miercuri, 1 februarie 2017

Comunicarea cu ingerii


Unul este posibilitatea ca noi sa facem alegeri gresite, prin exercitarea propriului liber arbitru. In acest caz, ei incearca sa comunice cu sufletul nostru, incercand sa ne determine sa facem alegerea corecta. Nu v-ati intrebat niciodata de unde ne vin ideile? Ele nu vin de nicaieri. Majoritatea pot fi consecinta unor rationamente logice ale ratiunii noastre. Insa unele idei ne vin pur si simplu. Fara prea multa pregatire, fara prea mult rationament. Ei bine, in acest caz, ingerul a comunicat cu noi.

Daca vom studia cu atentie procesul de comunicare, vom ajunge la un adevar pe care noi deja il stim in sufletul nostru: comunicarea este un proces in care, prin intermediul unor mecanisme informationale senzoriale (sunete, imagini, cuvinte) se transmit , de fapt, atitudini duhovnicesti. Urmariti cu atentie si veti observa ca mai toate mesajele comunicationale pe care le primim in lumea aceasta materiala sfarsesc prin a ne determina o atitudine sufleteasca, o stare duhovniceasca.

Asa ca, adeseori, ingerii comunica cu noi direct, prin intermediul acestor stari duhovnicesti, concretizate sub forma unor idei (ganduri), care genereaza in noi stari sufletesti. Insa acestea nu sunt stari de impunere asupra vointei, ci avem posibilitatea de a alege sa le acceptam sau sa le respingem.

Tocmai de aceea, exista si o comunicare extraordinara a ingerilor. Scriptura consemneaza o sumedenie de momente istorice de o importanta deosebita in care ingerii comunica trupeste cu noi, apeland la aceleasi metode de comunicare senzitive. Avand putere de influentare a lumii materiale, ei iau infatisare umana si se adreseaza oamenilor prin viu grai, pentru a nu exista posibilitatea de a fi interpretati eronat. Este o stare extraordinara in care, prin aceasta metoda, se cauta eliminarea posibilitatii de interpretare eronata a mesajului, datorita liberului arbitru.

O alta metoda extraordinara de interactionare a ingerilor cu noi este si aratarea in vis. Sintagma este cumva depasita de situatie. In fapt, omul nu viseaza un vis obisnuit, care este doar o framantare a mintii, o preocupare a duhului din noi (despre vise voi scrie alta data). Dimpotriva, desi trupul doarme, sufletul trece printr-o stare deosebita de trezvie (atentie duhovniceasca vie) in care realizeaza tot ceea ce se intampla, ca si cum omul ar fi treaz. De aceea, daca la visul obisnuit, omul se trezeste tulburat sau cu o imagine destul de haotica (amprenta visului asupra sufletului), in cazul unei aratari ingeresti omul isi aduce aminte totul ca si cum s-ar fi intamplat in realitate. In acest ultim caz, doar trupul se odihneste, sufletul fiind deja activ. E un fel de trezire doar cu sufletul.

Pana la urma, trupul este doar o interfata a sufletului cu lumea materiala, din care isi culege informatii, iar ingerii nu au neaparata nevoie de simturile noastre trupesti, pentru a comunica cu noi. Asa intelegem si ce suntem noi: suflet in trup, adica ratiune, simtire, vointa, constiinta si toate celelalte puteri sufletesti, care se folosesc de trup in aceasta lume. De aceea, cand trupul isi inceteaza viata organica, noi nu incetam sa existam , ci ramanem asa cum ne stim, mai putin interfata cu lumea aceasta, prin simturile trupesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.