joi, 7 aprilie 2016

SUBCONŞTIENTUL TINDE CÃTRE VIAŢÃ


Mai mult de 90% din activitatea mentală este subconştientă. După părerea mea,bărbaţii şi femeile care nu se folosesc de această minunată forţă trăiesc într-un universfoarte limitat.Toate procesele subconştiente tind mereu către viaţă şi sunt constructive.


Subconştientul este chiar constructorul corpului şi el menţine toate funcţiile vitale.Lucrează 24 de ore pe zi şi niciodată nu doarme. În plus, se străduieşte întotdeauna să vă ajute şi să vă protejeze.Subconştientul se află în legătură cu sursele infinite ale vieţii, iar înţelepciunea sa nelimitată, impulsurile şi ideile sale sunt mereu orientate spre viaţă. Marile aspiraţii,inspiraţia genială, viziunile intuitive, toate acestea emană din subconştient. Cele mai profunde convingeri nu le puteţi expune în mod raţional, pentru că nu ţin de sferaconştientă, ci vin din subconştient. El vă vorbeşte prin intermediul intuiţilor, al impulsurilor, al presentimentelor şi al ideilor; vă îndeamnă fără încetare să vă elevaţi, să vă depăşiţi condiţia actuală, să credeţi, să progresaţi, să îndrăzniţi, să atingeţi cele maiînalte vîrfuri. Dorinţa de a iubi, de a salva viaţa altora provine din profunzimile subconştientului. De exemplu, în timpul marelui cutremur din San Francisco şi a incendiului care a urmat pe 18 aprilie 1906, bolnavii şi infirmii care zăceau la pat de maimult timp, s-au ridicat şi au realizat adevărate acte de curaj. Dorinţa intensă de a-i salva mai întîi pe ceilalţi a fost atunci foarte puternică, iar subconştientul a răspuns imediat.Marii artişti, muzicienii, poeţii, oratorii şi scriitorii obişnuiau să se branşeze la uriaşele puteri din subconştient pentru a fi inspiraţi. De exemplu, Robert Louis Stevenson, înainte de a adormi, îi încredinţa subconştientului sarcina de a compune povestirile în timpul somnului. Cînd contul său din bancă scădea, el cerea subconştientului să realizeze un roman de senzaţie, pe care să i-l comunice capitol cu capitol, ca pe un foileton. Acest exemplu demonstrează că subconştientul poate spune,prin intermediul dumneavoastră, cuvinte foarte înţelepte şi elevate, fără ca mentalulconştient să le fi gîndit.


Mark Twain se confensa deseori, oricui dorea să ştie, afirmînd că niciodată în viaţa lui nu muncise. Marile lui opere, precum şi umorul savuros fuseseră extrase din rezervele inepuizabile ale subconştientului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.