vineri, 28 decembrie 2018

Oricine isi poate dezvolta capacitatile PSI



Uneori, ajungînd la o răspantie de drumuri, cînd ar trebui să luăm o hotărîre, nu ştim pe care să o luăm, căci nu o vedem limpede. Atunci căutăm pe cineva care poate "vedea" în locul nostru. Or Cayce crede că fiecare dintre noi îşi poate găsi răspunsul - altfel spus, să fie propriul său "clarvăzător". Căci, spune el, facultăţile psi: există în mod latent în fiecare individ. (Lectura 256-2). Toate entităţile au puteri psi, mistice şi înzestrare de clarviziune. (Lectura 1500- 4). 
Marea originalitate a lui Cayce este că el nu ezită să încurajeze pe oricine în dezvoltarea puterilor psi. O nouă rasă a omenirii se va naşte cînd oamenii vor călători cu viteza gîndului, vor vedea spiritele Naturii, nu vor mai avea nevoie de radio sau telefon pentru a comunica la distanţă... Dar dacă sînt rău folosite, în scopuri egoiste, aceste puteri psi sînt periculoase pentru cei care le folosesc şi pentru victimele lor: ...Căci aceste facultăţi pot deveni foarte, foarte perturbatoare dacă nu sînt înrădăcinate în obişnuinţa fermă de a urma întocmai calea spirituală. (Lectura 1460-2). 

CARE AR FI CEL MAI BUN MOD DE DEZVOLTARE A FACULTĂŢILOR DE CLARVIZIUNE PENTRU ACEASTĂ PERSOANĂ? 

Să încerce să se înţeleagă ea însăşi, căci viziunile, clarvederea ţin de forţele spirituale şi mentale. Aceste forţe se vor dezvolta cel mai bine în perspectiva de a sluji pe ceilalţi, pentru a-i ajuta să evolueze. Ele trebuie să fie toate folosite, dar fără motivaţii egoiste. (Lectura 900-5). Căci se pot folosi forţele „psi“ fie pentru Bine, fie pentru Rău; pentru Rău, dacă este numai din vanitate; pentru Bine, pentru progres, dacă forţele care călăuzesc Eul interior sînt ţinute în frîu de făgăduinţa unui adevăr, a unei căi, a unei lumini. Ele trebuie puse sub un imperativ spiritual şi nu subordonate egoismului entităţii. (Lectura 1460-2).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.