duminică, 24 septembrie 2017

Ingerii din ceruri descrisi de un clarvazator (2)



Îngerii mi-au spus că nu numai palatele şi casele, dar că în general toate lucrurile, care se găsesc înăuntru şi în afară corespund cu starea interioară a celui care locuieşte acel loc, fiind dăruite direct de către Dumnezeu. Casa este strâns corelată cu gradul de bunătate pe care-1 are acel înger. Lucrurile care sunt în casă corespund şi ele stării de bunătate, dar şi percepţiilor şi gradului lor de înţelegere...

Casele în care locuiesc îngerii nu sunt construite ca cele de pe Pământ; acestea sunt dăruite fiecăruia de către Dumnezeu, funcţie de starea lui lăuntrică, de receptivitate faţă de bine şi adevăr. Aceste case se modifică funcţie de starea interioară a îngerilor..."

Referindu-se la nenumăratele activităţi ale îngerilor în ceruri, Swedenborg spune:

"Urmărind să îndeplinească cu foarte multă dragoste toate sarcinile, fiecare înger se manifestă cu multă empatie şi înţelegere faţă de aproapele lui şi cu mult respect şi dăruire faţă de Dumnezeu, care este cel de la care totul porneşte. Lumea îngerilor din Cer este formată din fiinţe divine cu numeroase funcţii şi însărcinări.

Sunt îngeri care au grijă de copiii mici; alţii care îi instruiesc în perioada de creştere; alţii se ocupă de adulţii care pornesc pe calea spirituală, conducându-i spre Împărăţia Cerurilor; alţii protejează oamenii de influenţa spiritelor orientate negativ, spirite novice care adesea de abia au venit de pe Pământ; alţi îngeri îi ajută pe cei care au ajuns în lumi infernale, urmărind să-i convingă să pornească pe calea cea dreaptă..."

Foarte interesant este atunci cănd Swedenborg îi descrie pe îngerii care se află cel mai aproape de oameni, îngerii păzitori: "Aceşti îngeri sunt chemaţi de către oameni pentru a-i ajuta să elimine gândurile şi dorinţele greşite. Acest ajutor îl primim într-un mod liber, chemând spre noi sentimentele lor bune, pentru a ne ajuta să eliminăm toate intenţiile noastre orientate negativ. Toate aceste comuniuni sunt de fapt comuniuni cu Dumnezeu prin intermediul îngerilor, pentru că tot ceea ce realizează îngerii este din ordin divin..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.