joi, 12 mai 2016

Lectii acceptate, viata mai usoara



Viata nu este usoara pentru nimeni. Invatam lectii pe care viata ni le da, fara sa le cerem noi. Nu ne place, dar le primim si mai ales trebuie sa le acceptam. Ce am invatat eu ? ca este mai simplu sa accepti lectiile vietii, pentru ca oricum le primesti, fie ca vrei sau nu.
Este ca la scoala, profesorul te pune sa repeti lectia, daca nu 
ai invatat-o, asa face si Doamne Doamne, iti repeta pana inveti si mai ales, pana accepti. 

De ce nu acceptam ? pentru ca vine Orgoliul care ne sopteste in ureche, ca nu e bine sa accepti, ca vrei sa faci cum doresti, de ce trebuie sa se repete lectia, pentru ca te-ai saturat si ti-a cam pierit si cheful de viata. Ca altii au viata mai usoara...
Nu este adevarat ca altii au o viata mai usoara. In curtea vecinului iarba e mai verde si florile mai frumoase. Dar pe tine cine te tine sa ai la fel in gradina ta ? Trebuie decat un efort pentru asta si sa privesti din alt unghi viata.

Bine, bine vei spune, usor de spus, greu de realizat.Trebuie sa acceptam  si atunci nu mai este greu, cand vin necazurile asupra noastra. Pentru ca deja le-am acceptat inainte.

Nu ne convine cand ne este greu si suferim, ne place numai cand ne este bine si suntem fericiti. Natura se transforma neincetat, noi ne supunem aceleasi legi, trebuie sa ne schimbam pentru a putea merge mai departe.

Lectia rabdarii este cea mai grea, pentru ca nimanui nu ii place sa astepte. Ne place sa primim ceea ce ne dorim si mai ales cand cerem. 

Voi incheia cu o replica dintr-un film "Daca vrei sa il faci pe Dumnezeu sa rada, povesteste-i planurile tale ". Trageti singuri concluzia si luptati pana la capat pentru ceea ce va doriti, eu cred ca se poate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.