duminică, 1 octombrie 2017

A visa cu ochii deschisi


O data in viata am visat la ceea ce ne place, o casuta pe malul marii, o iubire ca-n povesti, o calatorie in tari indepartate, sa devenim si sa avem ceea ce nu avem in viata reala.

De ce viseaza oamenii cu ochii deschisi ? si aici ne referim la visele in care nu inchidem ochii pentru a dormi. Multi psihologi spun ca nu ar fi bine sa visezi cu ochii deschisi, insa ii contrazic…pana si marile genii au visat la ceea au inventat inainte ca acestea sa devina realitate.

Absolut tot ce a inventat Leonardo da Vinci a pornit de la visele acestuia.Visele se pot opri cand doreste visatorul, asta nu inseamna ca acesta nu poate fi cu picioarele pe pamant, atunci cand e necesar.

Visatul poate fi o terapie placuta, mai ales cand suntem doborati de problemele zilnice, aproape de depresie.

Cand mintea zboara departe in visele pe care ni le dorim, aceasta se relaxeaza si gaseste placerea care nu creeaza dependenta, daca stim sa visam cu masura. Imi aduc aminte o scena din filmul Frumusica, in care un oarecare trece pe strada si ne indeamna sa visam….

E frumos cand visele devin realitatea pe care ne-o dorim. Cand acestea nu se implinesc poate fi o problema, daca ne-am pus toate sperantele in implinirea lor. De aceea, nu trebuie sa ne implicam prea mult cand visam….

Unii isi doresc sa viseze, desi unora li se pare o pierdere de timp, nu este chia asa….

Cred cu tarie ca cei ancorati prea mult in realitate, traiesc o drama, pentru ca viata e atat de grea si urata, incat fara vise nu am reusi sa trecem prin viata si de multe ori tocmai aceasta realitate dura duce la pierderea de vieti omenesti…..pentru ca multi nu mai pot suporta povara vietii.

Pentru visatori, mereu se va gasi o portita de scapare pentru ca atunci sufletul se vindeca si de multe ori multi au recunoscut ca daca nu ar fi visat, s-ar fi pierdut de mult….




Recomandare vise
Visati de cate ori doriti, cu conditia sa stiti sa va treziti si pentru realitatile vietii. Nu are contraindicatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.