duminică, 24 septembrie 2017

Intelepciunea ingerilor (4)


"Îngerii", mai spune Swedenborg,poţi să-i recunoşti între ei cu ajutorul limbajului pe care-1 folosesc. Calitatea sunetului corespunde iubirii, articularea sunetului corespunde ideilor. 


Îngerii care sunt foarte înţelepţi ştiu după ce aud o singură frază care este starea fiinţei respective; bucurie sau tristeţe, iertare sau supărare,sinceritate şi adevăr, falsitate şi furie, orgoliu şi dorinţă de onoruri şi aşa mai departe. Prin intermediul limbajului putem descoperi întreaga personalitate a celui care vorbeşte. 

Am ajuns să înţeleg aceasta în urma a numeroase experienţe: am
asistat la momente în care îngerii au salvat viaţa unei fiinţe numai după ce au auzit-o vorbind..."

Legat de limbaj şi informaţii, îngerii au o scriptură care corespunde cunoaşterii şi înţelepciunii lor, dar nu este inteligibilă pentru oameni. Această scriptură are atât un sens literar, dar şi un sens spiritual, sau subtil care derivă direct din gândurile îngerilor. 

"Cei care nu au nici o percepţie a lumii cereşti şi consider că aceasta este formată dintr-o atmosferă foarte pură în care zboară îngerii ca un fel de fiinţe eterice, neputând să vadă sau să audă, aceste persoane nu pot să conceapă că îngerii au un limbaj propriu şi chiar o scriptură."

Îngerii pun în ordine toate lucrurile în cadrul existenţei terestre şi la fel procedează şi cu ceea ce se află în ceruri, care sunt la fel de reale ca ceea ce se află pe Pământ; în Ceruri,îngerii au tot ceea ce le este necesar pentru a-şi duce intr-un mod înţelept existenţa."



Cât despre înţelepciunea îngerilor, care derivă din faptul că ei trăiesc învăluiţi direct de Lumina Divină, iată ce ne spune clarvăzătorul suedez: "înţelepciunea îngerilor nu poate fi descrisă cu ajutorul limbajului uman, nu poate fi ilustrată decât cu ajutorul unor exemple. Îngerii pot să exprime cu un singur cuvânt ceea ce oamenii nu pot exprima în fraze întregi; altfel spus, îngerii pot exprima într-un singur cuvânt un număr foarte mare de stări, care nu pot fi exprimate de nici un cuvânt al nici unei limbi de pe Pământ... îngerii pot exprima în câteva cuvinte ceea ce oamenii - scriu în volume întregi şi pot înţelege doar din câteva cuvinte universul interior al celui care vorbeşte... 

Şi îngerii îşi perfecţionează în permanenţă înţelepciunea, dar pot să realizeze aceasta întru eternitate, datorită faptului că înţelepciunea divină este infinită, în timp ce cea a îngerilor este finită.
Şi între infinit şi finit nu există nici un raport."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.