Tzafkiel
Numele acestui arhanghel înseamnă, în limba ebraică, “Vederea lui Dumnezeu” . Mai apare în diferite surse ca Ţafchiel, Tzafqiel, Tzaphkiel, Zaphkiel, dar şi cu literele inversate, Kaphtsiel, Kafsiel, sau Cassiel. Toate acestea sunt variante ale numelui său, şi nu îngeri separaţi. El este primul din îngerii asociaţi sferelor planetare clasice, fiind stăpân peste sfera lui Saturn. Tsafkiel este arhanghelul înţelegerii, cunoaşterii şi informaţiei, dar şi arhanghelul „Mâniei împotriva Răului” .
Texte le magice vorbesc despre acest arhanghel ca unul extrem de impunător. Unii l - au văzut în viziuni înfăţişat ca un bătrân înţelept, puternic şi sobru, cu o privire căruia niciun om nu poate rezista. Alţii l -au descris ca pe un rege-preot puternic, cu capul a coperit cu o glugă sau o coroană egipteană. Deasemenea veşmântul lui este de culoare neagră, cu reflexe indigo, având un chip plin de solemnitate şi seriozitate. Câteodată, din pricina dimensiunilor sale gigantice, omul nu poate vedea decât o parte a corpului său, cum ar fi ochii, capul, sau mâna cu toiagul său.
Fiind regentul angelic al sferei lui Saturn, Tsaphkiel este cel care inspiră oamenilor nu numai momentele de calm şi meditaţie sacră, ci şi căutarea cunoaşterii. El este păstrătorul şi Gardianul Arhivelor Akaşice şi Supraveghetor al Karmei în lumea angelică. Din pricina acestui fapt, putem spune că fiecare suflet care vine la întrupare trece prin faţa lui înainte de a se naşte şi după ce moare.
Figura lui sobră a inspirat zeităţile precreştine care judecau morţii, împărţindu - i în drepţi şi osândiţi. Tsafkiel este patronul tuturor sfârşiturilor, iar din această cauză mulţi au fost tentaţi să îl catalogheze drept îngerul morţii, ceea ce este foarte departe de adevăr. Tsafkiel este cel mai detasat dintre toţi arhanghelii, el este cel care judecă în mod corect şi cel care supraveghează modul în care sufletele îşi ispăşesc karma acumulată. Nefiind nici peste măsură de dur, dar nici foarte milostiv, Tsafkiel pune fiecare suflet în faţa arhivei propriei vieţi, analizând repercursiunile pe ca re faptele acestora le-au avut. Odată ce îi sunt aduse la cunoştinţă aceste lucruri, sufletul este ajutat să înţeleagă de ce a trebuit să sufere sau să se bucure în timpul vieţii, în acord cu karma trecută, şi ce va trebui să facă pentru a anula karma prezentă. În funcţie de gravitatea faptelor sau de înaltele valori spirituale de care a dat dovadă, sufletul poate fi constrâns să accepte anumite suferinţe, sau din contră, îşi poate alege singur felul în care să elimine karma acumulată.
Tsafkiel este deasemenea însărcinat cu Timpul. Tot ce ţine de timp pe Terra este guvernat de el, de la calendarele sacre ale egiptenilor şi mayaşilor, la ceasurile atomice de mare precizie şi cele mai râvnite piese rare ale colecţionarilor de antichităţi. Acolo unde au apărut calendare sau metode de studiere a cerului pentru a măsura timpul, acolo găsim influenţa lui Tsafkiel, acolo unde există reforme în observarea, măsurarea şi notarea trecerii timpului, inspiraţia oamenilor implicaţi în acel proces de la el vine. El este cel care are în grijă arhivele genetice ale sufletelor, ajustând parametrii t emporali pentru fiecare suflet. Dacă un suflet trebuie să cunoască iluminarea, spre exemplu, în timpul vieţii terestre, Tsafkiel este el care ştie când anume aceasta va avea loc. Dacă o întreagă familie va fi marcată de un incident puternic, dacă o ţară sau o naţiune va cunoaşte o lovitură sau un eveniment deosebit, chiar şi dacă întreaga omenire va fi afectată de un anumit factor, Tsafkiel este cel ca re cunoaşte până şi ultimele detalii. Fără acceptul lui şi fără ştirea lui nimic nu se întâmplă, el este cel care îşi dă acceptul în ceea ce priveşte procesul karmic de învăţare. Este patronul istoriei şi arhivelor, cronicilor, înregistrărilor, adevărului şi preciziei. Când vine vorba de informaţie sau cărţi, domeniul său nu este nicidecum fantezia, basmul, poezia sau beletristica. El este un exponent al Adevărului, mergând în zelul său până la studiu şi extremă precizie. Ştiinţele exacte sunt domeniul său, şi potrivit activităţii sale de gardian al timpului, acesta are grijă ca nici o invenţie să nu apară înaintea vremii sale, nici o idee să nu apară decât atunci când trebuie şi niciun eveniment să nu aibă un efect nedeterminat.
Lumea lui Tsafkiel este una a preciziei, a matematicii, a analizei minuţioase şi a cercetării atente. Este cel care patronează pe cei care se retrag din lume din diverse motive, singuraticii, pustnicii, asceţii, dar şi pe oamenii de ştiinţă.
Putem chema ajutorul acestui minunat arhanghel atunci când ne simţim nedreptăţiţi sau când avem nevoie de retragere, de linişte, pentru a putea pătrunde în noi înşine spre a ne găsi pacea, chiar şi atunci când avem nevoie de o mai mare capacitate de înţelegere şi de învăţare.
O putem face în linişte şi în singurătate, cu ajutorul următoarei invocaţii sacre: “Prin numele lui Dumnezeu Cel Prea Înalt Tetragrammaton Elohim, te chem, preaînţelept şi preaputernic arhanghel Tsafkiel, pentru a mă ajuta să cunosc şi să pătrund ceea ce este în sufletul meu şi în sufletul lumii, Aici şi Acum. Amin!”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.