miercuri, 6 septembrie 2017

Cunoaşterea este o forţă.


Tratarea gândului rău se face prin substituirea cu opusul său ; alegerea prietenilor trebuie să fie un act circumspect. Gândurile rele sunt ca nişte entităţi vii, nemiloase, distrugatoare, care nu vor să fie expulzate din creier cu uşurinţă - numai în faţa gândurilor divine nu vor rezista. Când frecvenţa de vibraţie a gândurilor este joasă pe lângă gândurile negative corespunzătoare acestor vibraţii se aciuează şi cele inutile formând o colonie de viruşi psiho-informaţionali greu de distrus ; totuşi ele pot fi îndepărtate prin eforturi de spiritualizare şi credinţă care creează canale şi fluxuri noi de lumină care le vor spulbera. Toată educaţia gândului şi stăpânirea sa depind de cunoaştere şi concentrare. Concentrare înseamnă să acţionezi asupra realităţii ; dacă vrei să schimbi realitatea, schimbi direcţia concentrării prin schimbarea ideilor. Purificarea şi ordinea în gânduri sunt elemente esenţiale ale educaţiei gândului de aceea exersarea ei zilnică este obligatorie pentru a deveni nişte fiinţe centrate a căror tipare de energie sunt mai ordonate, mai armonizate, capabile să accesăm codul universal şi să înţelegem astfel la un nivel mai înalt tiparele de energie a altor fiinţe. Se spune că un gram de practică valorează tone de teorie.

Pe de altă parte binele şi răul sunt concepuţi de intelect ( intelect care este important pentru creşterea conştienţei ). Intelectul nu este rău, nici o formă sau energie a naturii nu este fundamental rea, deoarece în rău există şi o sămânţă de bine aşa cum în bine există o sămânţă de rău. Totul depinde de intenţia pe care o avem şi de modul în care ne servim de forţele naturii.Viaţa în infinita sa complexitate nu este colorată doar în alb şi negru. Judecata este una din piedicile de care ne lovim în viaţă, aşa că e bine să fim conectaţi la acea sursă divină care se află în spatele tuturor lucrurilor - Dumnezeu . Iubirea care a fost învăţătura fundamentală a lui Iisus, crează un câmp armonic care se revarsă ca o cascadă în celulele corpului şi în alte niveluri de conştiinţă ale fiinţei umane. Cei care luptă să obţină această iubire luptă eficient, pozitiv şi este spre binele, sănătatea şi fericirea lor.

Deoarece întregul univers este de natură holografică iar noi suntem parte din el, avem acces la întreaga realitate holografică a universului nostru deci şi la interiorul propriului nostru corp (vezi terapia mentală) şi de asemeni la dimensiunile non fizice ( existent în macrounivers şi microuniversul nostru ). Construcţia atomică a corpurilor noastre fizice face parte din macrocosmosul Pământului care la rândul lui este microcosmosul galaxiei în care suntem şi care la rândul ei este microcosmosul macrocosmosului Universului.

Omul este un univers în miniatură. Universul iubeşte fiecare particulă şi părticică a creaţiei din el, fiind dornic şi nerăbdător să ofere orice cantitate de viaţă oricărei părţi din el. De aceea dacă noi ne focalizăm de exemplu pe dorinţa (gândul) să ne extindem spiritual, să cunoaştem şi să înţelegem mai mult, universul se va re-orienta rapid astfel încât şi universul nostru să fie extins. Atunci vedem , simţim, cunoaştem şi trăim mai mult adevăr. Dacă vrei într-adevăr să-ţi făureşti un destin pozitiv, actul de concentrare este esenţial – gândurile şi sentimentele intense asigură o cărare luminoasă şi o comunicare mentală spre semeni, lucruri şi invers.

In concluzie, dacă vei reuşi să fii pe deplin stăpânul propriului tău mental (conştient şi subconştient) vei putea deveni stăpânul propriului tău destin pentru că în orice moment ai posibilitatea alegerii. Alegi iubirea în locul urii, alegi sănătatea în locul bolii, alegi fericirea în locul plictiselii, şi-ţi vei păstra pe cât posibil puritatea şi integritatea. Subconştientul este nelimitat şi are acces la informaţiile subconştientului colectiv al planetei, al universului, în mod nelimitat. Conştientul este limitat, dar în anumite condiţii optime poate accesa subconştientul întărindu-se şi dezvoltându-se conştiinţa de sine. De conştient ţine logica, judecata şi conştiinţa sau moralitatea astfel că soluţiile la problemele noastre le găsim dacă ne folosim conştientul aşa cum trebuie. Tot ceea ce mentalul conştient acceptă ca adevărat şi crede în mod ferm, subconştientul la rândul său va accepta imediat să realizeze ideea sau gândul exprimat de el dându-i viaţă şi expresie. Trebuie să supraveghem întotdeauna atent ceea ce gândim, ce simţim şi ce facem. Subconştientul controlează funcţiile vitale ale corpului, el cunoscând răspunsurile şi soluţiile la toate problemele existente, dar nu ne va ajuta eficient decât dacă va fi solicitat în acest sens.

