duminică, 27 martie 2016

Oamenii nu înţeleg deloc legătura dintre conştient şi subconştient



Ceea ce este imprimat în subconştient ajunge să se exprime, într-un fel sau altul, în lumea exterioară 


William James, tatăl psihologiei americane, spunea că puterea 
subconştientului este capabilă să transforme întreaga lume. Subconştientul se află permanent în legătură cu inteligenţa nesfîrşită, cu înţelepciunea fără limite din macrocosmos. Orice va ajunge să se imprime cu putere în subconştient se va manifesta orbeşte şi fără discernămînt în lumea exterioară. De aceea, este foarte important să-i oferiţi doar gînduri benefice şi constructive.Motivul pentru care, în lume, există acum atîtea discordie şi sărăcie, este acela că oamenii nu înţeleg deloc legătura dintre conştient şi subconştient. Atît timp cît cele două faţete ale fiinţei sunt în deplină armonie, într-un deplin acord, convieţuiesc în pace şi se sincronizează perfect, veţi avea parte mereu de sănătate, fericire, calm şi veselie. Nici ura şi nici boala nu se vor manifesta în astfel de condiţii.Cînd a fost deschis mormîntul lui Hermes, toţi erau plini de curiozitate şi de nerăbdare pentru că-şi închipuiau că în el se ascundea marele mister al lumii. Dar secretul era simplu: “Ceea ce este sus este şi jos; ceea ce se află în exterior,se află şi în interior.



”Putem spune, deci, că tot ceea ce imprimaţi în subconştient se va proiecta pe imensul ecran al spaţiului. Acelaşi adevăr a fost afirmat de către Moise, Isaia, Iisus,Buddha, Zaratustra, Lao-Tsî şi de toţi marii Iluminaţi din toate epocile. Tot ceea cecredeţi că este adevărat, mai devreme sau mai tîrziu, va deveni posibil. De aceea, estenecesar ca emoţiile să fie în echilibru perfect cu acţiunile pe care le săvîrşiţi. “Precum în cer (mentalul propriu), aşa şi pe pămînt (în corpul şi anturajul vostru).” Aceasta este marea şi secreta lege a vieţii.Pretutindeni unde veţi căuta, veţi întîlni manifestarea legii acţiunii şi a reacţiunii, careeste o lege universală. Trebuie să vegheaţi ca toate aspectele fiinţei voastre să se afle într-un echilibru perfect; doar atunci viaţa voastră va deveni armonioasă. Vă aflaţi aici, pepămînt, pentru a permite marelui suflu al vieţii să vă pătrundă în mod armonios şi ritmic.Ceea ce dăruiţi trebuie să fie mereu în echilibru cu ceea ce primiţi la rîndul vostru. Înacest fel, vor dispare toate frustrările care provin din dorinţe nesatisfăcute.Dacă veţi nutri gînduri destructive, malefice sau greşit orientate, acestea vor danaştere unor emoţii dezechilibrate, care vor căuta să se exteriorizeze într-un fel sau altul.Aceste emoţii negative vor determina apariţia ulcerelor, a tulburărilor cardiace, ahipertensiunii şi a stărilor depresive. 

De pildă, ce idee, ce sentiment va domina în acest moment? Fiecare parte a fiinţei voastre va fi influenţată de această idee. Starea actuală devitalitate, de sănătate, situaţia financiară, prietenii actuali, poziţia socială, toate acesteaconstituie o reflectare perfectă a ideii pe care o întreţineţi despre propria fiinţă. Acesteasunt urmările sugestiilor imprimate în permanenţă în subconştient.Întreţinand gînduri negative, ne facem rău nouă înşine. De cîte ori v-aţi provocat singuri rău, enervîndu-vă, fiind plini de teamă, de gelozie sau de dorinţa răzbunării?Aceste gînduri şi emoţii reprezintă tot atîtea otrăvuri care penetrează în subconştient. 

În mod sigur nu v-aţi născut cu aceste atitudini negative. Aşadar, hrăniţi mereu subconştientul cu gînduri minunate şi astfel veţi elimina aceste tipare malefice care s-au fixat acolo. Doar printr-o practică perseverentă veţi reuşi să uitaţi şi să eliminaţi influenţele trecutului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.