duminică, 24 septembrie 2017

Cand s-au creat ingerii ?


Este posibil - după cum am văzut - să evoluezi, să faci anumite alegeri liber, după propria ta dorinţă, să creşti în iubire şi în înţelepciune. 

Clarvăzătorul suedez ne oferă o nouă viziune despre lumea de dincolo; nu o lume imobilă şi statică, ci o lume activă şi dinamică care corespunde mult mai mult înţelegerii omului modern.

Printre numeroasele sarcinicile îngerilor este - aşa cum am văzut - şi cea de a proteja şi ghida oamenii de-a lungul vieţii lor, urmărind să aibe o influenţă benefică asupra lor, dar respectând în permanenţă libertatea individuală a fiecăruia. 

Putem spune că şi fiinţele demoniace urmăresc întreaga viaţă a individului, încercând de fiecare dată când i se oferă ocazia să-l influenţeze negativ, să aducă răul în viaţa oamenilor şi urmăresc să continue această influenţă şi după moarte. Pe care dintre aceste două influenţe contrare le va alege, ţine numai de fiecare individ în parte, având totală libertate de a opta pentru una sau cealaltă, atât în timpul vieţii cât şi după moarte.

"Omul", scrie misticul suedez, "poate fi în legătură cu infernul prin intermediul spiritelor malefice care se află în lumea spiritelor, sau cu Cerul prin intermediul spiritelor benefice ale aceleiaşi lumi. De aici provine, de fapt, libertatea omului."

Putem spune, susţine Swedenborg, că există o continuă unitate între lumea noastră, şi lumile subtile, uniune care este posibilă în măsura în care omul este în aceiaşi măsură cetăţean al Pământului cât şi un potenţial cetăţean al Cerurilor.

"Fiecare fiinţă trebuie să ştie", spune în continuare misticul suedez, "că se naşte pentru a descoperi Împărăţia Cerurilor, fiind oricând binevenită. Iar cine nu este primit momentan (datorită greşelilor sale n.n.) nu înseamnă că este exclus."

Îngerii lui Emanuel Swedenborg nu sunt, aşa cum reiese din cele spuse până acum, creaţi la începutul Manifestării, ci au apărut pe măsură ce fiinţele umane au evoluat, reîntorcându-se la Tatăl.. "În Ceruri, scrie clarvăzătorul, "trăiesc cei care au privit lumea ca pe o lume a iubirii, a credinţei şi a prea măririi lui Dumnezeu." 

În infern trăiesc trăiesc cei care privesc lumea ca pe o lume infernală şi care nu au nici un fel de credinţă în Dumnezeu."
Toţi, atât îngerii cât şi demonii şi-au început existenţa pe Pământ, sau pe una dintre planetele Universului. Şi apoi au continuat să evolueze sau să involueze, ajungând ori în Împărăţia Cerurilor, ori în lumile infernale, aceasta fiind de fapt materializarea opţiunilor lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.