luni, 24 iulie 2017

Legenda japoneză despre firul roșu al destinului


Era pe-atunci un împărat mandru, chipeș, zvelt, dar foarte crud la inimă și pretentios, care își căuta o soție dintre cele mai de soi. Ei uite așa s-a pomenit că după ani de căutare, nu s-a lăsat cucerit de nici o fecioară. Atunci împăratul se hotărăște să apeleze la ajutorul unei vrăjitoare, care spuneau toți că ar putea vedea căile firului roșu al destinelor umane.

Zis și făcut, vrăjitoarea imediat ce primi misiunea, îl duce pe împărat într-un sat lăsat de lume, unde abia de mai vedeai țipenie de om și se oprește la casa unui om sărac unde era o femeie care ținea un bebeluș la pieptul său. Vrăjitoarea făcu popas și-i zise împăratului: Uite aici se termină firul destinului tău!

Împăratul, foc și pară nu vrea să creadă că ar fi în stare să o ia de soție pe fiica unei sărăntoace, furios împinge femeia, iar bebelușul îi căzu jos și se răni drept în mijlocul frunții, cel mai mult a avut de suferit însă vrăjitoarea, care a fost decapitată pentru prezicerile făcute.

A mai trecut ceva timp de atunci, iar împăratul încă necăsătorit, își lasă soarta în mâinile unui domn de la curtea regală, care ar fi iscusit în alegeri și-i aduce de soție pe fiica unui general din armata curții regale. Fecioara aleasă, era o femeie nespus de frumoasă, avea o finețe de nedescris, însă când ajunse împăratul la ziua nunții să-și vadă mireasa, fiind deja în fața altarului observă o cicatrice pe fruntea chipului angelic din fața ochilor săi.

Această ființă era tocmai copilul din mâinile țărancei unde ajunse ghidat de acea vrăjitoare menită să-i arate consoarta. Iar cicatricea o avea păstrată în urma traumei puternice cauzate de furia împăratului care a impins săraca țărancă la pământ și i-a cazut pruncul din brațe.

Precum fiecare legendă are o morală, în acest caz, putem spune convins că drumurile destinului oricât de împotmolite ar fi, mereu au să ne ducă acolo unde ne este predestinat.Firul poate să se încâlcească de-a lungul drumului parcurs, dar nu se rupe până nu-și îndeplinește misiunea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.