luni, 29 mai 2017

Cum sa-ti transformi radical destinul karmic


Cazi de sapte ori, ridica-te de 8 ori. (proverb japonez)

Te-ai gandit nu doar o data, ci de mai multe ori, ca ai ‘harul’ de a atrage ghinionul in jurul tau? Ai ajuns nu doar o data, ci de mai multe ori, la concluzia ca dragostea si norocul s-au nascut doar pentru altii, dar pentru tine nu? Vrei inainte de toate soare si lumina si pe strada ta? Ai impresia ca iti merge ‘prost’ indiferent de cat de bine te-ai stradui sa faci totul sa mearga? Este adevarat, suntem cu totii supusi legilor karmei. In functie de ceea ce am facut si facem, karma ne influenteaza pe fiecare in parte. Dar nu suntem insa sclavii totali ai karmei. Nu suntem victimele ei sigure si ireversibile. Nu trebuie sa dam neputinciosi din umeri in fata karmei si a consecintelor ei. 
Orice karma, prin insasi natura sa, este supusa potentialitatii schimbarii ei. Karma poate fi imbunatatita, curatata, transformata. Oricine poate inlatura efectele karmei provocate de el insusi sau de altcineva, in aceasta viata sau in alta. Prin urmare, destinul karmic poate fi si el schimbat. Chiar si in religiile lumii sunt sugerate anumite modalitati pentru a contracara efectele pacatelor si ale faptelor rele: postul anuleaza lacomia si excesul de mancare, celibatul anuleaza permisivitatea sexuala, rugaciunea anuleaza cautarea implinirii materiale, serviciul adus celorlalti anuleaza egoismul, pelerinajul spiritual anuleaza cautarea de bogatii materiale, palpabile. 


Ce reprezinta insa de fapt karma si ce inseamna curatarea ei? 

“Karma este ceea ce facem in fiecare zi, este de fapt un alt cuvant pentru “actiune”. O actiune (beau o ceasca de cafea) creeaza o memorie (mi-a placut acea ceasca de cafea) care creeaza o dorinta (vreau o alta ceasca de cafea) care creeaza o actiune si determina inceperea ciclului din nou. A-ti schimba karma este ca si cum ti-ai schimba obiceiurile. Trebuie doar sa faci ceva DIFERIT. Multi dintre noi sunt insa atat de conditionati incat nici nu ved ca poate exista ceva diferit de facut, ALTCEVA. Avem nevoie sa ne deschidem noi insine catre posibilitatile infinite care exista acolo pentru noi”, afirma Lissa Coffey, autor a patru carti si expert in spiritualitate si relatii.
Karma poate fi imbunatatita, curatata, transformata. Oricine poate inlatura efectele karmei provocate de el insusi sau de altcineva, in aceasta viata sau in alta. Destinul karmic poate fi si el schimbat. 

Iata cateva modalitati prin care iti poti influenta destinul si iti poti transforma karma negativa intr-una pozitiva: 

Faptele bune iti asigura un loc un univers si nu, nu trebuie sa fii habotnica ca sa crezi acest lucru. Faptele bune au puterea de a rasturna karma in favoarea ta. Nu face insa nimic de ochii lumii, pentru a primi apreciere si stima celorlalti sau pentru a primi altceva la schimb. Nu te astepta sa fii recompensata pentru fapta ta si nici nu scoate ochii pentru ea. Lasa-te antrenat in fapte bune pentru ca acea fapta buna te face sa te simti bine. Nici nu trebuie sa faci fapte bune exorbitante sau de proportii cosmice. Orice gest sau actiune, oricat de mica sau insignifianta ar parea, daca face un bine cuiva, iti va face un bine si tie pe viitor. Vei constata acest lucru in curand…


