duminică, 2 aprilie 2017

PURIFICAREA SI CURATAREA CRISTALELOR


Cand procurati un cristal nou este bine sa fie curatat si purificat pentru a fi indepartata orice fel de vibratie pe care ar fi putut-o inmagazina in decursul calatoriei sale. Prin curatare si purificare se pregateste cristalul pentru a fi receptiv la vibratiile noii case in care a intrat si la vibratiile noului stapan.

Curatarea cristalelor 

In cazul in care cristalele sunt murdare, prafuite sau unsuroase: se pot sterge cu o bucata moale de material textil umed sau se pot spala cu apa si sapun neutru.Cristalele nu trebuie sa fie expuse la schimbari mari de temperatura: daca sunt afundate in apa fierbinte acestea se pot fisura. 

Tehnici de purificare a cristalelor:

Purificarea cu sare marina

Puneti pe fundul unui recipient de sticla perfect curatata un strat de sare grosiera (recomandata sarea marina, pentru ca este naturala), asezati cu grija pietrele ce urmeaza a fi purificate,fiind atenti sa nu se atinga unele de altele, apoi varsati alt strat de sare peste ele pana le acoperiti complet. Recipientul ce se va folosi trebuie sa fie exclusiv din sticla: sticla este un material igienic, se spala cu usurinta iar suprafata lina face ca vibratiile de orice tip sa alunece; dimpotriva, ceramica nu este potrivita,fiind poroasa, iar recipientii de metal sunt absolut de evitat din cauza reactiei electrolitice ce   
s-ar putea produce prin contactul cu sarea.
Pietrele trebuie sa fie tinute sub sare timp de o zi: luam in considerare ora la care le-am pus in recipient si le luam dupa ce au trecut aproximativ 24 de ore, adica ziua urmatoare. Dupa ce ati luat pietrele din sare trebuie spalate la robinet cu apa rece tinandu-le sub jet cateva minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.