vineri, 3 noiembrie 2017

Universul nu ţine partea nimănui


Tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, circumstanţele, mediul înconjurător, persoanele cu care interacţionăm, totul e doar o oglindă pentru ceea ce se întâmplă înlăuntrul nostru.

Nu există accidente şi nu suntem victime.

Universul nu ţine cu nimeni în mod special, nu garantează fericirea numai unui grup ales, de elită. La un nivel mai înalt noi alegem să co-creăm circumstanţe specifice care să ne ajute să evoluăm şi să ne expandăm prin învăţarea de noi şi noi lecţii. Dorindu-ne ca cineva să dispară din viaţa noastră sau să fie schimbat, transformat, într-un mod miraculos în altcineva, este ca şi când am refuza darul pe care ei au venit să ni-l ofere, conform unei înţelegeri sau a unui aranjament prealabil.

Dacă aceste persoane nu ar fi exact aşa cum sunt acum, şi nu s-ar comporta faţă de noi exact aşa cum o fac, am pierde oportunitatea de a ne învăţa lecţiile care pot fi despre toleranţă, stimă de sine, acceptare, recunostinţă, înţelegere, etc.

Să încerci să schimbi pe cineva după pretenţiile tale e ca şi cum ai încerca să îţi ştergi imaginea din oglindă pentru că nu îţi place ceea ce vezi. E nevoie să înţelegem că în momentul în care schimbăm în noi ceva, chiar şi un aspect de o importanţă minoră, repercursiunile asupra lumii din jurul nostru pot fi uriaşe.

Odată ce ai trecut printr-o experientă cu inima deschisă şi cu intenţia de a învăţa lecţia pe care o conţine, vei descoperi că persoanele cu care erai în conflict sau pe care nu le suportai înainte, dispar din viaţa ta , într-o formă sau alta: se mută mai departe, îşi schimbă locul de muncă şi nu mai sunteţi colegi … sau se schimbă pentru a se potrivi noului tău nivel de vibraţie. Acesta este singurul mod în care putem cu adevărat să schimbăm pe cineva, cu adevărat.

Acest lucru poate fi demonstrat dacă ne gândim la tinerii căsătoriţi care accepta defectele celuilalt fiind convinşi că se vor “da pe brazdă”, că “se vor da după ei” din dragoste, respect sau simţul datoriei , renunţând la acele lucruri care pe parterner il deranjează. Numai că după 20 de ani de căsnicie înţeleg că totul a fost o amăgire, oamenii nu se schimbă uşor, iar acel comportament ce nu le era pe plac de la început este încă prezent – poate doar uşor modificat.

Dacă s-ar uita înlăuntrul lor şi ar observa ce anume declanşează în ei comportamentul partenerului şi dacă ar accepta şi vindeca acea parte, ar obţine mult mai multe din acea căsnicie .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.