sâmbătă, 4 iulie 2015

Etapele calatoriei samanice - 5




Exerciţiu: călătoria către Spaţiul Gratiei 

Pregătiţi-vă pentru această călătorie, prin deschiderea spaţiului sacru. Aşezaţi-vă confortabil, ajungeţi la nivelul chakrei a opta şi extindeţi acest „ soare" strălucitor, pentru a vă învălui întregul corp. Realizaţi exerciţiul Micii Morţi şi călătoriţi în grădina voastră din Lumea de Jos. Când îl salutaţi pe Păzitorul Pragului, declaraţi-vă intenţia şi rugaţi-l să vă ajute să vă întâlniţi partea de Sine care a rămas întreagă şi se află încă într-o stare de graţie. Aceasta poate fi o fetiţă, un bătrân sau o femeie matură. Adresaţi-i întrebări precum: „Cine eşti?", „Ce cadouri îmi aduci?", „Cum faci să ai încredere?", „Cum te joci?", „ Cum aş putea să te caut şi să te protejez?" şi „ Ce părţi din mine trebuie să transform, pentru ca tu să rămâi cu mine?". întrebaţi-o apoi dacă este gata să vină cu voi. Uneori vă 60 va oferi o listă cu ceea ce este necesar să realizaţi, înainte să dorească să se întoarcă la voi. De exemplu, ar putea să vă întrebe: „De ce aş face acest lucru?" şi să vă spună că nu mai aveţi timp pentru inocenţa sa, pentru bucuria şi pentru jocurile sale. Câteodată vă va spune să vă întoarceţi într-o săptămână, după ce aţi clarificat relaţia voastră cu viaţa, dar vă va da sarcini aparent imposibil de îndeplinit, asemănătoare celor ce i-aufost date lui Psyche. Adesea vă va oferi o listă de credinţe, atitudini şi comportamente pe care trebuie să le modificaţi, pentru a începe călătoria eroului. Invitaţi-vă partea din Sine să se întoarcă alături de voi, atunci când este pregătită. Mergeţi înapoi în grădină şi rugaţi-o să vă urmeze. Mulţumiţi-i Păzitorului Pragului şi scufundaţi-vă în apă, permiţându-i să vă ducă în locul din care aţi plecat. Călătoriţi înapoi în camera voastră şi în corpul vostru. în continuare, deschideţi-vă braţele şi invitaţi partea din Sine să intre în corpul vostru, prin oricare chakră doriţi. Primiţi-o pe palme şi conduceţi-o la chakra aleasă. Dacă nu sunteţi siguri că aceea este chakra cărei îi aparţine părţii din Sine, aduceţi-o în chakra inimii. Respiraţi profund şi simţiţi cum esenţa părţii care v-a lipsit vă umple fiecare celulă a corpului, cu puterea şi graţia sa. Respiraţi adânc şi aveţi credinţa profundă că nu veţi mai fi niciodată separaţi de Şinele vostru. Apoi închideţi spaţiul sacru. 



Exerciţiu: afirmarea personală 

Este bine să aveţi o rugăciune personală care să reafirme că mergeţi prin viaţă într-un mod sacru, dar jucăuş, observând şi apreciind frumuseţea care vă înconjoară, reafirmând locul vostru în acea frumuseţe. 

Următoarea rugăciune, care se bazează pe un poem tradiţional Navajo, este o mantra personală pe care am folosit-o zilnic, pentru a-mi informa lumea interioară şi a-mi menţine starea de graţie. Sunt fericit să o împărtăşesc cu voi: 

Frumuseţe în faţa mea, Frumuseţe în spatele meu, Frumuseţe în jurul meu. Sunt înconjurat de Frumuseţe "Păşesc în Frumuseţe. 

Rugăciunea mea personală reafirmă darurile şi Graţia Sinelui meu vindecat. Nu există nimic mai măreţ decât puterea rugăciunii -mai ales atunci când este rugăciunea voastră personală şi vine din inimă. Pe măsură ce dezvoltaţi propria rugăciune, fiţi siguri că aceasta este o afirmaţie pozitivă. Nu trebuie să fie o cerere pentru a vi se da ceva, sau pentru a se rezolva ceva, ci o expresie a preţuirii Vieţii însăşi, o unealtă care va alimenta starea de graţie şi va restaura extazul în viaţa voastră. Repetaţi această rugăciune cu regularitate, ca şi cum aţi pune apă la o plantă. Odată recuperată, starea de graţie trebuie îngrijită şi alimentată, astfel încât să vă ajute să evoluaţi şi să vă aducă bucurie şi pace. 



O altă rugăciune pe care o puteţi repeta dimineaţa când vă treziţi, dar şi pe parcursul zilei, este următoarea: 

Mama"Pământ, tată Cer, Va mulţumesc pentru frumuseţea, şi iubirea care mă înconjoară. Fie ca eu să aduc pacea în mine însumi şi în oricine pe care-l ating, Bucurie mie însumi şi friecărei fiinte pe cate o văd. Păşesc în Frumuseţe, bucurie şi pace. 61 Deschideţi spaţiul sacru şi spuneţi-vă rugăciunea cu voce tare. Scrieţi-o şi ţineţi-o aproape de inimă. Atunci când aţi încheiat, închideţi spaţiul sacru. 


Exerciţiu: jurnal de dialog cu partea de suflet proaspăt recuperată. 

Acest dialog scris în jurnal vă va ajuta să înţelegeţi partea de suflet pierdută, astfel încât să o puteţi integra mai bine în viaţa voastră. După ce aţi realizat acest exerciţiu dialog, puteţi observa că acea parte de suflet începe să vă viziteze în vis, sau în vizualizări, în timp ce meditaţi. Ca şi înainte, începeţi prin deschiderea spaţiului sacru, iar apoi trageţi o linie verticală, în mijlocul unei pagini din jurnal. în stânga, scrieţi întrebările pentru partea de suflet pierdută, iar în dreapta paginii răspunsurile. Iată câteva exemple de întrebări: „Cum te pot proteja?", „Ce lecţii ai pentru mine?", „Ce pot să fac pentru ca să te simţi în siguranţă." şi „Care sunt darurile tale pentru mine?". Permiteţi ca acest dialog să curgă liber - nu vă grăbiţi. Când aţi terminat, închideţi spaţiul sacru. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.