luni, 29 mai 2017

Ingerii respectului


Îngerii respectului ne învaţă să respectăm divinitatea şi să fim demni de condiţia noastră umană. Respectul este o datorie umană, care-l înalţă pe cel care-l manifestă. Fiecare om are dreptul să fie respectat şi este demn de respect prin simplul fapt că este purtător al divinităţii.Respectul de sine implică să ne îngrijim de propriile necesităţi de natură sufletească, mentală, spirituală sau fizică. E important să ţinem cont de aceste necesităţi atunci când facem alegeri, altfel, mai devreme sau mai târziu, ele vor ieşi la suprafaţă. 


În măsura în care ne respectăm pe noi înşine, îi respectăm şi pe cei din jur.Respectul înseamnă bun simţ şi delicateţe. Înseamnă să-l asculţi pe celălalt chiar dacă nu eşti de acord cu el, să cauţi să-i înţelegi punctul de vedere, să iei în considerare simţămintele sale, să-i laşi spaţiu de mişcare, să comunici cu el deschis şi sincer, să-l ajuţi în loc să-i judeci neputinţele. Când cineva este respectat, el se poate manifesta aşa cum este, se poate arăta aşa cum se simte.

Îngerii respectului ne învaţă să ne delimităm “graniţe” între spaţiile intime, astfel încât să nu agresăm liberul arbitru al celorlalţi. Dumnezeu ne-a făcut acest dar de preţ şi îl respectă El Însuşi împreună cu toate entităţile cereşti.E important să respectăm libertatea de manifestare a fiecăruia, în conformitate cu adevărul său jpersonal. Aceasta presupune să-l acceptăm pe celălalt aşa cum poate să fie la un moment dat, fărăa-ljudeca. Putem împărtăşi propriul adevăr la rândul nostru, propriile opinii şi convingeri referitoare la un aspect al vieţii sau la o situţie, lăsându-i însă pe cei din jur să preia ceea ce au nevoie şi li se potriveşte din ceea ce le oferim.Cu toţii avem nevoie de spaţiu pentru a respira liber. Nu ne place ca cineva să pătrundă indiscret în spaţiul nostru intim. Când nu este păstrată distanţa cuvenită ne simţim lezaţi în demnitateanoastră. Îi rugăm pe îngerii respectului să ne ajute să recunoaştem mai întâi şi apoi să respectăm necesităţile fiinţei noastre, să creăm un spaţiu intim în care să putem fi noi înşine. Să avem înţelegerea şi puterea de a respecta libertatea şi demnitatea celor din jur, să nu încercăm să facem ordine în viaţa lor, să-i schimbăm sau să-i judecăm.

Recunosc şi respect necesităţile fiinţei mele şi demnitatea divină a fiecărui om

Rugaciune: " Ingeri ai respectului, va rugam sa ne invatati sa fim demni de conditia noastra umana, sa recunoastem si sa respectam divinitatea in interiorul nostru si oriunde in afara noastra. Sa-i ascultam pe ceilalti, chiar daca nu suntem de acord cu ei , sa cautam sa le intelegem punctul de vedere, sa le luam inconsiderare simtamintele, sa comunicam cu ei deschis si sincer, lasandu-le spatiu de miscare, sa-i ajutam in loc sa le judecam neputintele. Ajutati-ne sa avem intelegerera si puterea de a respecta libertatea de manifestare a fiecaruia, in conformitate cu adevarul sau personal."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.