luni, 11 aprilie 2016

Paşi către fericire




1. William James afirmă că, cea mai mare descoperire a secolului a fost revelarea puterii nesfîrşite a subconştientului, dinamizat de credinţă.

2. În fiecare dintre noi sălăşluieşte o forţă imensă. Dacă veţi dobîndi o încredere deplină în ea, toate visurile vor deveni realitate, chiar şi acela de a fi fericit.


3. Cu ajutorul acestei forţe latente, veţi transforma răul în bine, vă veţi împlini aspiraţiile. Aceasta este afirmaţia cuvintelor biblice: “Cine are încredere în Etern (legile subconştientului), acela este fericit.”.

4. Alegeţi întotdeauna fericirea. Ea poate deveni o obişnuinţă, dacă o întreţineţi cu perseverenţă.

5. Dimineaţa, cînd deschideţi ochii, spuneţi: “Astăzi aleg fericirea; începînd de acum voi avea succes. Doresc ca toate acţiunile mele să fie bune. Dăruiesc dragoste şi bunăvoinţă tuturor fiinţelor. Sufletul meu se umple de pace”. Concentraţi-vă plini de iubire asupra acestor gînduri.

6. Fiţi recunoscători pentru toate binecuvîntările care vă sunt dăruite. Rugaţi-vă pentru fericirea, pacea şi prosperitatea tuturor fiinţelor acestei lumi.

7. Trebuie să doriţi cu sinceritate să fiţi fericiţi, căci nimic nu este obţinut fără o aspiraţie intensă. Imaginaţia controlată şi încrederea vă sunt ajutoare nepreţuite.Imaginaţi-vă cum ar fi dacă dorinţa v-ar fi îndeplinită şi trăiţi plenar această stare.Chemaţi prin rezonanţă starea pe care o invocaţi.

8. Gîndurile sumbre, pline de neîncredere, de griji, mînia şi ura vă vor aduce în timp numai suferinţă, nefericire şi deprimare. 
Amintiţi-vă că întreaga manifestare are o anumită bază mentală; ceea ce gîndiţi se va împlini mai devreme sau mai tîrziu.

9. Nici cu toate bogăţiile din lume nu se poate cumpăra fericirea. Unii milionari sunt fericiţi, alţii suferă de depresiuni cronice. Unii săraci sunt fericiţi, alţii sunt mereu trişti. Unele cupluri sunt reuşite, altele nu. Fericirea nu depinde de situaţia socială sau materială, ci de atitudinea interioară, de starea lăuntrică.

10. Bucuria interioară este rodul minţii perfect calme. Umpleţi-vă mintea cu gînduri echilibrate şi senine; nimic nu va fi atunci imposibil.

11. Ceea ce este în afară nu trebuie să vă perturbeze fericirea. Gîndiţi-vă că întîmplările nu sunt cauze, ci efecte ale stării mentale în care vă complaceţi.Raportaţi-vă mereu la Principiul Creator, perfect şi plin de o beatitudine nesfîrşită,care se află în toate fiinţele.

12. Omul cel mai fericit este cel care dăruieşte mereu tot ce are mai bun şi mai elevat în el însuşi. Dumnezeu reprezintă aspectul cel mai bun, mai subtil şi mai elevat din noi, căci Împărăţia Lui este în chiar inima noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.