vineri, 8 ianuarie 2016

Mic tratat de fericire



Pentru unii fericirea inseamna a avea totul, adica o viata fara griji si probleme, dar nu se poate, asa cum a spus si Vanga, platim un pret prin suferinta noastra, pamantului care ne suporta.
Multi dintre noi avem vise si dorinte, pe care le vrem implinite, iar cand se intampla, suntem fericiti, iar cand un necaz vine pe langa fericirea primita, nu ne place. Nu cred sa existe in lume, cineva care a fost fericit de la nastere pana la moarte.
Sigur, va vin in minte exemplul celor bogati, dar nici ei nu sunt scutiti de probleme, iar televiziunea si ziarele sunt pline de stiri, care va anunta ca cei bogati au necazuri.
Poate, un maestru spiritual ? Nici macar un maestru spiritual nu are imunitate impotriva necazurilor, singurul secret al lui este ca stie cum sa primeasca vestile rele si cum sa le faca fata. 
Am primit in ultima vreme, emailuri de la oameni care au necazuri si sunt disperati. Isi doresc sa scape, e un lucru normal sa iti fie bine, insa disperarea si renuntarea la lupta, gandul ca moartea e singura rezolvare, e o greseala.
Mai bine energia pe care o mai aveti, o folositi pentru a iesi din situatia respectiva pentru ca asta e adevaratul secret al fericirii.
Cum sa faci fata vietii, cand ai necazuri ? 
Sa nu renunti niciodata la binele care va veni pentru ca, asa cum noaptea se termina pentru a lasa locul unei dimineti pline de soare, pana la urma se va termina si "raul" care a venit in viata voastra.
Dar sa luam "raul" si sa-l analizam mai atent, sub lupa realitatii.
Avem datorii, ne-au furat hotii, ne-a murit cineva, boli, etc.
Trebuie sa stim ca intr-o zi de liniste, apare si furtuna si ce facem ?
Stam in ploaie, in bataia vantului si plangem in genunchi ? Nu, instinctul care exista in fiecare din noi, ne sopteste sa fugim din calea urgiei, sa ne adapostim undeva, in siguranta.
La fel este si cu necazurile, desi uneori ni se pare ca nu mai putem face fata si ca vom capitula in fata lor, exista undeva speranta care ne asteapta, sa ne ia in brate pentru a ne simti protejati.
Cereti ajutor lui Dumnezeu, ingerilor si chiar oamenilor in care aveti incredere. Insa trebuie sa fie o persoana puternica, care sa va ajute sa va ridicati, pentru ca uneori stanca din mijlocul oceanului e acolo, pentru cei care naufragiaza. Totul e sa vedeti stanca si sa va urcati pe ea si fiti siguri ca va veni si corabia care va salveaza.
Asta e diferenta intre cei care trec usor peste necazuri si cei care sunt disperati. Paharul plin iti alina setea, decat cel gol. Uneori depinde de noi, sa umplem paharul cu ceea ce ne dorim sa bem.
Dorintele se implinesc cateodata mai tarziu, Universul ne testeaza sa vada, daca suntem pregatiti pentru fericire.Binecuvantari !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.