vineri, 21 august 2015

Cum evoluam corect spiritual ?



Fiti multumiti de soarta voastra si nemultumiti de voi

Exista mai multe feluri de a fi multumit. Primul este cel al animalelor: ele sunt multumite de soarta lor, si nu vad limitele si, deci, nu cauta sa le depaseasca, nici sa progreseze. Dar aceasta mentalitate, normala pentru animale, nu e benefica oamenilor... cu toate ca sunt multi care o adopta. 


Al doilea fel, de a fi multumit cu propia soarta, o numim mai degraba acceptare. Omul întelege ca încercarile prin care trece sunt rezultatul greselilor sale din trecut, si le suporta. Dar el nu se multumeste numai cu atât: el stie ca are de facut eforturi pentru a repara aceste greseli, pentru a umple golurile, si aceasta este întelepciunea. Trebuie sa ne acceptam soarta ca pe o consecinta a greselilor pe care le-am comis în experientele noastre anterioare, dar sa nu ne multumim niciodata cu gradul de evolutie la care am ajuns si sa cautam sa progresam tot timpul.

Nemultumirea de sine este, deci, un sentiment stimulativ, care poate sa va ajute ca sa va ameliorati. Dar, pentru ca ea sa nu devina o obsesie distructiva, trebuie stabilit un echilibru. În ce fel? Fiind multumit de ceilalti. Aceasta atitudine interioara va va ajuta sa nu cadeti într-o stare prea negativa, care sa va conduca la descurajare. Descoperiti Frumosul si Binele în ceilalti si, mai ales, în cei care, prin geniul si virtutile lor, au contribuit la evolutia omenirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.