În realitate, noi suntem forţa care se joacă cu mintea noastră şi care se foloseşte de corp ca de o jucărie preferată pentru a se amuza. Acesta este motivul pentru care ne aflăm aici: de a ne juca şi de a ne amuza. Noi avem prin naştere dreptul de a fi fericiţi, de a ne bucura de viaţă. Nu ne-am născut ca să suferim.
Oricine doreşte să sufere este liber să o facă, dar nimeni nu este nevoit să sufere.
Atunci de ce suferim? Pentru că întreaga lume suferă, iar noi ajungem să credem că suferinţa este ceva normal. Ne creăm apoi un sistem de convingeri pentru a susţine acest "adevăr". Religiile ne spun că ne-am născut pentru a suferi, că viaţa nu este altceva decât o vale a plângerii. Suferiţi acum, aveţi răbdare, iar în viaţa de apoi
vă veţi primi răsplata. Sună frumos, dar este complet fals.
Noi alegem suferinţa pentru că aşa am învăţat.
Dacă vom continua să facem aceeaşi alegere, vom continua să suferim. Visul planetar poartă în el povestea umanităţii, evoluţia oamenilor, iar suferinţa este rezultatul acestei evoluţii. Oamenii suferă pentru că ştiu.
Noi ştim ceea ce credem,cunoaştem o grămadă de minciuni,
şi pentru că nu le putem împlini, suferim.
Nu este adevărat că vom ajunge în iad sau în rai după moarte. Noi trăim deja în iad sau în rai, chiar acum. Iadul şi raiul nu există decât în interiorul minţii.
Dacă suferim în prezent, vom continua să suferim şi după moarte, căci mintea nu moare odată cu creierul.
Visul continuă, iar dacă ceea ce visăm era un coşmar, noi vom continua să-l visăm şi după moartea creierului. Singura diferenţă între moarte şi somn constă în faptul că atunci când dormim, noi ne putem trezi, din cauză că avem un creier. După moarte nu ne mai putem trezi, căci nu mai avem un creier, dar visul nu va înceta
pentru asta. Iadul sau raiul sunt aici şi acum. Nu trebuie să aşteptaţi să muriţi ca să le cunoaşteţi.
Dacă vă veţi asuma responsabilitatea pentru propria dumneavoastră viaţă,pentru propriile acţiuni, vă veţi putea modela viitorul aşa cum veţi dori şi veţi putea trăi în rai chiar în timpul acestei vieţi.
Visul marii majorităţi a oamenilor de pe această planetă este în mod evident un iad colectiv. Aceasta nu înseamnă că este ceva greşit sau rău, ori că cineva poartă răspunderea pentru acest lucru.
Ne putem învinovăţi noi părinţii?
Nu. Atunci când ne-au crescut, ei au făcut ce au ştiut mai bine.
Acelaşi lucru l-au făcut şi părinţii lor: ce au ştiut mai bine.
Dacă veţi avea copii, veţi proceda probabil la fel, căci nu veţi şti ce altceva să faceţi. Sunteţi vinovat pentru acest lucru?
Nu. A deveni conştient nu înseamnă să condamni pe altcineva sau să te simţi vinovat pentru ceea ce ai făcut. De ce am fi vinovaţi pentru o boală mentală care este atât de contagioasă?
În realitate, tot ceea ce există este perfect. Noi suntem perfecţi exact aşa cum suntem. Acesta este adevărul curat. Fiecare dintre noi este un maestru.
Fragment din "Arta de a iubi" de Don Miguel Ruiz
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.