"A face un compliment este ca si cum ai zambi cu vocea"... 
Asigura-te ca ai in vedere toate optiunile, nu doar o optiune. Alege intotdeauna sa iei cina doar intr-un anumit local, cu o anumita influenta? De ce sa nu optezi si pentru un alt restaurant? Se poate intampla sa iti placa chiar mai mult. In acelasi timp, complimentele, cuvintele de apreciere si recunostinta sunt o metoda eficienta de a-ti influenta pozitiv karma. Cuvintele pozitive atrag la randul lor cuvinte pozitive. Atunci cand sunt facute sincer, ele sunt primite cu sinceritate. Energizeaza, stimuleaza si atrag la randul lor energiile pozitive. “A face un compliment este ca si cum ai zambi cu vocea. Face oamenii sa se simta mai bine si sa fie mai increzatori. Nu fa insa pur si simplu complimente. Crede in complimentele tale !

Ganduri. Trecut. A ierta. ALTCEVA.

Fa curat si lumina in interiorul tau. Iarta. Iarta-ti trecutul. Sparge tiparul de rutina in care te afli zilnic. Daca ceva nu merge bine, poate merge din cauza ca nu este acel ceva care trebuie. Cauta-l in altceva, ALTFEL, altcumva. O simpla alegere, o alta alegere, iti poate deschide drumul catre posibilitati nemarginite. Poate ca este momentul sa inchizi ceva si deschizi altceva. Uneori lucrurile trebuie impulsionate. Ca sa ajungi la destinatia ta de peste mari, trebuie sa agiti valul mai intai. Asigura-te ca atunci cand te angajezi in ceva anume, intentiile sale sunt de factura pozitiva. Intentia influenteaza potentialitatea. Scapa de gandurile negative caci ele se rasfrang in actiunile tale, in tot ceea ce are loc in exteriorul tau. “Mintea este un instrument minunat, insa un stapan teribil. Din experienta mea, manifestarea incepe cu gandurile, iar gandurile trebuie disciplinate si educate prin efort constient”, spune parapsihologul Anauel.
Iarta-te daca ai gresit. Iarta-i pe cei care au comis greseli fata de tine. Initiaza aceasta dorinta si las-o sa se manifeste. Intentia ta trebuie sa fie pura, autentica si reala. Lasa trecutul sa se inchida, 
fa-ti curaj si permite-ti sa mergi mai departe. Manifesta dorinta pe masura de a lasa trecutul sa se inchida si de a merge mai departe. Nu iti bloca auzul fata de ceea ce universul vrea sa te invete sau sa iti spuna. 
Mesajele sale sunt pretutindeni, chiar si in acele lucruri negative care ti se intampla.

Daca ti se intampla sa ramai mereu blocat in trafic, nu il percepe ca pe un lucru rau care ti se intampla. Poate ca universul iti transmite un semn sau un mesaj. Care sa fie acela? Rabdarea. Poate ca trebuie sa inveti lectia rabdarii. Si cel mai important: iubeste. Accepta. Nu doar pe tine, nu doar pe cel care iti este alaturi zi de zi. Iubeste viata, iubeste-i pe toti cei din jurul tau. iubeste lumea, iubeste soarele, iubeste apa, iubeste tot ceea ce te inconjoara. Accepta. Accepta-te pe tine. Accepta tot ce se afla in jurul tau. Accepta ceea ce nu poti schimba, dar schimba ceea ce sta in puterea ta. In bine.

Cum sa atragi karma pozitiva in relatiile de iubire

Iubirea este unul dintre cele mai intense si profunde sentimentele, bratul de emotii care le ingemaneaza pe toate celelalte. Este incredibil cum un simplu sentiment, aparent insignificant, poate produce reverberatii atat de profunde in timp si spatiu. Este incredibil cum, de multe ori, karma este generata tocmai de acest sentiment, de lipsa lui, de exacerbarea, de neimplinirea sau de manifestarea sa gresita sau negativa. Se poate intampla de multe ori sa te simti prinsa intr-o situatie fara iesire, in acelasi tipar de situatii, sa fii atrasa de acelasi tip de barbati, sa repeti aceleasi greseli in relatiile tale de iubire, sa crezi ca de data aceasta ai gasit barbatul perfect si sa constati ca si de data aceasta barbatul tau perfect comite acelasi greseli pe care le-au comis barbatii din relatiile tale anterioare. 

