luni, 7 decembrie 2015

Dimineti pline de culoare


"Se spune că atunci când vă treziți dimineața după un somn adânc, mintea este precum o coală albă de hârtie, și tot ceea ce puneți în minte în acel moment, va rămâne cu voi pentru tot restul zilei.
Unii dintre noi își încep ziua gândindu-se la toate lucrurile negative cu care au avut de-a face; acesta nu este un lucru bun. Cel mai bine este să vă începeți ziua cu gândire pozitivă. Primul lucru pe care ar trebuie să-l faceți atunci când vă treziți din somn, este de a vă întări mintea cu un gând frumos, cu o conversație înălțătoare, cu o muzică liniștitoare sau cu o carte care vă inspiră.
Începeți ziua cu un gând pozitiv în minte  și acesta se va reîntoarce la voi de-a lungul zilei.
Puteți repeta o mantră în timpul activității voastre, pentru că doar dacă o repetați constant, ea va deveni o parte foarte puternică a minții și a memoriei voastre.
Apoi, când vă așezați pentru a medita, mantra va veni cu ușurință în minte."


Intrebari si raspunsuri

Cursant: Există vreo posibilitate de a lucra asupra karmei, odată ce ai pătruns în starea asemănătoare visului, reprezentată de moartea corpului fizic?

Maestrul S.V. Este o posibilitate foarte restrânsă. După părerea mea, este ca și cum ai visa că mănânci o înghețată.
Dacă ar fi doar să visezi că mănânci o înghețată, nu vei fi satisfăcut niciodată. Odată ce cunoști gustul unei înghețate, nu va fi de ajuns să te gândești sau să visezi la ea, pentru a satisface dorința.
Pentru a satisface pe deplin dorința, corpul fizic este necesar. Astfel că în starea astrala asemănătoare visului, reprezentată de moartea fizică, nu ne putem satisface pe deplin dorințele și nici nu putem lucra asupra karmei.

Maestrul Sri Vasudeva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.