marți, 13 decembrie 2016

Intelepciune din India

1. Fii aici și acum și bucură-te de viața pe care o ai la moment.

2. Nu controla viața ta și a persoanelor apropiate. Acceptă lucrurile pe care nu le poți schimba și lasă totul să se întâmple de la sine.

3. Oferă-ți libertate ție și oferă libertate persoanelor din jurul tău. Ține minte că fiecare are calea sa în viață și dacă drumurile voastre se intersectează – e minunat, dacă nu – e mai bine. Tot ce ni se întâmplă este pre binele nostru.

4. Nu-ți fie frică de nimic și niciodată. Înaintează, acționează și realizează-ți cele propuse. Ține minte, viața e prea scurtă pentru a-ți amâna planurile și scopurile mărețe.

5. Fii modest în pretențiuni. Mai bine mai puțin dar mai bun.

6. Nu te agăța de oameni, de relații sau situații, dacă vrei să dobândești o experiență presțioasă de viață și să devii un înțelept. Fiecare își are drumul său în viață.

7. Fii precum apa. Ia orice formă în care ești pus. Dezvoltă-ți capacitatea să te conectezi cu cei din jur, să interacționezi cu ei, să sesizezi cerințele și să te adaptezi. Să găsești soluții și să fii flexibil, în trup dar și în minte.

8. Ascultă-ți vocea interioară, aceasta îți va spune ce ai de făcut și încotro trebuie să te îndrepți.

9. Ai încredere în oameni și în Dumnezeu. Niciodată nu știi unde pierzi – unde găsești.

10. Oferă-ți zilnic câteva minute pentru a medita și a-ți limpezi mintea și gândurile. Citește, pictează, dansează sau ascultă muzica preferată, dar alintă-te cu micile plăceri care azi te fac mai fericit și îngăduitor decât ieri.

11. Iubește-te pe tine însuți. Respectă-ți dorințele, trupul și ține minte: TU POȚI TOTUL!

12. Împarte totul și cu toții, fără să aștepți nimic în schimb.

13. Continuă să visezi și să-ți faci planuri, dar fii atent ce-ți dorești: visele au tendința să devină realitate, iar dorințele – să se împlinească.

14. Renunță la ceva vechi ca să poți primi ceva nou în schimb.

15. Călătorește singur, pentru că oriunde te-ai duce, totul este mereu cu tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.