Chimismul corpului nostru care generează imaginaţia, emoţiile, inspiraţia şi intuiţia sunt o parte importantă din sursa subconştientului nostru. Totuşi el nu poate avea iniţiative atâta timp cât mentalul nu-i dă dispoziţii să acţioneze în acest sens. Atunci când vrem într-adevăr să reuşim ceea ce ne propunem să realizăm, trebuie să ne imaginăm cât mai clar cu putinţă rezolvarea problemei, deznodământul fericit, bucuria împlinirii. Este esenţial să se mentalizeze cu o credinţă fermă sfârşitul problemei căci ceea ce gândim cu anticipaţie subconştientul va realiza în timp expresia finală a ceea ce am gândit, şi aceasta deoarece gândul este energie, astfel că noi putem influenţa un eveniment (acţiune) cu cât ne gândim mai des asupra lui transferându-i astfel mai multe şanse de a se realiza. De aceea şi unele afirmaţii voit repetate îşi fac drum în mod subliminal în sfera subconştientului nostru înlocuind tipare de gândire vechi care nu ne fac bine şi de care vrem să scăpăm.

Este de asemenea foarte important să te placi pe tine însuţi şi să ai întotdeauna încredere în tine indiferent de întâmplările neplăcute (sau grele, dureroase) care ţi se pot întâmpla în viaţă. E adevărat că dacă nu te placi aşa cum eşti din punct de vedere moral şi spiritual nu înseamnă totdeauna că eşti un perfecţionist, ci înseamnă că doar doreşti (poate în mod inconştient) să evoluezi, să dizolvi blocările din calea conştiinţei tale pe care vrei să o extinzi. Poate că, atunci când nu te placi nu ai destulă capacitate de a oferi şi deci de a primi dragoste. Atunci când eşti fericit cu tine însuţi înseamnă că ţi-ai rezolvat blocările din calea conştiinţei tale şi poţi fi fericit şi cu alte persoane în mod real şi adevărat şi ai capacitatea de a-ţi iubi chiar şi duşmanul care demonstrează dorinţa şi accesul spre cunoaştere a tuturor aspectelor întunecate ale minţii tale.

Cunoaşterea este o forţă. Cert este că atitudinile noastre contează enorm : de exemplu legătura dintre o poziţie negativă, un sentiment negativ şi efectele lor negative asupra corpului. Dacă acceptăm că un păcat atrage după sine o pedeapsă atunci sentimentul negativ reprezintă păcatul iar boala pedeapsa. Ca urmare se impune pe cât posibil un autocontrol al mentalului, o atitudine de autoiertare a păcatului săvârşit şi hotărârea de a nu mai repeta greşeala comisă şi de a nu mai gândi niciodată după aceea la această greşeală făcută, decât eventual ca o experienţă benefică, de a nu mai greşi. Tot ce se întâmplă în jurul nostru din toate punctele de vedere corespunde cu starea noastră emoţională (chiar dacă nu întreprindem nimic fizic). Dacă suntem echilibraţi şi calmi şi în jurul nostru va exista echilibru şi armonie. Dacă suntem jigniţi de cineva înseamnă că ni se aminteşte la cel mai subtil nivel că sufletul nostru a uitat să iubească, de aceea e bine să acceptăm ceea ce ni se întâmplă şi să zîmbim în interiorul nostru ;vom vedea mai târziu schimbarea atitudinii persoanei respective.

În cazul vindecării majorităţii bolilor şi în redobândirea starii de sănătate un aport foarte mare îl are credinţa fermă în finalizarea cu succes a procesului curativ. Cel mai bun moment pentru a impregna şi dinamiza subconştientul prin intermediul unei idei sau a unei imagini clare este starea de somnolenţă care apare înainte de a adormi (starea alfa), clipe în care legătura cu sfera subconştientului se poate realiza spontan în mod optim. În aceste clipe când mentalul conştient este suficient de liniştit şi se poate focaliza cu uşurinţă, se poate realiza prin intermediul subconştientului, ceea ce gândim şi dorim ferm şi clar (cu o credinţă puternică) printr-o imagine mentală adecvată (vizualizare ) resimţind cu anticipaţie bucuria împlinirii.

Subconştientul nu este pasiv. De aceea trebuie să îl ţinem preocupat cu gânduri pozitive, altruiste şi cu planurile noastre pe care vrem să le realizăm. Dacă îl ignorăm el se poate alimenta cu gânduri şi cu idei din mediul în care trăim, din sfera subconştientului colectiv al planetei, al macrocosmosului, care trimite continuu informaţii subconştientului fără ca noi să fim conştienţi de ele. Aceste informaţii pot fi pozitive sau negative şi ele vin din lumea fizică pe care o percepem cu cele cinci simţuri (miros, gust, auz, văz şi pipăit) şi din lumea eterică, macrocosmică şi divină. Deoarece subconştientul nu diferenţiază binele de rău sau mai bine zis informaţiile negative de cele pozitive, el acţionează asupra lor în acelaşi fel, motiv pentru care în final acţiunile noastre au succes sau nu, suntem bolnavi sau sănătoşi. În măsura în care destinul depinde de noi (încă nu controlăm deplin factorii ereditari, adică ingineria genetică), trebuie să ne folosim puterea minţii, a gândurilor în direcţia pe care o dorim şi de aceea ea trebuie să fie pozitivă, altruistă, să nu facă rău semenilor noştrii dacă dorim să fim într-adevăr oameni, să existăm, să progresăm şi să nu ne dezamăgim în final pe noi înşine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.