miercuri, 4 mai 2016

Puterea cuvintelor


Închipuieşte-ţi că stai în bucătărie şi ţii în mână o lămâie pe care tocmai ai scos-o din frigider, îi simţi înmână răcoarea. Priveşte-i coaja galbenă! Este galben-cerată şi are două mici excrescenţe verzui la capetele diametrului mai lung. Apas-o puţin, simte-i rezistenţa şi elasticitatea.Acum ridică lămâia la nas şi simte-i aroma. Nu-i aşa că este o aromă splendidă? Taie-o în două şi miroase-o din nou! Aroma este şi mai puternică. Acum muşc-o şi lasă să îţi umple gura cu aroma sucului. E minunat acest gust, nu-i aşa? Dacă ţi-ai folosi cum trebuie puterea gândurilor, în acest moment ar trebui să ai gura plină de salivă.
 

Să privim însă puţin în culise:
Simplele cuvinte pronunţate mai sus (ori citite) au influenţat activitatea glandelor salivare. Dar aceste cuvinte nici măcar nu au reflectat ceva real, ci doar ceva generic, închipuit. Majoritatea dintre noi îşi închipuie despre cuvintele folosite că reflectă sensuri care pot fi bune sau rele, adevărate sau false, tari sau slabe. Este corect, dar numai pe jumătate. Cuvintele nu numai că reflectă realitatea, ci o şi creează.Creierul nu este numai un translator al intenţiilor noastre,.ci şi un organ de prelucrare şi înmagazinare de informaţii, având în grijă şi corpul nostru. Spune-i de exemplu: mănânc o lămâie şi imediat el se lansează în lucru dând ordine şi transmiţând informaţii.A sosit vremea să facem o curăţenie mentală generală.
Pentru aceasta avem un anume exerciţiu verificatde practică. Este o problemă de decizie şi voinţă, în sensul selectării gândurilor folosite în activarea şi activitateacreierului propriu.Exerciţiul amintit mai sus a fost unul negativ din punctul de vedere al corpului propriu, el neaducând nimic benefic acestuia (dar spre norocul nostru, de data asta nici malefic). Cuvintele incorecte sau folosite înmod incorect pot însă avea ambele sensuri sau chiar efecte pur malefice!în tinereţe deseori practicam un joc stupid în timpul mesei: regula
 jocului era să descrii mâncarea de pe masă lamodul cel mai scârbos posibil. Scopul era să ne prefacem de parcă aceste cuvinte nu ne-ar influenţa deloc, dar înacelaşi timp să învingem puterea de prefacere a comesenilor, lucru ce deseori reuşea; pacientul 
trebuind să părăsească în grabă masa.
Şi noi adulţii, practicăm (chiar inconştient) acest joc stupid. Folosind cuvinte negative ne diminuăm pofta de viaţă, iar aceste cuvinte folosite tot mai des, încep să capete o forţă vitală (negativă) tot mai mare, datorită căreiatreptat începe într-adevăr să ne scadă
pofta.
Astfel, faptul că trebuie să găteşti pentru familie, ceea ce este echivalent cu o cocoaşă pe spate;că este curată nebunie
să te poţi descurca la salariile şi preţurile actuale; că
te stresează  faptul că cea mai mică schimbare meteorologică reprezintă o bună parte din „onorariile medicilor", constituie tot atâtea gânduri negative câte comenzi negative îi transmiţi creierului şi nu uita, ţi-am mai spus, creierul este un executant fidel.El zice: „Domnul mi-a comandat o durere de cap? OK! Domnul este servit!" - iar durerea de cap vine într-o veselie.
Să te văd cum vei scăpa de ea! Natural, durerea de cap ne apare ori de câte ori o amintim. Starea normală a corpului este sănătatea, direcţieîn care creierul luptă cu toate mijloacele şi energiile sale pe care le are la dispoziţie în procesele fiziologice. Cu timpul, folosind inadecvat cuvintele, reuşim să-i slăbim şi chiar să-i distrugem sistemul de apărare şi atunci el creează boala comandată.
Cuvintele noastre primesc o forţă suplimentară în funcţie de nivelul conştiinţei proprii şi de cât de multconştientizăm ceea ce pronunţăm. Dacă spunem suficient de convingător „Doamne, asta mă doare", durerea vinela noi neîntârziat. Dacă spunem cu o trăire suficient de puternică „în aceste condiţii nu o să poţi realiza nicimăcar un lucru mărunt", afirmaţia devine realitate, iar excepţia este aparent îndreptăţită.

Emile Coue a fost timp de aproape 30 de ani farmacist în Troyes (Franţa) şi totuşi el nu a devenit celebru datorită magnificelor sale reţete, ci datorită unei propoziţii simple, banal de simple: „Zi
de zi mă simt din ce în ce mai bine din toate punctele de vedere"

Cu aceste cuvinte el a tratat mii de pacienţi de boli considerate incurabile la vremea respectivă, unele dintre ele fiind încă şi astăzi nerezolvate de medicina alopată. E. Coue a deschis în 1910 o clinică gratuită în Nantes, unde a tratat multe mii de pacienţi de cele mai diferite maladii (reumatism), dureri acute de cap, astm, pareze, TBC, bâlbâială, deformări ale tegumentelor datorate TBC-ului, cancer, ulcere etc).

„Niciodată nu am tratat pe nimeni - spunea - ci i-am învăţat să se trateze singuri".

Iată ce făcea: îi punea pe pacienţi să repete de 20 de ori propoziţia de mai sus înainte de masă şi de încă 20 de ori seara, în fiecare zi cât erau internaţi. Actele dovedesc în mod incontestabil că pacienţii părăseau clinica într-adevăr  vindecaţi.
După moartea sa, în 1926, metoda a dispărut aproape în totalitate. Paradoxal, dacă ar fi fost o metodă complicată pecare specialiştii să o poată învăţa şi folosi, atunci ea ar mai fi fost utilizată şi azi.Esenţa metodei este autosugestia, dar în Autocontrol  putem obţine aceleaşi rezultate cu incomparabil mai puţineeforturi, bazându-ne pe două principii:
• Nu ne putem gândi în acelaşi timp decât la un singur lucru.•
 Concentrându-ne suficient de puternic asupra unui gând, acesta devine realitate.

Deoarece pe nivelele Alfa şi Teta forţa cuvintelor este mult întărită, am adaptat puţin metoda Coue. Activând Alfa vei spune: „Azi
mă simt mai bine decât ieri din toate punctele de vedere".




După care:
 „Sunt protejat cu ajutorul Luminii faţă de orice influenţă, indiferent de tip, mod de acţiune şi direcţie de acţionare"


Chiar şi aceste două fraze simple, vei vedea, vor produce multe rezultate benefice, îţi recomand ca după activitatea cotidiană a zonei Alfa, să pronunţi aceste propoziţii ca mantre de protecţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.