luni, 4 septembrie 2017

Cand ceri prin rugaciune si nu primesti


Intențiile clare

De multe ori, rugăciunile rostite în momentele de furie primesc un răspuns instantaneu. Adevărul este că frustrarea te ajută să te focalizezi mai bine asupra lucru­rilor pe care ți le dorești. Îngerii abundenței ne-au învă­țat importanța „intențiilor clare”. Acestea presupun să știi exact ce îți dorești.

Dacă îți schimbi tot timpul opinia, tu nu poți mani­festa ceea ce îți dorești. Uneori nu ești sigur ce anume te-ar putea face fericit, sau consideri că nu meriți să te bucuri de ceva ce îți dorești. Unii oameni suferă de neîn­credere. Pur și simplu ei nu cred că ceea ce își doresc se poate îndeplini.

Haide să vedem cum poți elimina aceste obstacole:

Nesiguranța legată de ceea ce îți dorești

Dacă nu știi exact ce să ceri, nu-ți face probleme. Definește cel puțin ceea ce dorești să simți. Spre exem­plu, poți cere să te simți în siguranță din punct de vedere financiar și fizic, să fii respectat, să te simți împlinit și așa mai departe. În înțelepciunea Lui infinită, Dumnezeu te va călăuzi către situații care te vor ajuta să experimentezi aceste stări, așa că nu trebuie să îți bați capul cu detaliile.

Teama că ai putea cere ceva „greșit”

Un remediu la această teamă constă în a adăuga urmă­toarea frază la rugăciunea ta:

„Doamne, cer acest lucru, sau ceva mai bun.”

Această rugăciune pornește de la premisa că voința lui Dumnezeu are standarde mai înalte pentru tine decât ți-ai stabilit tu însuți. Tu te-ai putea mulțumi cu ceva mai puțin important, dar Dumnezeu – care este Părintele tău plin de iubire, care dispune de resurse nelimitate – își dorește ca tu să te simți complet împăcat.

De aceea, cere ceea ce îți dorești, dar lasă loc pentru ceva mai bun. Noi am trăit experiențe minunate inclusiv atunci când am cerut să fim călăuziți, astfel încât să știm ce să cerem. La fel și tu, poți cere orice lucru de care ai nevoie, inclusiv ajutor pentru a ști ce să ceri.

Teama că nu „meriți” să primești ajutor de sus

Uneori, această teamă are la bază învățăturile reli­giilor organizate care promovează teama și vinovăția. Dacă ai fost învățat de mic că numai oamenii speciali sau sfinții primesc „favoruri” de la Dumnezeu, adresea­ză-te direct Acestuia în rugăciunile tale. Conexiunea directă cu Dumnezeu este dreptul nostru din naștere. Fiind sută la sută iubire, Dumnezeu te iubește necondi­ționat. Nu trebuie să îi câștigi iubirea și ajutorul, căci El le acordă liber tuturor oamenilor, fără să ceară nimic în schimb.

Unii oameni se minimalizează singuri, căci nu se prețuiesc pe ei înșiși. Ei își fac griji, căci nu doresc să deranjeze pe nimeni cu problemele lor, nici măcar pe Dumnezeu. De aceea, preferă să sufere în tăcere. Nu este reconfortant să știi că Dumnezeu este omnipre­zent (adică este pretutindeni în același timp) și că îl poți „deranja” oricând cu cererile tale, căci înțelepciunea Lui infinită este omniscientă (adică știe tot)?

Teama că dai dovadă de „egoism”


Dacă ai fost învățat de mic să nu ceri niciodată nimic pentru tine, este foarte posibil să fii reticent în a cere aju­torul puterilor celeste. În acest caz, reamintește-ți cât de mulți oameni, câte animale și câte situații ar avea de câș­tigat dacă te-ai bucura de abundență. Cu cât primești mai mult, cu atât mai mult poți oferi altora.

Ceea ce primești nu este luat de la gura altcuiva. În lumina adevărului spiritual, există o abundență infinită, de care toată lumea poate beneficia. Cine știe? Poate că meni­rea ta este să redistribui în mod echitabil această bogăție!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.