luni, 17 decembrie 2018

Vreţi să vă educaţi copilul şi să-l faceţi să fie mai rezistent?


În natură există o diversitate eternă, o frumuseţe care se manifestă prin viaţă, flori, câmpuri, munţi. Uniformitatea se găseşte în deşert, unde totul este gol, lipsit de viaţă.

Oamenii se aşteaptă ca fericirea să le vină exact de unde nu le poate veni.

Pentru a duce o viaţă normală le este necesară mai multă lumină. Când cineva gândeşte, simte, acţionează corect, se află în lumină.Florile constituie remedii în numeroase boli. Dumnezeu v-a înzestrat cu simţul mirosului pentru a vă servi de el. Garoafa vindecă anumite maladii nervoase, iar trandafirul, brânduşa şi ghiocelul – alte boli.
Toate florile au puterea de a tămădui anumite boli şi, în acelaşi timp, de a susţine şi consolida anumite calităţi ale omului. 

Vreţi să vă educaţi copilul şi să-l faceţi să fie mai rezistent?

Faceţi atunci o încercare: amenajaţi o mică grădină sau luaţi-vă nişte plante în ghivece. Dacă aveţi un copil nervos, puneţi-l să le stropească şi veţi vedea că în câţiva ani caracterul i se va schimba şi i se va modela.
Studiaţi florile, observaţi cum trebuie plantate şi îngrijite, vedeţi ce sol le prieşte.
Unii care se consideră credincioşi îşi vor spune: „N-avem nevoie de flori; nu trebuie să ne gândim decât la Dumnezeu!” Dar Dumnezeu este prezent în flori, aşa cum este prezent în arbori şi în izvoare…
Dumnezeu este prezent în viaţa pomului, a florilor, nu în forma lor. El este în râuri, în viaţa râurilor. Este în lumină, în viaţa luminii, pentru că lumina pe care a creat-o este ceva, iar viaţa care este în lumină este altceva.


Să nu vă pierdeţi niciodată încrederea în viaţă, în dragoste, în providenţă şi în înţelepciunea care există în lume. Să nu vă pierdeţi niciodată încrederea în adevăr, care aduce libertatea. Chiar şi adevărul posedă culori. În lumea divină există trei culori de bază: culoarea dragostei, cea mai frumoasă nuanţă de roşu ce există, culoarea înţelepciunii, cel mai frumos galben-auriu pe care l-aţi văzut vreodată, şi culoarea adevărului, cel mai frumos albastru existent. Aceste culori sunt reale şi dacă le vedeţi, veţi învia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.