duminică, 22 noiembrie 2015

Arhanghelul Raphael, ingerul vindecarii



El a fost vestitorul care a dus păstorilor "veştile bune, de mare bucurie şi fericire, care urmau să vină pentru tot poporul". El este în mod special protectorul tinerilor, pelerinilor şi călătorilor. În scrierile apocrife este descrisă marea lui grijă pentru tânărul Tobias în timpul călătoriei plină de peripeţii a acestuia. Aceasta demonstrează compasiunea sa plină de blândeţe, bunătate şi iubire pentru cei pe care îi protejează.În "Cartea Splendorilor Divine" („Sepherha ha Zohar") se arată că Arhanghelul Raphael este însărcinat cu tămăduirea (purificarea subtilă a) planetei şi, datorită acestei purificări,Pământul oferă un adăpost omului, care şi el poate fi vindecat oricând de toate bolile sale"[dacă apelează plin de credinţă şi puritate sfera divină a Arhanghelului Raphael].Potrivit unei legende menţionate în "Cartea Secretă a lui Noe"(„Sepher Noah”),Arhanghelul Raphael a fost cel care î-a înmânat lui Noe, după potop, o carte descriind ştiinţa secretă a medicinii. Printre alte responsabilităţi cosmice cu care este investit de Dumnezeu,Arhanghelul Raphael este (se arată tradiţional) şi un protector al Soarelui, fiind, de asemenea,şi îngerul păzitor al Vestului (la nivel planetar), supraveghetorul curenţilor de aer de seară, prezenţa sa divină fiind caracterizată de iubire, bucurie, devoţiune şi lumină.
Prin excelenţă însă el este, aşa cum indică şi numele său, îngerul Vindecării (de multe ori miraculoase), inspirându-i, ghidându-i, protejându-i şi susţinându-i pe toţi cei care şi-au ales ca ideal în viaţă vindecarea şi alinarea suferinţei semenilor lor (medici, tămăduitori populari, etc.).
Bineînţeles, aici nu intră în discuţie cei care aleg această nobilă profesie din considerente materiale.
Raphael mai este considerat de asemenea, înger al ştiinţei şi cunoaşterii, el fiind de altfel şi mentorul spiritual al patriarhului Isaac. Potrivit celebrului ocultist Trithemius din Spanheim,Arhanghelul Raphael este totodată, şi unul dintre cei şapte îngeri ai Apocalipsei.O confirmare a puterii sale de stăpânire asupra elementelor naturii (TATTVA-ele dinmanifestare) o întâlnim într-o veche legendă ebraică, "Testamentul lui Solomon", în care searată că atunci când înţeleptul rege Solomon s-a rugat intens la Dumnezeu pentru a fi susţinutşi divin inspirat în construirea faimosului său Templu. Dumnezeu i-a răspuns dăruindu-i un inelmagic, făcut special pentru el de către Arhanghelul Raphael, acest inel oferindu-i regelui Solomon inspiraţie, protecţie divină pe întreaga durată a construirii Templului.Înfăţişarea sa reflectă o blândeţe şi o bunătate copleşitoare. În unele reprezentări iconografice, Arhanghelul Raphael apare îmbrăcat ca un pelerin, purtând sandale; părul său este prins eu o diademă sau un filet; în mână are un toiag şi la brâu îi atârnă o desagă. Ca spirit
gardian, el poartă o sabie şi o casetă mică, ce conţine o amuletă împotriva spiritelor rele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.