vineri, 31 martie 2017

Motivele reintalnirii sufletelor



Acestea pot fi grupate in patru mari categorii:

    1.Plata unor datorii – in vechile lor intalniri, pe parcursul lor, sufletele au acumulat datorii unele fata de altele. In univers, nimic nu ramane neplatit, totul tinde spre un echilibru, şi de aceea, sufletele care au „restante” isi reprogrameaza intalnirea pentru a se putea achita de ele. In aceasta situatie, unul are de platit o datorie, iar celalalt trebuie sa o primeasca. Aparent, cel de-al doilea ar fi in avantaj, dar nu e totdeauna asa. Un exemplu este acela in care, intr-un cuplu, unul se sacrifica, isi ofera toate dragostea, il sustine pe celalalt, dar acesta nu are nevoie, nu isi doreste asta si isi face partenerul sa sufere. Nu renunta la el(pentru ca, in subconstient, se simte legat de el), dar il raneste si ii face foarte dificila sau chiar imposibila platirea datoriei, incarcandu-se si el cu karma negativa.

    2.Invatarea unei lectii – fiecare suflet a ramas „repetent” la una sau mai multe lectii de viata; uneori, chiar de mai multe ori la rand, la aceeasi lectie (asa cum este cazul celor care au Saturn retrograd in astrograma lor natala). La momentul reincarnarii, sufletul isi propune sa rezolve aceasta chestiune, dar pentru asta trebuie sa treaca prin probele potrivite pentru a fi fortat sa faca asta. De aceea, trebuie sa-si caute acele suflete care il pot ajuta, prin propriul lor program de viata, sa treaca prin probele respective. In aceste reintalniri, unul este profesorul, celalalt elevul, dar sarcina poate sa nu fie usoara pentru nici unul din ei. Profesorul poate fi de tipul planetei Jupiter si prin blandete poate preda lectia, manifestand bunavointa, dar fermitate, fata de greselile elevului. Dar se poate ca profesorul sa se apropie de tipul lui Saturn, manifestandu-se foarte critic, cu severitate la orice abatere a elevului.

    3.A continua ceva care s-a intrerupt, care nu s-a consumat – Cercul trebuie sa se inchida, in orice contact intre suflete. Daca doua suflete s-au iubit foarte mult, dar nu au putut sa-si exprime iubirea, din cauze diferite (ratiuni sociale, familiale, obligatii morale sau chiar prin moartea unuia dintre ei), ele se vor reintalni pentru a continua ceea ce a ramas neterminat. De obicei, in aceasta situatie, unul din suflete sau chiar amandoua cad prada geloziei si posesivitatii, deoarece exista adanc incastrata in subconstientul lor, teama ca s-ar putea pierde din nou, unul de celalalt. Cel care a fost „parasit” in alta viata, poate fi tot timpul nelinistit ca situatia se poate repeta si in aceasta viata, desi partenerul actual nu-i ofera nici un motiv pentru aceasta temere. Aceste situatii se pot petrece nu numai in cadrul unor relatii romantice, ci si in cadrul celor intre parinte si copilul sau. Am intalnit astfel o mama extrem de posesiva fata de fiul ei, care prin atitudinea ei sufocanta a produs un mare rau acestuia, nelasand-l sa se dezvolte ca un barbat normal, deoarece intr-o viata anterioara, acesta fusese iubitul cu care nu a putut avea o relatie.

    4.A ajuta, in mod dezinteresat, la evolutia altui suflet – Motivatia acestui tip de intalnire este iubirea fara margini a unui suflet pentru altul. Desi poate legea karmei nu il obliga la aceasta reintalnire si posibil nici la o noua reincarnare, sufletul mai evoluat spiritual se reincarneaza pentru a ajuta la evolutia celui mai putin evoluat. Uneori, aceasta reintalnire ia forme extrem de dureroase: poate fi copilul care se naste cu un handicap si care isi ajuta astfel un parinte sa evolueze prin suferinta; poate sa fie iubitul pierdut prin despartire sau chiar prin moarte, dar care ne-a modelat sufletul si mintea; poate sa fie omul care salveaza o viata, adesea pierzand-o pe a sa si datorita caruia cel salvat isi schimba cursul vietii.

    Reintalnirile karmice pot fi pozitive sau negative, in functie de cum le simtim, dar absolut TOATE sunt necesare evolutiei noastre.

Sursa https://lupulalb.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.