duminică, 17 septembrie 2017

Ingerii in diverse religii


În Vechiul Testament, dar şi în Noul Testament apar dese întâlniri ale strămoşilor noştri cu reprezentanţi ai acestui ordin.Astfel, arhanghelul Gabriel este cunoscut ca şi vestitor al naşterilor. El a apărutElisabetei, vestind-o că va naşte un fiu; tot el a apărut şi Mariei spunându-i desprevenirea pe lume a lui Iisus, fiul lui Dumnezeu. Acelaşi arhanghel i-a apărut luiAbraham (în Geneză) aducându-i la cunoştinţă că soţia sa Sara, în vârstă şi stearpă, îi vaaduce un fiu.

Arhanghelul Mihail este cunoscut în schimb ca luptător, fiind cel care alungă balaurul,adică pe îngerul cel căzut, Lucifer, şi restabileşte regatul luminii pe pământ (de exemplu lupta arhanghelului Mihail cu Satana pentru sufletul lui Moise).

Arhanghelul Rafael ajută pe cei bolnavi şi suferinzi, alinându-i şi aducând salvări miraculoase, vindecări în cazuri aparent de nerezolvat.Sunt cunoscuţi din Biblie şi alţi arhangheli (Uriel, Zerachiel, Chamaliel, Tsaphiel), dar nu vom insista asupra acestui lucru.În Coran este adeseori citată prezenţa îngerilor şi a arhanghelilor, în special a arhanghelilor Gabriel şi Mihail. De exemplu, în prima viziune a profetului Mohamed(610 d.C.) îi apare în vis îngerul Gabriel, care, de altfel, este cel care îi revelează întreaga învăţătură divină.


Rudolf Steiner îi numeşte pe arhangheli spirite ale focului.
Conform învăţăturilor egiptene ei sunt inspiratori şi călăuze ale marilor comunităţi, grupuri sau popoare.

În sufletul fiecărui popor se exprimă viaţa unui arhanghel. Arhanghelii asigură armonia dintre viaţa individuală şi cea a colectivităţilor umane (popoare,neamuri). Ei stabilesc legături între sufletele individuale şi sufletele naţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.