vineri, 1 decembrie 2017

Gândiţi doar: „Îngeri, vă rog să mă ajutaţi!"



Credinţa în karmă este unul din modurile de a privi legea universală a cauzei şi a efectului, însă nu este singura cale. Legea cauzei şi a efectului este una din legile imuabile, dar această lege nu înseamnă că trebuie să fim "pedepsiţi" sau "blocaţi" datorită experienţelor noastre trecute. Din contră, legea cauzei şi a efectului este o lege a iubirii şi ea urmăreşte să ne elibereze de povara trecutului.

Pentru că, pe de o parte, ideea de "trecut" se bazează pe credinţa într-un timp liniar. Noi ştim că timpul este, în realitate, simultan, nu liniar. Cu alte cuvinte, tot ceea ce aţi trăit şi veţi trăi vreodată se întâmplă acum, chiar în acest moment. Şi asta datorită faptului că nu există alt moment decât acum. Oamenii de pe Pământ au creat credinţa în trecut, prezent şi viitor, ca o cale de măsurare a dezvoltării, creşterii şi împlinirilor lor. Totuşi, adevărul spiritual este că noi suntem deja împliniţi atât cât am putea dori vreodată să fim. Suntem deja "acasă", perfecţi în toate privinţele, fiindcă suntem uniţi cu Dumnezeu. Singura "cale" sau singurul "scop", dacă există vreunul, este să înţelegem că am obţinut deja tot ce dorim. Imediat ce înţelegem acest lucru, îl şi trăim.

Să exprimăm lucrurile în alt fel, deoarece este foarte important ca acest concept să fie explicat în termeni clari şi simpli. Există mai multe realităţi care co-există în acest moment. O analogie potrivită este să ne gândim la aceste realităţi ca la nişte filme care sunt fiecare pe câte o casetă video, la televizor. Putem alege să urmărim oricare film am dori. Nu trebuie să cerem permisiunea nimănui; noi suntem autoritatea care hotărăşte. Un film este într-adevăr o capodoperă, un film magnific, ce vă inspiră şi vă dă putere. Alt film este unul mediocru, realizat cu un buget modest. Iar altul este o "comedie a erorilor", în care personajele trec dintr-o încurcătură în alta. Apoi e tragedia, care e plină de drame profunde, de suferinţe şi orice probleme imaginabile.

Toate aceste filme co-există simultan, fiecare aşteptând să fie urmărit şi trăit, experimentat, în acest moment. Ce film veţi urmări şi trăi? Voi decideţi asupra gândurilor pe care alegeţi să le gândiţi. Este important pentru noi să înţelegem că noi într-adevăr ne alegem gândurile şi, prin urmare, noi alegem filmul - sau tipul de viaţă - pe care dorim să-l trăim. Fiecare din noi este la fel de îndreptăţit şi de "calificat" să aleagă şi să trăiască fiecare film. Nu trebuie să vă câştigaţi dreptul de a trăi filmul frumos, armonios. O viaţă puternică, liniştită şi plină de sensuri este dreptul vostru din naştere. Deşi trecerea prin suferinţe şi depăşirea obstacolelor este o cale de împlinire spirituală, nu este singura cale. Puteţi cu adevărat să dobândiţi iluminarea printr-o viaţă liniştită şi senină, pentru că sunteţi deja iluminaţi acum.

Dacă aţi trecut prin lipsuri, limitări ori suferinţe de orice fel, asta înseamnă pur şi simplu că undeva, în interiorul vostru, aţi ales gânduri de teamă. Uneori nu suntem conştienţi de aceste gânduri sau credem că nu le putem controla - ca şi cum gândurile ne-ar fi ales pe noi! Prin practică, puteţi deveni conştienţi ce tip de gânduri se află în mintea voastră în orice clipă. Oricând simţiţi suferinţe de orice fel, veţi şti că aţi avut un gând de teamă. Pe măsură ce veţi înainta pe calea spirituală, veţi dezvolta mai puţină toleranţă faţă de suferinţă, până când veţi atinge un punct în care veţi avea "toleranţă zero faţă de suferinţă". Din acel moment, nu veţi mai avea gânduri de teamă, veţi recunoaşte pe loc şi veţi elimina orice gânduri de teamă pe care le-aţi ales din greşeală, ocazional. Puteţi lucra cu îngerii pentru înlăturarea gândurilor de teamă şi a efectelor lor. În definitiv, îngerii sunt întotdeauna cu noi şi sunt mereu pregătiţi să ne ajute. Gândiţi doar: „Îngeri, vă rog să mă ajutaţi!" şi ei voi interveni şi vă vor ajuta să vă vindecaţi.

Fiecare gând de iubire şi fiecare gând de teamă are un efect. Gândurile de iubire vin din adevăratul vostru eu. Oricând alegeţi un gând de teamă, el rămâne agăţat de propriul ego, asemenea unui balon cu aer cald. Prin urmare, experienţele dureroase rămân legate de voi - una după alta, într-un tipar şi un ciclu ce pare rară sfârşit - atâta timp cât depindeţi de cauză sau de gândurile de teamă ale ego-ului. Totuşi, dacă eliminaţi cauza, efectele sale vor dispărea o dată cu ea.

Rezultatul minunat al acestor realităţi este că toate gândurile de teamă pe care le-aţi avut sau pe care alţii le-au putut avea despre voi, pot fi eliminate. Iar efectele lor dureroase pot fi eliminate o dată cu ele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.