marți, 30 iunie 2015

Calatorie samanica




Samanism: Prezentare scurtă

Samanismul este cea mai veche practica spirituala cunoscuta omenirii. Stim din dovezile arheologice ca aceasta practica dateaza de cel putin 40000 ani. Unii antropologi cred ca practica dateaza peste 100.000 de ani.

Cuvântul "shaman" vine de la tribul Tungus în Siberia si inseamna vindecator spiritual sau unul care vede în întuneric. Samanismul a fost practicat în Siberia, Asia, Europa, Africa, Australia, Groenlanda,nativ America de Nord si de Sud.

Un shaman este un barbat sau o femeie care utilizează capacitatea de a vedea "cu ochii puternic" sau "cu inima" de a călători în tărâmuri ascunse. Samanul interactionează direct cu spiritele pentru a aborda aspectul spiritual al bolii și de a efectua extragerile sufletului, preia puterea pierduta,elimina blocajele spirituale. Samanul ghiceste de asemenea, informatii pentru comunitate. Samanii actionează ca vindecatori, doctori, preoti,preotese, psihoterapeuti, mistici si povestitori.

Shamanismul ne învată că tot ceea ce există este viu si are un spirit. Samanii vorbesc de o retea de viată care se conectează toată viata si spiritul care traieste in toate lucrurile. Totul de pe pământ este interconectat si orice convingere că suntem separati de alte forme de viata, inclusiv pământul, stele, vânt, etc este pur o iluzie. Rolul samanului în comunitate este pentru a mentine armonia si echilibrul între omenire si fortele naturii.



Una dintre cele mai importante ceremonii a unui saman se numeste călătorie samanică. Un shaman este un barbat sau o femeie care merge intr-o stare modificata de constiinta si calatoreste in afara timpului in taramurile ascunse. Văd realitatea ca un univers paralel cu al nostru.

In aceste realităti ascunse, există spirite care ajută, spirite compasiune care oferă îndrumare de asemenea, ajutorul lor de vindecare în numele tuturor formelor de viată de pe pământ.

De obicei samanii folosesc o formă de percutie, în special tobe sau zăngănit, pentru a merge intr-o stare modificată care permite sufletului liber al samanului sa calatoreasca în lumile invizibile.

Lumile ascunse  sunt cunoscute ca sub lumea sau Lumea de Jos, Lumea Mijlocie si Lumea de Sus. Există numeroase niveluri atât în lumea inferioară de asemenea, în Lumea Superioară si sunt în afara timpului. Trăim într-un univers nelimitat.

Samanismul este un sistem de revelatie directă. Toti samanii pot descrie experientele diferit.
Lumea de Jos este atinsa călătorind printr-un tunel care duce în pământ. Această lume pare a fi foarte pământeasca si se caracterizează prin pesteri, mări, jungle dense, păduri si deserturi. Fiintele care locuiesc in lumea de Jos sunt duhuri de animale, copaci, plante, roci si precum spiritele umane care au legătură cu misterele de pe pământ.

Cele două tipuri mai frecvente de spirite care lucrează în parteneriat cu samanul sunt animale de putere, de asemenea, numit spirite păzitori, precum există profesori în formă umană.

Culturile samanice cred că atunci când suntem născuti, spiritul de la cel putin două animale rămân cu noi pentru a ne mentine sănătosi emotional si fizic, să ne protejeze de rău. Aceste animale sunt asemănătoare in credinta crestină cu îngerii păzitori. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.