luni, 25 septembrie 2017

Există cu adevărat ingerii ?


Întrebare: Ce este un înger păzitor? Există cu adevărat astfel de fiinţe?

Răspuns: Termenul "înger păzitor" este un concept vag, dar pozitiv. Da, îngerii păzitori există. 


Am putea mai degrabă să-i numim maeştri şi protector - forme de energie conştientă care învăluie fiecare fiinţă şi care uneori se revoltă pe ele din diferite motive. Unele dintre aceste fiinţe spirituale veghează la creşterea capacităţii de înţelegere a omului, urmărind să-l ajute să evolueze, iar altele îl ajută în momentele de criză interioară sau în timpul unor pericole. Ele salvează omul din pericole doar dacă trebuie şi dacă aceasta este în perfect acord cu Voinţa Divină.

Alţii se ocupă de posibilităţile concrete care îi sunt oferite omului de-a lungul existenţei. Nu trebuie să uităm că fiecare dintre aceste fiinţe au un înalt nivel spiritual şi că au experimentat de-a lungul a multe existenţe numeroase metode educative asupra persoanei pe care o ghidează. Bineînţeles că aceşti maeştrii sunt şi protectori ai fiinţei pe care o au în grijă, deşi nu intervin direct asupra evenimentelor, aşa cum tradiţia crede că procedează îngerii protectori. 


O intervenţie directă ar semnifica de fapt o violentare a liberului arbitru al fiinţei.

Aceste fiinţe sunt în permanenţă la dispoziţia noastră ca maeştrii, consilieri şi ghizi, bineînţeles dacă sunt invocaţi prin intermediul meditaţiei sau prin intermediul rugăciunii, dar nu intervin niciodată peste voinţa fiinţei. Acesta este modul în care acţionează.

Termenul de «înger» este de fapt o definiţie a acestor maeştrii. A fost introdus cu secole în urmă de creştini, tocmai pentru a sublinia clar spiritualitatea acestor fiinţe. Dar acest termen nu corespunde în totalitate cu faptele, pentru că aceşti 
maeştrii spirituali ai oamenilor nu prezintă de fapt aripi. Sunt spirite individuale care operează în plan astral şi uneori eteric."

Întrebare."Fiecare fiinţă are un maestru, aşa cum eşti tu maestru lui Charles?"

Răspuns:"În întreg universul, toate fiinţele vii sunt acompaniate şi ghidate de maeştrii, pentru că Dumnezeu în graţia sa infinită a dăruit fiecăruia o fiinţă care să-l ghideze şi care să-l încurajeze. Aceştia sunt maeştrii, doar că în religia creştină sunt numiţi «îngeri». Noi suntem prezenţi şi disponibili pentru toată lumea, pentru a-i ghida în momentul în care sunt în dificultate, pentru a-i ajuta să înveţe să mediteze şi să se roage. Bineînţeles, în limita în care ne permite omul, fără să interferăm cu liberul său arbitru şi cu karma sa..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.