miercuri, 18 mai 2016

Iubire romantica de Doreen Virtue


Deşi nu contribuie hotărâtor la strălucirea flăcării divine a iubirii şi nu se apropie de mângâierea neasemuită de a fi legănat de perfecţiunea divină a lui Dumnezeu, iubirea romantică poate fi un înlocuitor valoros al acestora. Mai întâi, îţi oferă un sentiment de siguranţă şi de protecţie. Există atât de multe senzaţii privind pericolele în această lume, nu-i aşa? Nevoia de siguranţă şi de protecţie este de foarte multe ori satisfăcută doar în braţele celui iubit. Iubirea romantică începe cu o sentiment amăgitor de siguranţă, care de-a lungul timpului este înlocuit de o senzaţie suplimentară de pericol. Ce vrem noi să spunem: începi relaţia cu încredere totală, apoi din ceea ce spui alegi elemente care îţi amintesc de pericol. Analizezi detaliile relaţiei tale, iei decizii asupra unui aspect sau altul, ca indici ai insatisfacţiei tale. Înfrumuseţezi apoi aceste sentimente cu nefericire, simţind că, încă o dată, toate speranţele ţi s-au năruit. Ceea ce cauţi cu adevărat în contextul relaţiei iubirii romantice este lipsa de griji. O atitudine nonşalantă şi de bună dispoziţie este speranţa pentru toate creaţiile lui Dumnezeu. Nu vrem să spunem că ar trebui să-ţi înlocuieşti responsabilităţile cu lipsa de griji, de nepăsare – nici gând. Vrem să spunem doar că trebuie să-ţi laşi grijile şi preocupările în seama iubirii şi să ai încredere în puterea universului de a te purta în siguranţă. Grijile tale sunt obositoare şi îţi provoacă suferinţe mari şi poveri grele. Cauţi un parteneriat în care să poţi scăpa de aceste greutăţi, chiar şi momentan. O pauză în agitaţia şi stresul permanent este esenţială pentru liniştea sufletului şi a minţii tale. Când o relaţie nouă îţi oferă această evadare, eşti binecuvântat, fireşte. 


Echilibrul într-o relaţie romantică este deci să faci astfel încât relaţia să nu-ţi mărească poverile deja existente. Atât de multe relaţii explodează şi încetează când apare percepţia că această relaţie creează mai multe senzaţii de pericol decât de uşurare. Pentru că atunci când apar elemente suplimentare de stres ca rezultat al relaţiei, reacţia firească este să cauţi protecţie şi siguranţă. Acesta este momentul în care majoritatea relaţiilor încep să aibă probleme, pentru că partenerul caută protecţie şi siguranţă în afara relaţiei. Doar lăsând grijile şi preocupările inevitabile în seama adevăratului izvor al iubirii, care este Dumnezeu, o relaţie poate să rămână la cel mai înalt nivel posibil. Dacă partenerii sunt dornici să realizeze asta împreună, cu atât mai bine. 


Atunci avem speranţa că iubirea romantică va continua să fie un adăpost pe timp de furtună, în loc să fie un miraj care oferă cu cruzime o susţinere ce nu există de fapt. Iubirea romantică este un drum marginal, care merge paralel cu adevărata cale a iubirii divine dumnezeieşti. Iubirea romantică şi iubirea divină se pot completa una pe cealaltă, pentru că provin din aceeaşi Sursă. Totuşi, atunci când iubirea romantică încearcă să fie un înlocuitor al iubirii divine, apare întotdeauna nemulţumirea. Aminteşte-ţi să aduci un plus de sacralitate în relaţia iubirii tale romantice şi să cauţi siguranţă şi protecţie, împreună cu partenerul tău, în singurul loc unde poate fi găsită: în Dumnezeul lăuntric. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.