miercuri, 4 noiembrie 2015

“Arta de a gasi barbatul pentru o viata”



Unele femei au noroc, altele nu. Barbatul potrivit, pentru o viata, este greu de gasit, iar multe dintre cele care-l cauta au de infruntat o sumedenie de greutati. Din aceasta cauza, si nu numai, au aparut o sumedenie de carti, un fel de ghiduri, care ne invata cum sa ne gasim barbatul mult visat.

Cea mai recenta carte de acest gen soseste tocmai din Statele Unite. Autoarele ei sunt Ellen Fein si Sherie Schneider si cartea lor se intituleaza: “Arta de a gasi barbatul pentru o viata”. Teoria pe care o sustin autoarele se bazeaza pe constatarea ca, in zilele noastre, femeile sunt mult prea emancipate pentru a-i lasa pe barbate sa le curteze. Ele vor tot timpul sa aiba conducerea. Au banii lor. Nu vor sa se lase manipulate. Dar, tocmai de aceea, ele sunt intelese gresit. “Noi nu vrem sa atacam emanciparea femeilor, ci sa le sfatuim cum poate fi cucerit un barbat”, declara cele doua psiholoage americane.

Sa recunoastem: daca stam sa ne rascolim putin amintirile, ne dam seama ca am gresit si noi, atunci cand, indragostite, am exagerat, daruind mai mult decat ar fi trebuit. Dar aceste greseli pot fi evitate, respectand cu strictete regulile pe care ni le propun autoarele. Dintre toate regulile propuse de acestea, noi ne-am multumit sa va prezentam 10 dintre ele, cele care, credem noi, sunt, intr-adevar, bune de urmat si de aplicat in viata de toate zilele.

1. Nu acostati dvs. barbatul, lasati-l pe el sa faca primul pas. In felul acesta, barbatii care vor doar sa flirteze vor putea fi deosebiti de cei care au intentii serioase.

2. Este bine sa vorbiti despre dvs la primele intalniri, dar nu incepeti sa va plangeti imediat de greutati, de situatia dvs. financiara, de necazurile de la serviciu sau sa-i povestiti ce greseli ati comis in trecutele povesti de iubire. Mai bine ascultati cu atentie ce povesteste partenerul dvs. si in ce mod.

3. Daca nu mai vreti sa fiti singura, faceti ceva pentru imaginea dvs. Intariti-va constiinta de sine cumparandu-va niste toalete noi, mergand la coafor sau slabind cateva kilograme. Sportul va va ajuta sigur sa sa atingeti o forma fizica buna. Si incercati sa va autoconvingeti ca sunteti unica, cu totul altfel decat celelalte femei.

4. Nu telefonati dvs. barbatului dorit (cel putin in perioada de inceput). Asteptati sa o faca el. Si daca v-a lasat un mesaj pe robot, nu sunati imediat. Daca il interesati intr-adevar, o sa mai incerce o data.

5. Daca in primele saptamani dupa ce l-ati cunoscut observati ca barbatul respectiv comite greseli pe care nu le puteti ierta, terminati imediat relatia cu el. Nu are nici un rost sa va ganditi ca veti reusi sa-l debarasati de ele.

6. Nu acceptati intalniri fixate in ultimul moment. Cel care va telefoneaza la oar 18.00, ca sa va spuna ca la ora 20.00 aveti bilete la cinema, are senzatia ca pentru el sunteti oricand de gasit. Si nu este asa! Spuneti-i amabil, dar ferm, ca din pacate nu aveti timp. Terminati convorbirea telefonica dupa cel mult 10 minute, chiar daca va vine greu…

7. Decideti dvs. cand trebuie sa se termine intalnirile. Primele rendez-vous-uri n-ar trebui sa dureze mai mult de 3 – 4 ore. Spuneti ca nu sunteti disponibila prea des, iar daca mai vrea sa afle raspuns la unele intrebari, o sa incerce sa va intalneasca din nou.

8. Dupa ce ati suferit o deceptie, incercati sa va puneti cat mai repede pe picioare. Tristetea de lunga durata o veti resimti – cel putin in amintire – ca pe un timp pierdut.

9. Daca descoperiti ca adoratorul dvs. este casatorit, trebuie sa va decideti: doriti un barbat pentru o viata, atunci nu este cel potrivit. Cautati doar aventura? Atunci poftiti…Nu va reprosati nimic. Pur statistic, barbatii insurati isi parasesc foarte rar sotia din cauza amantei. Si apoi, de ce sunteti atat de sigura ca va va ramane fidel? Doar v-a aratat cata importanta acorda fidelitatii in casnicie: absolut nici una.

10. Iubiti doar barbati care va iubesc si ei. Toti ceilalti sunt pierdere de timp. Nici o femeie nu poate convinge un barbat sa o iubeasca, daca lui nu-i place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.