„Nu devii iluminat, închipuindu-ţi imagini de lumină ci conştientizând întunericul". Majorităţii oamenilor le este teamă să se confrunte şi să-şi accepte propriul întuneric, dar acolo, chiar în acel întuneric, veţi găsi fericirea şi împlinirea după care tânjiţi. Când vă luaţi un răgaz pentru a vă descoperi întregul sine, deschideţi uşa înspre adevărata iluminare. Una dintre capcanele uriaşe ale Epocii Informaţionale este sindromul „chestia asta o ştiu deja". A şti ne împiedic ă adesea să trăim o experienţă cu inima. A lucra cu umbra nu este o activitate intelectuală; ea este o călătorie de la cap spre inimă. Mulţi dintre cei care se află pe calea spre autodesăvârşire cred că ei au încheiat procesul, dar, de fapt, nu vor să vadă adevărul despre ei înşişi. Mu lţi dintre noi tânjim să vedem lumina şi să trăim în frumuseţea sinelui nostru superior, dar încercăm să facem acest lucru fără să integrăm totalitatea a ce înseamnă noi înşine. Noi nu putem avea experienţa deplină a luminii, fără să cunoaştem întunericul. Partea întunecată este cea care păzeşte trecerea spre adevărata libertate. Fiecare dintre noi trebuie să vrea în permanenţă să exploreze şi să scoată la lumină acest aspect al sinelui.
Fie că vă place, fie că nu vă place - dacă sunteţi oameni, aveţi o umbră. Dacă nu o puteţi vedea, întrebaţi-i pe membrii familiei voastre, sau pe cei cu care lucraţi. Ei o să v-o arate. Noi credem că măştile pe care le purtăm ne ascund sinele nostru interior, dar, orice refuzăm să recunoaştem în privinţa noastră înşine, scoate capul şi se face cunoscut atunci când te aştepţi cel mai puţin. A accepta un aspect din tine însuţi, înseamnă a -l iubi - a-i permite să coexiste împreună cu toate celelalte aspecte, nedându-i o importanţă mai mare sau mai mică decât oricărei alte părţi din tine însuţi. Nu este suficient să spui: „ştiu că am totul sub control". Trebuie să vezi ce poţi învăţa de la acest aspect, ce dar îţi aduce el şi atunci trebuie să fii capabil să-l priveşti cu veneraţie şi compasiune. Trăim cu impresia că, pentru ca ceva să fie divin, trebuie să fie perfect.
Greşim. De fapt, adevărul este exact opusul. A fi divin înseamnă a fi întreg - şi a fi întreg înseamnă a fi totul: pozitivul şi negativul, binele şi răul, sfântul şi diavolul. Când ne acordăm răgazul de a ne descoperi umbra şi darurile ei, înţelegem ce a vrut Jung să spună prin: „Aurul se află în întuneric". Fiecare dintre noi trebuie să descopere acel aur, pentru a ne reuni cu sinele nostru sacru. - DEBBIE FORD
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.