marți, 9 ianuarie 2018

Iubirea zilnica


Sf. Josemaria spune: 

[Cuplurile crestine] nu trebuie sa uite ca secretul unei casnicii fericite sta in lucrurile de fiecare zi, nu in vise; secretul il reprezinta a gasi bucuria de a reveni acasa in fiecare seara, in afectiunea fata de copii, in munca de fiecare zi la care participa intreaga familie, in atitudinea pozitiva in fata dificultatilor ce trebuie primite cu suflet zambitor. (Conversatii cu Mons. Escrivá, 91)
Pentru ca o casnicie sa isi poata pastra farmecul si frumusetea initiale, sotul si sotia trebuie sa incerce sa isi reinnoiasca zilnic iubirea iar acest lucru cere sacrificii, zambete si originalitate. Este suprinzator ca un sot care ajunge acasa obosit dupa o zi de lucru incepe sa-si piarda rabdarea cand sotia continua sa vorbeasca despre ceea ce crede ca nu a mers bine in timpul zilei? (Conversatii cu Mons. Escrivá, 107)
[Sotiilor], datoria voastra este si va fi mereu aceea de a va ingriji asa cum faceati inainte de a va casatori – asa este corect, pentru ca apartineti sotului; sotii nu trebuie sa uite ca apartin sotiilor lor si le revine datoria, pentru intreaga viata, de a da dovada de aceeasi afectiune ca si tinerii abia indragostiti. (Cristos este in trecere, 26)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.