joi, 10 august 2017

Nuferii sperantei



M-am intrebat de foarte multe ori de unde vine speranta?

Nimic nu se construieste fara credinta, eu asta am invatat.

Sunt oameni peste care trecerea anilor nu lasa urme.Intotdeauna acei oameni cred cu putere in ceva, au avut niste principii de viata foarte sanatoase.Exista oameni care au trait drame repetate, care insa nu si-au pus pecetea urata peste chipurile lor, deoarce forta sufleteasca a acestor oameni a fost imensa.

Sunt calatori in aceasta lume carora le simti puterea interioara.Nu sunt neaparat oameni frumosi, cu acea frumusete angelica dar sunt oamnei care iradiaza caldura si putere, care impun respect.

Simpla lor prezenta linisteste.

Viata aceasta nu ar fi grea, pacatele si povara acestora ne trag in jos.Povara neeliberata a dezamagirilor si tristetilor duce la sinucideri..disperarea macina si oamenii se imbolnavesc la propriu...mor sufleteste!

Speranta.Este un spirit scapat odata din celebra cutie a Pandorei.Ma mir ca a avut timp sa zboare in lume printre toate relele care au iest de acolo.




Imi plac nuferii albi.

Pe ei, ca flori i-am asociat cu speranta..poate ca sunt atat de delicati, au o fragilitate speciala, dar sunt de o frumusete exceptionala.

Fiecare dintre noi trebuie sa invete sa se transforme intr-un pescar pe apa vietii, ca sa stie cand sa inchirieze o barca si sa plece sa culeaga nuferii sperantei.

Cu foarte mare grija, sa umpleti barcile cu flori!

Sa va faceti in suflete biserici si sa duceti nuferii acolo, ca la un altar.

Ori de cate ori necazurile va incearca, oameni, porniti in vis pe ape la cules de nuferi albi pana cand simtiti ca, suferintele dispar sau se estompeaza.

Daca simtiti nevoia construiti imaginar catedrale pana la cer, depinde cat de mari sunt durerile din suflet….si sa nu uitati niciodata sa-i multumiti lui Dumnezeu cand depasiti incercarile grele.Este cea mai mare dovada a respectului de sine!

V-ati intrebat vreodata de ce in unele culturi cand mor oamenii se dau pe apa flori si lumanari?
Sunt ritualuri stravechi si magice, pentru ca apa vindeca.

Sa ne intalnim in vise la cules de nuferi albi,multa iubire si credinta pentru fiecare! Autor Maria Bogdana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.