luni, 25 ianuarie 2016

Universul nostru


Voi sunteti cei care preiau impresiile din fiecare eveniment; sunteti cei care interpretati evenimentul.
Este extrem de important cum percepeti lumea voastra.
Lumea exista in Fiinta voastra, pentru ca voi purtati lumea voastra.
Voi sunteti cei care purtati aceste impresii in propria voastra Fiinta, in propria voastra constiinta. Aceasta lume va exista in constiinta voastra. Este rezultatul a ceea ce vedeti; un rezultat al propriei voastre perceptii interioare. Intelegeti ce va spun?
Cand va petreceti tot timpul comparandu-va cu altii, ce faceti? Ce aduceti in Universul vostru? Este mai important sa incepeti sa observati cum vedeti voi Universul si sa cautati o interpretare care sa va inalte spre libertate.
Cand credem ca avem un anumit statut si ca ajutam lumea, iar lumea nu mai poate fara noi, nu este adevarat.
Acesta este un gand de imensa mandrie pe care il cream in lumea noastra interioara. Cunoasteti povestea despre cei care s-au inaltat singuri sus, incat atunci cand a venit caderea, aceasta a fost zguduitoare.
De aceea, trebuie sa privim lumea ca pe o sansa.
Fiecare eveniment in spatiu este o sansa pentru noi, o sansa de a invata si de a creste.
Nu se refera la nimeni altcineva. Totul este legat de sansa ce ne este data in fiecare eveniment, ca sa devenim liberi, sa practicam invataturile.
Pentru ca la sfarsit, vom fi doar cu noi insine si cu Universul pe care l-am creat. Nimeni altcineva nu va avea importanta.
Mereu suntem cu noi insine in fiecare traire pe care o avem, chiar si in placere.
Totul este legat de ceea ce se intampla in noi. Ganditi-va la aceasta. Este ceea ce dobandim prin trairea experientei. Ea nu este legata de nimeni altcineva. Credeti ca ar putea avea legatura cu altcineva, dar de fapt totul este legat de intreaga traire senzuala din voi.
De aceea, este foarte important sa observati ce se intampla in lumea voastra si sa vedeti lumea astfel incat sa va ajute in drumul vostru catre libertate.
Cand cineva se manie, cum veti interpreta acea intamplare? Lumea pare sa vina spre voi cu aceasta imensa energie de manie; iar voi, cum veti face fata?
Cum veti interpreta aceasta intamplare? Va veti lasa rapiti de ea, in tot felul de ganduri si raspunsuri negative, pentru ca apoi sa duceti aceste impresii cu voi, in Fiinta voastra interioara? Este acesta darul pe care intamplarea vi-l da?
Sau veti spune: “Hai sa imi asum responsabilitatea pentru aceasta intamplare. Ce voi lua din acest eveniment? Care este invatatura pentru mine? Care sunt amintirile pe care le doresc din acest eveniment?“
Acesta nu este un lucru care ii priveste pe altii; totul se refera la ceea ce veti duce in Universul vostru.
Apoi, cand va ganditi la acest lucru, vedeti ca nu se refera la altcineva: este modul cum consider eu acest eveniment, cum interpretez eu acest eveniment.
Este vorba despre oportunitatea pe care acest eveniment o reprezinta pentru mine, pentru ca eu sa imi ridic energiile. Atunci, imediat incepeti sa va asumati responsabilitatea.
Va spuneti: “ Hai sa consider acest eveniment altfel, pentru ca eu vreau sa pastrez in memoria mea o inregistrare diferita a acestui eveniment, o impresie diferita despre acest eveniment.” Atunci, fiecare eveniment din lume devine important. Va fi interpretat prin felul cum il abordam si prin ceea ce ducem cu noi din acel eveniment.
Aceasta nu se refera la nimeni altcineva din aceasta lume. Se refera la noi!
Daca hotarati sa purtati bagajele tuturor si sa fiti impovarati, ceilalti tot isi vor urma propriul drum.
Toti isi vor croi drumul spre libertate, dar tu vei ramane sa cari toate bagajele acelea grele, pe care le-ai creat.
Tu insa dai vina pe ceilalti spunand: acea persoana m-a infruntat; dar acea persoana este rezultatul creatiei tale. Iar tu ramai sa cari toate aceste bagaje cu tine, in timp ce ceilalti sunt fericiti pe drumul lor.
In ce mod tratati Universul vostru? Este vorba de voi; este Universul vostru.
Totul se intampla in constiinta ta. Cum tratezi propriul Univers? Acest lucru te coboara in limitare? Ai de gand sa ramai asa? Privesti la cei care practica si abia apoi iti spui: “Acum voi practica si eu, pentru ca toata lumea practica” Asteptati ca altcineva sa va inspire? Si sa va spuneti: “Ei nu fac asta, asa ca nici eu nu o fac.” Asa vrei sa procedezi?
Este aici vorba de altcineva, nu de voi?
Sau, daca profitati de sansa, veti spunei: “Nu conteaza cati nu fac acest lucru, eu ma apuc sa il fac pentru ca este important pentru mine.”
Toti acei dintre voi care va comparati cu altii, care ii carati pe altii in voi, ii invinuiti pe ei si pe toata lumea, cand de fapt acestia reprezinta bagajul vostru!
Eu am invatat foarte devreme acest lucru, in desfasurarea jocului; asa ca m-am debarasat de toate acele bagaje.
Maestrul Sri Vasudeva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.