miercuri, 5 octombrie 2016

Tehnica meditatiei pentru gasirea sufletului pereche


Sufletul pereche e o sintagma care, asociata cu ideea de meditatie focusata pe gasirea lui, poate starni zambete. Adeptii meditatiei insa cred ca prin meditatie focusata si prin vizualizare putem reusi sa ne canalizam toate energiile pentru a-l intalni. 

Cat e mit si cat e adevarul pur in aceasta asociere? Depinde de fiecare dintre noi. In niciun caz nu te astepta la o minune. Cert e ca prin meditatie iti poti ajuta mintea sa se deschida, sa fie mai atenta la detalii si persoane. Si, nu in ultimul rand, meditatia te ajuta sa ai o atitudine pozitiva si un moral mai bun, ceea ce duce la alegeri mai inspirate.

Sufletul pereche si autoanaliza sunt coordonatele acestei ecuatii

Pentru a face o astfel de meditatie, este recomandata o mica pregatire inainte. Ia-ti o agenda si noteaza-ti propria autobiografie spirituala, de pe vremea cand erai o adolescenta si pana in prezent. Acest pas te va ajuta sa-ti clarifici anumite sentimente, ganduri, atitudini catre oameni care au trecut prin viata ta, si chiar sa te intelegi mai bine.

Consecventa este conditia principala

Poti testa acest tip de meditatie chiar daca nu esti o persoana care mediteaza constant. Totusi, ar trebui sa stii cateva reguli minime de meditatie ca sa-ti si iasa. Daca inca nu esti familiarizata cu ele, iata un mic ghid ajutator. Inepe cu acestea si, abia dupa o perioada, experimenteaza si meditatia pentru a-ti gasi sufletul pereche.

Cele 30 de zile si cei 4 pasi

1. Intinde-te pe o salteluta. Daca nu ai asa ceva prin casa, poti sta si pe pat. Important este sa stai cat mai confortabil si sa te relaxezi total. Inchide ochii, incepe sa respiri usor si sa te focusezi cinci-zece minute numai pe respiratie, ca sa-ti golesti mintea de ganduri.

2. O data ce esti complet relaxata, imagineaza-ti ca din pieptul tau se desprind raze galbene de energie, care pleaca in Univers. Imagineaza-ti cum o caldura placuta iti umple inima si cum in jur se raspandeste o energie pozitiva.

3. Vizualizeaza cele mai importante momente ale autobiografiei tale spirituale, pana cand ajungi in prezent. Observa cum te-ai schimbat de-a lungul timpului; concentreaza-te, apoi, pe momentul actual si incearca sa-ti clarifici ce iti doresti cu adevarat.



4. Incheie aceasta parte de meditatie si incearca sa-ti vizualizezi sufletul pereche. Gandeste-te la aceasta persoana ca la un partener spiritual. Imagineaza-ti-l cu ochii mintii si nu te focusa atat pe aspectul fizic, cat pe calitatile pe care ti-ai dori sa le aiba. Este inteligent, sensibil, iubitor, generos?

5. Imagineaza-ti cum aceasta persoana se apropie din ce in ce mai mult de tine. Simte legatura care se creeaza intre voi si ramai cateva minute in aceasta stare speciala. Cand esti pregatita, incheie meditatia cu cateva ganduri in care iti exprimi speranta ca vei intalni sufletul pereche in viitorul apropiat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.