joi, 11 ianuarie 2018

Sufletele pereche din alte vieti anterioare


Dr. Brian Weiss este un adept fervent al ideii de suflete-pereche şi al reîncarnării. Absolvent al Universităţii Columbia şi al Facultăţii de Medicină de la Yale, din Statele Unite, el locuieşte acum în Miami, Florida, unde este medic psihiatru. „Am avut ca pacienţi mulţi oameni, de obicei cupluri, care mai fuseseră împreună într-o viaţă anterioară”, explică el. „Mulţi dintre ei şi-au recunoscut sufletele-pereche, călătorind împreună prin timp pentru a fi din nou împreună în viaţa actuală.”

Dar toţi aceşti ani în care i-a ajutat pe oameni să se întoarcă în timp, la vieţile lor anterioare, nu l-au pregătit în nici un fel pentru un caz extraordinar legat de doi dintre pacienţii lui - care, in urma hipnozei, s-a dovedit că fuseseră înrudiţi în existenţele lor trecute, dar în cea actuală nu se cunoşteau.

Pedro, un mexican care a cerut ajutorul doctorului Weiss după moartea fratelui său, a povestit că, într-una din vieţile lui anterioare, nişte soldaţi romani l-au legat de cai şi l-au târât pe pământ, după care l-au aruncat de la unul la altul, şi astfel s-a lovit la cap de o piatră. Apoi romanii l-au lăsat să moară în braţele fiicei lui.

Elizabeth, o femeie înaltă, cu o carieră strălucită în afaceri, a venit la doctorul Weiss după ce a citit una din cărţile lui, simţind că viaţa ei e un dezastru, întorcându-se în timp, ea a descris o viaţă în care se numea Miriam, femeie care-şi văzuse tatăl murind în braţele ei după ce fusese târât cu caii de către romani.

Pedro şi Elizabeth (pseudonime alese de doctorul Weiss pentru a asigura confidenţialitatea pacienţilor lui) au venit la şedinţele doctorului Weiss timp de mai multe luni. Aveau programare în zile diferite şi nu se cunoşteau între ei. Şi nici psihiatrul n-a observat asemănările dintre poveştile lor, deşi ei păreau a juca roluri diferite în aceleaşi scene. Apoi, spre sfârşitul tratamentului, doctorul Weiss şi-a examinat însemnările şi s-a convins că cei doi erau destinaţi unul celuilalt.

„Până atunci nu mai întâlnisem suflete-pereche care să nu se cunoască în viaţa actuală”, scrie doctorul în cartea lui, Only Love is Real [Iubirea este singura realitate], „În cazul respectiv, sufletele-pereche călătoriseră timp de 2.000 de ani ca să fie din nou împreună. Călătoriseră atâta amar de vreme, se aflau la o distanţă de câţiva metri şi de câteva minute unul de celălalt, dar încă nu se întâlniseră.”

Ce era de făcut? „Eram extrem de constrâns de «legile» psihiatriei, dar şi de regulile mai subtile ale karmei”, explică el. Nerespectarea confidenţialităţii pacientului poate fi o dovadă de malpraxis. Dar Pedro intenţiona să se mute înapoi în Mexic. „Dacă Pedro şi Elizabeth nu se întâlneau cât mai curând, după aceea aveau să locuiască în ţări diferite, iar probabilitatea ca ei să se întâlnească în această viaţă s-ar fi redus extraordinar de mult.”

Soluţia găsită de doctorul Weiss a fost să le fixeze şedinţele una după alta, astfel încât, după terminarea consultaţiei, Pedro s-o întâlnească pe Elizabeth în sala de aşteptare. Şi s-au întâlnit. S-au uitat unul la celălalt. Şi au trecut mai departe, „întâlnirea pe care le-o aranjasem eu fusese prea subtilă, prea scurtă”, scrie doctorul, adăugând: „Din fericire, minţi mai creative decât a mea conspirau cu dibăcie din înalturi, punând la cale o întâlnire între Pedro şi Elizabeth. Regăsirea lor a fost predestinată. Ce s-a întâmplat după aceea a depins numai de ei”. Pedro s-a dus la aeroport ca să ia bilet pentru călătoria lui înapoi în Mexic. Şi Elizabeth se dusese la aeroport, la o altă oră, ca să ia avionul spre o importantă întâlnire de afaceri. Dar zborul ei a fost amânat, din cauza unor defecţiuni tehnice, aşa că a fost transferată în acelaşi avion cu Pedro. S-au recunoscut în sala de aşteptare şi au început să vorbească timid unul cu altul. Nu după multă vreme au cerut să li se schimbe locurile, pentru a putea sta unul lângă celălalt în avion - iar când au trecut printr-o zonă cu turbulenţe, Pedro a luat-o pe Elizabeth de mână. „Elizabeth a simţit atunci cum nenumărate vieţi anterioare se trezesc în ea.”

Doctorul Brian Weiss încă mai ţine legătura cu Pedro şi cu Elizabeth. Cei doi s-au căsătorit şi sunt fericiţi. Locuiesc în Mexic şi au o fetiţă foarte frumoasă.

Deşi a jucat şi el un rol în întâlnirea celor doi, psihiatrul ne sfătuieşte: „Nu trebuie să-ţi faci niciodată griji pentru întâlnirea sufletelor-pereche. Astfel de întâlniri ţin de destin. Sigur vor avea loc. După regăsire, cei care decid sunt cei doi parteneri înşişi [...]. O dată înfiripată, dragostea învinge toate obstacolele”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.