intreaga timp de noua zile in momentele grele ale vietii si cand se fac alegeri in viata). In cadrul novenei se vor face zilnic (se incepe cu semnul Sfintei Cruci, Slava Tatalui …, Crezul …, Imnul la Duhul Sfant…, rugaciunea zilei respective si rugaciunea de incheiere).

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.Amin!

Slava Tatalui…Crezul…

Imn la Duhul Sfant:

Vino Duhule Preasfant / Si trimite pe Pamant / A ta luminoasa raza.
Al saracilor parinte / Datator de cele sfinte / Vino si ne lumineaza.
Bunule Mangaietor, / Oaspete Preaiubitor / Dulcea Noastra racorire.
Tu esti truda in alinare / In caldura esti racoare /Mangaiere in mahnire.
Peste cei ce ti se-nchina / Tu revars-a ta lumina / Harul tau imbelsugat.
Pentru a omenirii vina / Firea-ntreaga acum suspina / Greu ranita de pacat.
Spala ce e intinat / Uda tot ce e uscat / Vindeca ce e ranit.
Moaie tot ce-i impietrit / Incalzeste ce-i racit / Si indreapta ce-i gresit.
Celor care te cinstesc / Si-n tine nadajduiesc / Da-le harul inseptit.
Da virtutii rasplatire / Da in moarte fericire / Da-le raiul nesfarsit. Amin.

Ziua I
O, Serafimilor, plini de dragoste catre Dumnezeu, dobanditi-mi o credinta arzatoare, ca sa pot trai mereu in prezenta Sfintei Treimi si sa ma bucur de roadele sfinteniei, mai ales in acest moment special…
Tatal…,Bucura-te…,Slava…

Ziua a II-a
O, Heruvimilor, plini de stralucire, dobanditi-mi de la Sfanta Treime adevarata cunoastere de Dumnezeu si darul intelepciunii, pentru ca prin lumina Duhului Sfant sa stiu mereu a recunoaste si alege binele, mai ales in acest moment particular…
Tatal…,Bucura-te…,Slava…

Ziua a III-a
O, Tronuri desavarsite, dobanditi-mi de la Sfanta Treime statornicia si fidelitatea in rugaciune, izvor unic de pace sufleteasca, astfel incat viata mea sa fie in acest moment o lauda continua adusa lui Dumnezeu.
Tatal…,Bucura-te…,Slava…

Ziua a IV-a
O, Domnii sublime, dobanditi-mi de la Sfanta Treime biruinta asupra acestei lumi si asupra inselaciunilor si seductiilor sale, astfel incat sa pot trai mereu dupa invatatura Evangheliei.
Tatal…,Bucura-te…,Slava…

Ziua a V-a
O, Virtuti puternice, dobanditi-mi de la Sfanta Treime plinatatea tuturor virtutilor, in mod deosebit virtutea sperantei, ca sa pot trai mereu, mai ales in acest moment, gustand deja bucuria Cerului.
Tatal…,Bucura-te…,Slava…

Ziua a VI-a
O, Puteri de neinvins, dobanditi-mi de la Sfanta Treime adevarata umilinta, astfel incat egoismul, invidia si gelozia sa nu-mi intunece judecata, dar, mai ales in acest moment, sa nu ma insele in alegerea pe care trebuie sa o fac.
Tatal…,Bucur-te…,Slava…

Ziua a VII-a
O, Principate suverane, paziti-ma si dobanditi-mi de la Sfanta Treime ascultarea desavarsita si dreptatea, astfel incat sa respect mereu, si in clipa aceasta, poruncile divine.
Tatal…,Bucura-te…,Slava…

Ziua a VIII-a
O, Sfintilor Arhangheli, dobanditi-mi de la Sfanta Treime curajul, darul Duhului Sfant, ca sa pot face alegeri bune, si intariti-ma intotdeauna in fata incercarilor grele ale vietii, dar mai ales in acest moment..
Tatal…,Bucura-te…,Slava…

Ziua a IX-a
O, Sfintilor Ingeri, dobanditi-mi de la Sfanta Treime iubirea arzatoare a Duhului sfant, ca sa invat a-l iubi mereu pe aproapele meu, chiar si atunci cand cere multa jertfire de mine insumi.
Tatal..,Bucura-te…,Slava…

Rugaciune de incheiere:

V. Rugati-va pentru noi, sfinte Coruri ale ingerilor.
R. Ca sa ne facem vrednici de fagaduintele lui Cristos.
Sa ne rugam: O, Dumnezeule, care ai poruncit ingerilor sa ne pazeasca, scapa-ne de cursele celui rau. Tu, care ai revelat ingerilor slava fetei tale, fa ca sa fim intotdeauna in lumina prezentei tale. Prin Cristos, Domnul nostru. 

Aducem multumiri speciale pentru disponibilitatea acestei novene colectivului Editurii Serafica si Parintelui Manole Serban.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.