Si te intrebi… DE CE? De ce iti permite viata? De ce iti permite destinul? De ce iti permiti tu? CUM? DE CE NU? De ce nu poti sa spargi tiparul karmei negative? Ba poti. Si nu trebuie sa faci lucruri spectaculoase pentru a atrage karma pozitiva in prezentul tau. 

Putem duce cu noi karma negativa din trecut sau o putem genera in prezent. 
Actiunile, gesturile si cuvintele noastre au puteri infinite. Abuzurile, minciunile, infidelitatea, ranirea persoanei iubite, resentimentele, gelozia sau posesivitatea, manipularea, dorinta de a schimba persoana iubita… toate acestea pot genera karma negativa. Este usor sa dai drumul ghemului de actiuni negative si acesta sa se desire in continuare. Dar nu este nici imposibil si nici in afara legii sa incepi actiunea reversibila si sa aduni ghemul la loc, in starea lui initiala. Creeaza karma pozitiva in jurul tau, in relatiile cu ceilalti, dar si fata de persoana iubita. Indiferent ca este un gest infim sau un cuvant care atinge sufletul intr-un mod frumos, arata-i afectiunea in felul in care stii tu sa o arati. La fel cum este si ea cu tine, fii deschis, bun, intelegator fata de persoana iubita. Acordati intotdeauna atentie cuvintelor, actiunilor si gesturilor pe care vi le adresati reciproc. 
Adresati-va unul altuia cuvinte frumoase si complimente, fara sa fie mecanice sau de forma. Continutul trebuie sa fie pur, neprefacut. Incarcati-va cuvintele cu sinceritate si asigurati-va ca exprima ceea ce simtiti unul fata de altul. Uneori, poate de prea multe ori, ne purtam mai frumos cu cei straini de noi si de sufletul nostru, decat cu persoana pe care o iubim. Uneori, suntem prea egoisti, prea infasurati in valul propriei persoane, asteptam prea multa iubire de cealalta parte a baricadei ca sa o putem oferi noi mai intai. Intr-un secol care promoveaza fericirea de sine pare un autosacrilegiu si calcare de sine in picioare sa doresti mai intai fericirea celuilalt… Daca si celalalt simte insa acelasi lucru ca si tine, de ce nu atunci? 
Pentru a indeparta karma negativa acumulata din trecut, invata sa ierti si sa te ierti. Inchide ranile din trecut si iarta pe cei care le-au pricinuit. Resentimentele sau sentimentele de manie, ura, furie, orientate catre cineva care ti-a gresit in trecut pot produce efecte neasteptate in karma iubirii din prezent. Forta pe care o investim uneori in sentimentele negative poate fi uluitoare, iar energia ei poate produce catastrofe, indepartand energia pozitiva. Cand stii si poti sa uiti si sa ierti, atragi din nou iubirea. 
Un alt moment in care in loc sa lasam loc karmei pozitive o intensificam pe cea negativa este reprezentat de certurile si conflictele in cuplu. 

In unele situatii, se poate intampla sa ajungem in acel punct critic in cuplu in care, pentru a ne elibera de sentimentele negative, sa simtim nevoia sa tipam la celalalt, sa il ranim prin vorbe, sa ii reprosam, sa ii adresam cuvinte despre care stim ca vor provoca durere. In aceste situatii, este indicat, sa va controlati iesirile. Faceti apel la puterea voastra de stapanire. Inainte de a va lasa prada primului imbold de a spune tot ce va trece prin minte, inima si gura inspirati adanc si expirati la fel de profund. Eliberati-va de sentimentele negative, racoriti-va inima sau faceti o plimbare scurta pe afara inainte de a continua conversatia cu partenerul. Veti vedea problema dintr-un alt punct de vedere, veti fi mai calm si va veti purta cu mai multa maturitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.